صفارهرندی مطرح کرد؛

واکنش امام (ره) به واگذاری شط‌ العرب به صدام/ تلاش آمریکایی‌ها برای دوگانگی حاکمیت در ایران/ قدرت نوینی که جمهوری اسلامی به جهان معرفی کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به همت آمریکایی‌ها برای دوگانگی حاکمیت در ایران گفت: آمریکایی‌ها بعداز ناکامی در فتنه 1388، همتشان را برای برهم زدن سامانه‌های راهبردی گذاشتند تا حاکمیت دوگانه را در کشور برجسته کنند.
کد خبر: ۳۷۲۳۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰ - 02December 2019

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «محمدحسین صفارهرندی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز گذشته (یکشنبه 10 آذر) در جمع کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به ماجراهای اخیر کشور، اظهار داشت: اگر ماجراهای اخیر را از گذشته‌های دورتر دنبال کنیم، یک نکته اولی وجود دارد؛ آیا آنچه رخ می‌دهد از موضع ابتکارعمل دشمنان است یا برعکس. پاسخ این پرسش در نوع مواجهه ما با داستان تعیین کننده است.

وی فهم شرایط کشور را دو گونه معرفی کرد و گفت: فهم نخست از شرایط کشور این است که ما یک کشور جهان سوم، ضعیف و تحت فشار قدرت‌های حاکم هستیم و چون طرف مقابل دست برتر را دارد، می‌تواند خواسته‌های خود را بر ما تحمیل کند و نتیجه این می‌شود که باید به سمت سازش برویم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: فهم دیگری برای نگاه به این جریان وجود دارد و آن اینکه شما کارهایی انجام داده‌اید و قدم‌های بزرگی برداشته‌اید و معادله‌ای را که پیش از این، یک‌سویه به نفع ابرقدرت‌ها بوده را برهم زده‌اید و چون دشمن تحمل چنین تغییرات بنیادین را در شرایط جهان ندارد، در حال نشان دادن عکس‌العمل است، لذا آن‌ها واکنشی عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: در این روند، کُنش‌گر ما بوده‌ایم و ابتکارعمل با ما بوده است. به یک معنا تهاجم فرهنگی اول از ناحیه ما اتفاق افتاده و دشمن در مقام دفاع، برآمده است. اگر ماجرا را اینگونه ببینیم، آن‌وقت می‌توانیم دارایی‌های خودمان را درک کنیم و صحنه را در حوزه ژئوپولوتیک در یک دهه اخیر منطقه خاورمیانه شاهد باشیم که چه تحولاتی رخ داده است.

