رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا در گفت‌وگو با دفاع پرس خبر داد

اختراع تجهیزات هوشمند برای رهایی از میدان مین

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا از اختراع ابزارهایی هوشمند و جدید برای شناسایی و رهایی از میدان مین خبر داد.
کد خبر: ۳۷۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲ - 07January 2015

اختراع تجهیزات هوشمند برای رهایی از میدان مین

سرهنگ مسعود سلطانی، رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا در گفتوگو با خبرنگار انتظامی دفاع پرس، اظهار داشت: رویکرد پژوهشی یکی از مهمترین دستورالعمل های موجود در فرماندهی مرزبانی است که بر همین اساس با تلاش فراوان در سال جاری رویکرد پژوهشی را به فصلنامه مطالعات مرزی که ویژه فرماندهی مرزبانی ناجا است اضافه کردیم.

وی تصریح کرد: این موضوع بسیار مطلوب و راهگشای مسیر تولید دانش و جذب ظرفیتهای علمی سراسر کشور در حوزههای دانشگاهی، مراکز علمی و پژوهشی است. البته سعی کردیم در این راستا ذهن اساتید، فرهیختگان و افرادی که با مسائل علمی ارتباط دارند را با حوزههای مرزی درگیر کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا به انتشار۲۲ کتاب تخصصی و ۴۵ طرح تحقیقاتی کاربردی در این نیرو اشاره کرد و افزود: خوشبختانه ۲۲ کتاب تخصصی در راستای توسعه حوزه تألیف و ترجمه به مرحله انتشار رسیده این در حالی است که در حوزه تهدیدها ۴۵ اثر تحقیقاتی طراحی و به نتیجه رسید.

سرهنگ سلطانی با اشاره به بهره برداری ۷ پروژه تحقیقات صنعتی که قابلیت کاهش آسیب پذیری را در مدیریت مرزبانی دارند، گفت: پژوهشگران تلاشگر و توانمند مرزبانی ۱۵ طرح تحقیقات صنعتی را برای بهره برداری و مکانیزه کردن و کنترل مدیریت شایسته مرزها آماده اجرا دارند که ۷ طرح آن متناسب با نیاز و نوع تهدید به منصه ظهور رسید و در آینده نزدیک به کارگیری خواهد شد.

وی تأکید کرد: یکی از اهداف ما از ساخت و بهرهبرداری طرحهای تحقیقاتی صنعتی این است که تجهیزات جای انسانها را بگیرد و به واسطه آن، در مقوله آسیبپذیریها شاهد کاهش آمارها در این بخش باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا یکی از مشکلات اساسی در مرزها را اختلالات رادیویی و شارژ باتریها عنوان کرد و گفت: در حوزههای تحقیقاتی صنعتی یکی از موضوعاتی که به آن اهتمام ویژهای قائل شدیم مقوله بی سیمها و رفع اختلالات رادیویی در مرزها بود؛ بعضاً به جهت عدم دسترسی واحدهای گشتی مرزی به لحاظ کمبود امکانات شهری، برق؛ شارژ باتریها با مشکلات عدیدهای روبرو بودیم.

سلطانی ادامه داد: برای رفع کمبود شارژ باتری بیسیمها از فناوریهای نوین و از ظرفیتهای سلولهای خورشیدی بهرهبرداری لازم را صورت داده ایم.

وی با بیان اینکه درگیری با پژاک، بستر ساخت تلههای انفجاری بدون آسیب و مین یابهای پیشرفته را برای مرزبانی ناجا فراهم کرد، تصریح نمود: درعملیاتهای صورت گرفته در مقابل پژاک استفاده از تلههای انفجاری تلفات بسیاری را به دنبال داشت و حتی گروهکهای معاند در مقابل مینیابها و تلهیابهای انفجاری ما شگردهای جدیدی را به رخ میکشیدند که ما باید در برابر آنها سیاست های دقیقی را اتخاذ می کردیم.

سلطانی به اختراع سیستم های هوشمند مین یاب اشاره و خاطرنشان کرد: مین موضوع دیگری بود که مرزنشینان غرب کشور با آن مشکل جدی داشتند؛ مشکلات موجود در این حوزه، موجبات استفاده از ظرفیتهای علمی و ابداع سیستم های مینیاب پیشرفته و هوشمند مبتنی بر مهندسی معکوس ناشی از توان و ظرفیت داخلی را فراهم کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات مرزبانی ناجا در پایان ابراز امیدواری کرد: در عرصه دفاع؛ از ظرفیتهای علمی موجود در کشور به جهت بومیسازی و تولید دانش از پژوهشگران و متخصصین بهره گرفته و از فعالان حوزه مرز در دانشگاهها حمایت و آمادگی جذب آنها را نیز داریم و از نتایج تحقیقات آنان در برنامههای مرزبانی بهرهبرداری و استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها