به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، روسیه از مقامات دولت ترکیه خواست از بر زبان راندن اظهارات شدید اللحن در مورد ادلب سوریه اجتناب کنند.
وزارت خارجه روسیه بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) به اظهارات مقامات ترکیه در مورد تحولات شمال سوریه به ویژه اوضاع استان ادلب که شاهد عملیات ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی و مسلح است، واکنش نشان داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست خبری امروز از آنکارا خواست از اظهارات شدید اللحن در مورد ادلب پرهیز کرده و به جای آن، از طریق کارشناسان تماسهای لازم را برقرار کنند.
بعد از گذشت یک ماه از موفقیتهای ارتش سوریه در استانهای حلب و ادلب که منجر به آزادسازی بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع شد، ترکیه به عنوان کشوری که از امضاکنندگان توافقات آستانه و سوچی در مورد سوریه بوده و حامی معارضان و گروههای مسلح به شمار میرود، برای جبران انتقاد از عدم حمایتهای خود از معارضان به اصطلاح میانه رو، امروز در محور «نَیرب» (۳۰ کیلومتری مرکز استان ادلب) دست به عملیاتی علیه ارتش سوریه زده است.
این عملیات با گروههای تروریستی مسلح مانند جبهه النصره که تحت عنوان هیأت تحریر الشام فعالیت میکند، در این محور صورت میگیرد و ارتش سوریه بنا بر آخرین گزارشها موفق شده حملات مشترک نظامیان ترکیه و گروههای تروریستی را دفع کند.
اخیراً بعد از موفقیتهای ارتش سوریه، مقامات ترکیه از جمله شخص رجب طیب اردوغان در ادامه پروپاگاندای خود تهدید به عملیات نظامی علیه ارتش سوریه در ادلب کرده است. روسیه به عنوان کشور ضامن توافقات آستانه و سوچی تأکید کرده است که عملیاتهای اخیر ارتش سوریه بعد از ناتوانی ترکیه در اجرای مفاد توافق سوچی بوده است و مسکو همچنان به حمایتهای خود از دولت قانونی سوریه در جنگ علیه تروریسم ادامه میدهد.
ترکیه، روسیه و ایران از چند سال پیش برای همکاری در خصوص سوریه سلسله نشستهایی موسوم به نشستهای آستانه داشتند که منجر به ایجاد مناطق کاهش تنش شد؛ منطقه ادلب (همه استان ادلب به اضافه برخی از مناطق حلب و شمال حماه) یکی از مناطق پنجگانه کاهش تنش بود. مطابق این توافق، درگیری در این مناطق متوقف و کاهش میباید مگر اینکه طرف درگیر داعش یا جبهه النصره (شاخه سوریه القاعده) باشد؛ جبهه النصره طی سالهای گذشته برای فرار از حملات و عملیاتهای ارتش سوریه، بارها اسم خود را تغییر داده است.
گذشته از این، ترکیه و روسیه ۲۰۱۸ در نشست سوچی (شهری در ساحل شرقی دریای مدیترانه)، نیز به طور ویژه در مورد استان ادلب به توافق رسیدند. ایجاد منطقه حائل برای اسکان افراد غیرنظامی و جداکردن تروریستها از معارضان از جمله توافقات سوچی بود که ترکیه به عنوان رابط و حامی مخالفان دولت سوریه، تا به این لحظه اقدام به جداسازی مخالفان میانهرو از تروریستهای حاضر در ادلب نکرده است.
انتهای پیام/341