صفارهرندی معنی درست ژئوپولوتیک را سیاست مبتنی بر جغرافیا دانست و با اشاره به اینکه امروز سرعت تحولات به‌قدری زیاد و پرشتاب است که فرصتی برای تحلیل آن نیست، گفت: سرعت این تحولات محصول کُنش‌گری سردمداران انقلاب اسلامی است و هیچ تحرک دیگری توانایی این تغییر و تحولات را در ساحت ژئوپولوتیک ندارد.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند زمانی که رقابت با اتحاد جماهیر شوری داشتند سرعت تغییرات قابل مدیریت بود، ولی تغییرات امروز اصلاً قابل مدیریت نیست و منشأ همه این تغییرات انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: از آنجایی که قدرت انقلاب اسلامی مبتنی بر یک عنصر بنیادین به عنوان تحول فرهنگی در وجود آدم‌ها بوده، تغییر را از مبنا دنبال کرده است و بر این اساس سجاده‌نشین‌های جبهه‌های نبرد را به‌وجود آورده است.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این روند، تحول در ذات انسان به‌وجود آمد چراکه تحول سیاسی نیست که مبتنی بر خواسته‌های معیشتی باشد. این تغییر، تغییری است که خیلی سریع پیام آن به همه‌جا منتقل می‌شود و دامنه‌ی هواداری از این نهضت، جغرافیای وسیعی را شامل می‌شود و حتی خارج از گفتمان دینی ما، کسانی را در آمریکای لاتین تحت تاثیر قرار می‌دهد و در حیاط خلوت آمریکا خیمه می‌زند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه، زمانی آمریکایی‌ها با ذوق‌زدگی اعلام کردند که بعد از 70 سال درگیری با اتحاد جماهیر شوروی و هزینه سنگین بیش از 40 هزار میلیارد دلار در طول این دوره رقابت، جهان به کامشان شده و اکنون مدیر جهان هستند، افزود: یکی از اساتید ژئوپولوتیک ما که سرهنگ بازنشسته ارتش قبل از انقلاب بود و با عناصر پنتاگون مراوداتی داشت، می‌گفت «من از زبان دوستانم در آمریکا شنیدم که آن‌‎ها در تدارک 40 کشور جدید در منطقه خاورمیانه‌اند»؛ زمان این اتفاق با فتنه شام همزمان بود که بعداً خانم رایس گفت «خاورمیانه آبستن اتفاقاتی خواهد شد که علیرغم یک زایمان پردرد، به نفع قدرت ایالات متحده خواهد بود»؛ کسی که برنامه‌ریز چنین اتفاقی بود حالا با سد بزرگ بیداری ملت‌ها روبرو شده که متاثر از نگرش انقلاب اسلامی است.

وی گفت: با این شرایط، دشمن به تقلا و تکاپو افتاده است که جلوه‌هایی از این تکاپو و تقلا را هر چند سال یک‌بار در ایران تحت ایجاد نا‌آرامی‌ها و اغتشاشات خیابانی شاهدیم.

صفار هرندی به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1397 اشاره کرد و اظهار داشت: مسوولین اطلاعات و امنیت کشور در سال 1397 گزارشی مبنی بر اشراف کامل اطلاعاتی و خنثی‌سازی تحرکات دشمنان و ناکام گذاشتن آنها به محضر رهبری ارائه دادند؛ آقا از مسوولین تشکر کردند و فرمودند «فکر نکنید قصه در همین اتفاقات خلاصه شده است؛ چه‌بسا این اتفاقات یک فریب باشد و فتنه اصلی را سال آینده شاهد باشیم».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاستگاه فتنه را قلب‌های کینه‌جوی آلوده به مطامع قدرت دانست و گفت: لزومی ندارد آن‌کسی که قدرت‌طلب داخلی است باکسی که در حوزه بین‌المللی درحال طراحی فتنه علیه ایران است حتماً ارتباط خاصی داشته باشد و اطلاعات منتقل کند، چراکه در دنیای جدید فضای مجازی متصل‌کننده است. مثل سابق نیاز به حضور جاسوس خارجی نیست؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی از این وضعیت به‌عنوان «استعمارفرانو» یاد کردند. در استعمارفرانو آدم‌ها بدون یارگیری عامل دشمن خواهند شد.

صفارهرندی با طرح این سوال که چه‌چیزهایی موجب فراهم شدن زمینه برای فتنه می‌‎‎شود، عنوان کرد: اگر قدرت ملی نفوذناپذیر و تجزیه نشده باشد، و به لحاظ نگرش نسبت به محیط پیرامونی دارای یکپارچگی باشد، امکان تحقق خواسته‌های عنصر بیرونی به صفر نزدیک می‌شود. آن‌چیزی که ما همیشه نگران آن بودیم این است که در کشور حاکمیت دوگانه و چندگانه داشته باشم. البته هیچ‌گاه چنین اتفاقی به‌طور کامل رخ نداده است چراکه نقطه‌ی اتکای نظام شخصیتی است که عموم مردم ایشان را در جایگاه یک رهبر دینی و سیاسی می‌شناسند و قبول دارند. چیزی که در مورد رئیس جمهور و رئیس مجلس و شخصیت‌های دیگر اداره کننده کشور سنخیت ندارد.

