شرط دیدار امام زمان (عج) از زبان حاج اسماعیل دولابی

به توصیه مرحوم «حاج اسماعیل دولابی» اگر خواستار زیارت امام زمان (عج) هستیم باید به عجز و ناتوانی خود اقرار کنیم.
کد خبر: ۳۹۶۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰ - 12May 2020

شرط دیدار امام زمان (عج) از زبان حاج اسماعیل دولابیبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «مهدی امین فروغی» تاریخ پژوه و استاد ادبیات در مورد شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم اظهار داشت: در کنار مناجات‌های قرآنی که در ماه رمضان در مساجد توسط قاریان قرآن و مناجات خوان‌ها خوانده می‌شد خواندن دعا‌های رسیده از معصومان (ع) بسیار مرسوم بود. دعا‌هایی مانند دعای کمیل، مکارم الاخلاق، ابوحمزه ثمالی و خمسه عشره از جمله ادعیه‌ای بودند که در مساجد خوانده می‌شدند.

مرحوم «حاج سید مهدی قوام» از مردان وارسته و با حقیقت بود که در مسجد «جمعه» فراز‌هایی از مناجات خمسه عشره را در ماه رمضان می‌خواند و شرح می‌داد و روح مستمعان را در آسمان معنا به پرواز در می‌آورد.

مرحوم «حاج سید اسماعیل شفیعی» هم یکی دیگر از مردان با حقیقت و وارسته‌ای بود که روز‌های ماه مبارک رمضان پس از نماز عصر در مسجد «جمعه» بیش از سه ساعت منبر می‌رفت و به شرح دعای «ابوحمزه ثمالی» می‌پرداخت.

حجت الاسلام صدر کارشناس مذهبی با اشاره به فرازی از دعای «افتتاح» گفت: ما در بخشی از این دعا پس از صلوات و درود بر روح مطهر پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین (ع) و فاطمه زهرا (س) و فرزندان ایشان، جداگانه خدمت حضرت ولیعصر (عج) هم صلوات می‌فرستیم.

این کارشناس مذهبی درباره علت این کار اظهار کرد: ما باید در زندگی یک حساب ویژه برای امام مهدی باز کنیم چراکه امروز کار عالمِ وجود و کار خدا به دست حضرت ولیعصر است و حساب امام زمان جدا از تمام انبیا و اوصیای الهی است.

تمام امور تکوینی و تشریعی خداوند و تمام زمین و زمان به دست وجود مقدس حضرت ولیعصر (عج) است بنابراین اگر بخواهیم زندگی هایمان سامان پیدا کند باید متوجه وجه الله و صاحب امر خدا باشیم.

همچنین استاد کریملو کارشناس مذهبی با اشاره به فرازی از دعای «ابوحمزه ثمالی» گفت: امام سجاد (ع) در بخشی از این دعا بیان می‌کنند که «خدایا من همان ناتوانی هستم که تو یاری‎اش کردی.»

وی در شرح این دعا با بیان اینکه یاری خداوند در گرو اعلام ضعف و ناتوانی انسان است گفت: نفس اماره و شیطان انسان را از این مسیر جدا می‌کند و به همین خاطر است که انسان به محض رسیدن به یک قدرت و ثروت احساس می‌کند که از ضعف و ناتوانی خارج شده است.

انسان باید احساس ضعف و ناتوانی کند تا خدا او را یاری کند و به گفته بسیاری از عرفا و بزرگان دین، اقرار به ضعف و عجز در پیشگاه خداوند، انسان را در مسیری قرار می‌دهد که با گشایش الهی توأم خواهد شد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به شرط زیارت امام زمان (عج) گفت: حاج اسماعیل دولابی می‌فرمودند که اگر خواستار زیارت امام زمان هستیم باید به عجز و ناتوانی خود اقرار کنیم و تا وقتی گمان کنیم با همت و تلاش و هنر خود می‌توان خوبان را دید راه به جایی نخواهیم برد، اما به محض مایوس شدن از قدرت خود، خدا پرده را کنار می‌زند.

کریملو گفت: افراد مدعی هیچ وقت موفق به دیدار امام زمان نشده‌اند بلکه زیارت حضرت نصیب کسانی خواهد شد که خودشان را ضعیف می‌پندارند و هیچ ادعایی ندارند.

منبع: رادیو گفت‌وگو

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها