به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به برگزاری نشستی در لندن با حضور کشورهایی که اتباع آنها در سانحه هوایی غم انگیز اخیر حضور داشتند، ضمن ابراز همدردی مجدد با خانواده جانباختگان اظهار داشت: از برخی اظهار نظرها و حتی برگزاری این نشست متعجب شدیم.
وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران جهت تسلای خانوادههای داغدار و ابعاد انسانی این حادثه همکاری بسیار روان و فراتر از انتظار با هیاتهای اعزامی این کشورها انجام داده است.
موسوی افزود: برای اطلاع عموم و مردم سایر کشورها اعلام میکنیم که تقریباً همه اجساد شناسایی شدهاند و همکاری و بررسیهای فنی با تشریک مساعی و شراکت همه طرحها در جریان است و اینگونه همکاریها تا جایی که از نظر قانون و مقررات امکان داشته باشد، توسط نهادهای مختلف کشورمان ادامه خواهد یافت.
اظهارات عجیب وزیر خارجه کانادا
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: با این حال عجیب است که وزیر امور خارجه کانادا یک روز پس از انجام امور اولیه و تداوم شناسایی تقریباً همه اجساد و سایر همکاریها چنین بیانیهای خوانده و بیش از آن خواستار دسترسی کنسولی میشود که در همان روز اول حادثه صرفاً به خاطر ابعاد انسانی این قضیه اعطا شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته به طرق مختلف به دولت کانادا اعلام کرد صرف نظر از چگونگی شرایط روابط سیاسی دو کشور، با توجه به اینکه روابط کنسولی با حقوق افراد در ارتباط است به مصلحت اتباع دو کشور است که نمایندگی های کنسولی در دو کشور فعال باشند، ولیکن دولت وقت کانادا به خاطر مسائل سیاسی و همراهی با آمریکا برای فشار به شهرواندان ایران و ایرانی تبارها حتی حاضر به گفتوگوی مستقیم در این رابطه نشد و اکنون هم معلوم نیست با چه انگیزه ای این اظهار نظرها و طلبکاری ها انجام می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان تاکید کرد: ما از همه طرف ها درخواست می کنیم که موضوعات انسانی بخصوص این حادثه غم انگیز را دستاویز مطامع و ژست های سیاسی نکنند و به خاطر خانواده های داغدار اجازه بدهند امور با همین روش روان و بی حاشیه ای که در حال انجام است به پایان برسد.
بنا بر این گزارش، روز گذشته نشستی با حضور کانادا، سوئد، انگلیس، افغانستان و اوکراین در لندن برگزار و در پایان بیانیه ای از سوی وزیر خارجه کانادا درباره سقوط هوایپمای خطوط هوایی اوکراین قرائت شد و خواستار دسترسی های کنسولی در این زمینه شدند.
صبح چهارشنبه 18 دیماه یک فروند هواپیمای بوئینگ 737 متعلق به خطوط هوایی اوکراین که با 176 سرنشین (مسافران و خدمه) از تهران عازم کییف بود، در پی خطای انسانی در نزدیکی تهران سقوط کرد و همه سرنشینان آن که عمده آنها اتباع ایرانی بودند، جان باختند. اتباع اوکراین، سوئد، کانادا، افغانستان و انگلیس نیز در بین جانباختگان بودند.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران و همتای اوکراینی نیز شب گذشته در این باره تلفنی گفتوگو کردند و وزیر خارجه کشورمان آمادگی ایران را برای انتقال اجساد شهروندان اوکرینی حادثه سقوط هواپیما و مشارکت متخصصان این کشور در تحقیقات مربوط به جعبه سیاه اعلام کرد. وزیر امور خارجه اوکراین هم از اعلام سریع مسئولیت این سانحه و همکاری ایران در کلیه مراحل تشکر و قدردانی کرد.
انتهای پیام/ 121