وی ادامه داد: همه‌ی ما درباره رهبری معتقدیم، ایشان در جایگاه نیابت امام زمان (عج) هستند، و بر این اساس نقطه اتکای مستحکم و موجهی هستند. به دلیل نگرشِ در این جایگاه، ما حاکمیت دوگانه را هیچ وقت شاهد نخواهیم بود؛ اما در ذیل آن، تلاش‌های دشمن برای القا حاکمیت دوگانه را همچنان خواهیم دید.

صفار هرندی با اشاره به اینکه حضرت آقا بارها فرموده‌اند «این فکر را از سرشان دور کنند، کسانی که گمان می‌کنند رهبری باید مداخله فوق دستگاه‌های رسمی داشته باشد»، گفت: دستگاه‌های رسمی کشور باید کار خودشان را به درستی انجام دهند، نمایندگان مردم و مسوولین هرکدام باید کار خودشان را انجام دهند، نه اینکه مطرح شود این‌جا کار گِره خورده است و رهبری فوق دستگاه‌های رسمی ورود کنند و فرمان دهند.

وی با تاکید بر اینکه حضرت آقا چنین نظری را رد می‌کنند، افزود: تعبیر معظم‌له درخصوص وفاداشتن و وفاداری به آرای مردم چنان است که می‌فرمایند «اگر مردم رای دادند که خلاف آنچه ما تاکنون گفته‌ایم محقق شود، رای مردم معتبر است». اعتباری که ایشان برای آرای مردم قائل‌اند، اعتبار فوق‌العاده‌ای است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: آمریکایی‌ها بعد از ناکامی در فتنه 1388، همتشان را برای برهم زدن سامانه‌های راهبردی گذاشتند تا حاکمیت دوگانه را در کشور برجسته کنند. یکی از آثار تحریم از نگاه‌ آن‌ها، بی‌کفایت نشان دادن حاکمیت و در مقابل هم قرار دادن مردم با حکومت است. اکنون 40 سال است دشمنان با حکومتی روبرو هستند که هرقدر فشار وارد می‌کنند که یکجایی را از آن جدا کنند و چیزی از آن را تصاحب کنند، به در بسته می‌خورند.

صفارهرندی با اشاره به ایستادگی جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات خاطرنشان کرد: در مقطعی که ما قطعنامه 598 را پذیرفته بودیم صدام فشار می‌آورد که شط العرب (اروندرود) متعلق به عراق است. این موضوع توسط یکی از مسوولین امر کشور مورد بحث قرار می‌گیرد و با واگذاری آن به عراق موافقت می‌شود، اما وقتی امام (ره) از این موضوع مطلع می‌شوند، قاطعانه مخالفت می‌کنند و می‌فرمایند «غلط می‌کند کسی که بخواهد به سبک دوره قاجار و پهلوی دارایی‌های ملت را به بازی بگیرد». ما تا آستانه‌ی باج دادن به صدام رفته بودیم که تدبیر و مقاومت حضرت امام (ره) مانع شد و تنها دو سال بعد، جهانیان شاهد بودند که صدام با گردن کج به حرف ما گوش داد و اینچنین عزت برای ایران اسلامی حاصل شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: برخی نمی‌فهمند کشور به قدری قدرتمند است که دشمن اذعان داشته که صاحب قدرت اصلی در منطقه ایران است، لذا وقتی ناوهای آمریکایی وارد آب‌های ما می‎شوند، به محض نزدیک شدن قایق‌های ایرانی اعلام موجودیت می‌کنند و تسلیم می‌شوند. قدرت معتبر این است، قدرت روی کاغذ نیست. ولی متاسفانه عده‌ای این قدرت را نمی‌بینند و همچنان می‌پندارند برای اداره‌ی کشور چاره‌ای جز سر تعظیم فرود آوردن در برابر دشمن نیست.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها