به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، اواخر زمستان بود که مهمان ناخواندهای از سرزمین چشم بادامیها وارد کشور شد، این مسافر که از راه دور آمده بود خیلی سریع همهگیر شد و در این واگیر گسترده ناگهان شهرها چهره تازهای به خود گرفتند.
چهرههای پوشیده شده با ماسک و دستهای دستکش به دست اولین نمودهای این اپیدمی بود، اپیدمی که اکنون همه شهرها را به قرنطینه خودخواسته برده است و مردم بیشتر از همیشه ناگزیر به رعایت نکات بهداشتی هستند، اما اینطور که متخصصان امر اذعان میکنند موج کرونایی حتی در سال جدید هم در تمام کشور وجود دارد و چارهای جز خانه نشینی در مقابل این بیماری و شدت شیوع آن نیست و از همین جهت شرایط تازهای پیش آمده که باید با رعایت حداکثری از انتشار آن جلوگیری کنیم و نگذاریم گستره تهاجم ویروس بیشتر از این بشود، اما در این بین میتوان به ماجرا با نگاهی متفاوت نگریست.
تجربه یک نوروز الکترونیک
اصولا تنها چیزی که در میان بازار شیوع بیماری طبق روال عادی خود در سطح شهر آرام آرام خودنمایی میکند بهار است. اما نوروز ۹۹ با تمام نوروزهایی که تا به امروز دیده ایم تفاوت دارد، دیدوبازدید جزو جدا نشدنیهای عید بود، اما به واسطه شرایط پیش آمده باعث شده تا عید امسال دیدوبازدیدها تعطیل شود.
خریدهای قبل از عید هم که سالهای قبل منجر به بحران ترافیکها و شلوغیهای سنگین شهرهای بزرگ میشد تقریبا اکنون به خاطر ویروس، شهرها را به حالت کما برده و کار و کاسبیها کساد شده است؛ اما برای اینکه از خریدهای عیدانه که طعم نوروز را به ویژه برای کودکان شیرینتر میکرد عقب نمانیم بهتر است از شیوههای خرید الکترونیک استفاده کنیم، اینبار به فروشگاههای معتبر اینترنتی اعتماد کنیم و ترددمان در شهر را به حداقل برسانیم، این سبک از خرید هرچند با ذائقه ما ایرانیها سازگاری چندانی ندارد، اما کمتر شدن هزینه تردد در بازارها و فرصت بیشتر برای حضور در کنار اعضاء خانواده یکی از ویژگیهای عمده آن است.
چراغ مجازآباد را روشن کنیم!
این روزها که فرصت صله رحم از ما گرفته شده است؛ شاید یکی از بهترین شیوهها که تا پیش از این مورد نقد جدی به خاطر تحت الشعاع قرار دادن جمعهای خانوادگی بود، روش ارتباط مجازی است. اینبار دیدارهای عیدانه مان را از طریق اینترنت انجام دهیم و نگذاریم ارتباطمان با دوستان و آشنایان قطع شود.
این همدلی باعث افزایش امید و دلگرمی خواهد شد؛ البته نباید در استفاده از دنیای مجازی افراط کرد و درگیر اخبار نادرست، شایعه پراکنی و هرآنچه که ممکن است ناامیدی را به جامعه تزریق کند، شد؛ بنابراین باید از این سرگرمی نوظهور حتی در این شرایط به درستی استفاده کرد.
در میان همه محدودیتهای ناشی از شیوع، بدون تردید شرکت در مناسک و مراسم مذهبی و حضور در هیئات و اماکن متبرکه میتوانست حال دل هایمان را بهتر کند، اما به واسطه شرایط پیش آمده شاید دنیای مجازی بتواند زندگی را کمی به چرخه طبیعی خود برگرداند. هیئتها و زیارت آنلاین بقاع متبرکه نیز از آن دسته از موهبتهایی است که تا به امروز قدرش را نمیدانستیم و اکنون میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
عدو شود سبب خیر
شاید بسیاری از ما در روزهای عادی سال که سرگرم زندگی معمول و متعارفمان بودیم به واسطه حرفه مان نمیتوانستیم چندان از جمعهای خانوادگی استفاده کنیم، اما در روزگار شیوع، فرصت خوبی پیدا شده تا همه در کنار هم در خانه باشیم؛ بنابراین بهتر است به جای آنکه دائم جلوی تلویزیون بنشینیم و یا سرمان به تلفن همراهمان گرم باشد برنامه مناسبی برای حضور در خانه و در جمع اعضاء خانواده داشته باشیم.
کاهش تنش از طریق جمع خانواده درست در زمانی که پزشکان دائما درخصوص حفظ خونسردی و دوری از استرس برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه و تأکید فراوان دارند آبی بر روی آتش دشمنی است که خانه نشینمان کرده است.
حضور اعضاء خانواده در محیطی به نام خانه اگر با برنامه ریزی همراه شود میتواند سختی این اوقات را کاهش دهد؛ هرچند به زعم عدهای این حضور مداوم و یک نواخت ممکن است حوصله سربر باشد؛ اما همانگونه که در سبک زندگی اصیل ایرانی- اسلامی خانواده کانون پویش و رشد افراد است میتوان این یکنواختی را با اتکا به شیوههایی که به واسطه روزمرگیهای عصر تکنولوژی به فراموشی سپرده شده دوباره احیا کرد.
بازی به یاد روزهای کودکی
فارغ از تماشای فیلم، پویانمایی، بازیهای رایانهای و مشتقات آن در روزهای ماندن در خانه، بهترین فرصت برای بازی با بچهها همین ایام است. بازیهای قدیمی که البته با فرهنگ آپارتمان نشینی سازگاری دارد میتواند تجویز خوبی برای گذران موقعیت این چنینی باشد، بازیهای دلنشین گروهی مثل منچ و مارپله، دوز، بازیهای نمایشی و سرگرمیهایی مانند آن که با کمی فکر و خلاقیت میتواند لذتی بیشتر از لذت بازیهای آنلاین و رایانهای را به بچهها منتقل کند و فضای شادی را در خانواده برای لحظاتی حاکم کند از این دست از سرگرمی هاست.
حضور پدر و مادر در کنار فرزندان و آموزش غیرمستقیم نقشها و مسئولیتها از طریق تقسیم کار منزل شاید رؤیایی است که همیشه در ذهن خانمهای خانه دار بوده و کمتر به محقق شدن آن فکر میکردند؛ اما تقسیم کار خانه به تناسب ظرفیت اعضاء و همکاری با یکدیگر در قالب بازی نیز از دیگر راهکارهای مناسب برای سپری کردن روزهای قرنطینه خانگی است و میتواند طول روز را کوتاه و در عین حال همه را سرگرم و شاد کند.
از دوست فراموش شده تا رابطههای از یاد رفته
کتاب خوانهای حرفهای باید قدر این روزها را بدانند، اما کتاب ناخوانها هم میتوانند در این فرصت با کتاب آشتی کنند، کتاب خوانی گروهی با اعضاء خانواده راهکار دیگری است که میتواند ما را با دوست فراموش شده آشتی بدهد؛ به عبارت بهتر این دوره نسبتا طولانی مدت فرصتی است برای یادآوری بسیاری از مسائل، یادآوری فرصت حضور مهربانانه هریک از اعضاء خانواده در کنار یکدیگر و بهرمندی از این زمان به نحواحسن که میتواند آسیبهای روانی ناشی از ترس ابتلا به بیماری را کاهش داده و تهدید پیش رو را تبدیل به فرصت کند.
منبع: حجاب
انتهای پیام/ 900