به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، محمدحسن انتظاری مجری طرح های ماهواره ای مصباح و زلزلهشناسی آیات در برنامه «خیابان فرصت» رادیو گفتوگو با اشاره به اهمیت و نقش فناوریهای هستهای در ارتباطات موثرتر رسانهای اظهار داشت: بحثی نیست که یکی از ابزارهای فضای مجازی، استفاده از ماهواره هاست اما فضای مجازی به کلی منوط بر خدمات فضایی نیست و در این بحث کاربری های خدمات فضایی با فناوری فضایی خلط می شود.
وی ضمن مهم برشمردن ارتباطات رسانه ای که پیرامون دانش فضایی شکل میگیرد، ادامه داد: فناوری فضایی بسیار حساس، راهبردی و دارای پروژه های بسیاری پیچیده و نیازمند مدیریت تخصصی است؛ اما فناوری های کاربردی همچون استارتاپ های پردازش عکس های فضایی ـ که در جای خود شایسته است ـ مقوله ای کاملا متفاوت است.
انتظاری با اشاره به توفیق بی چون و چرای ایران در پرتاب ماهواره اخیر و متحیر ماندن رسانههای خارجی و بیگانه در این حوزه اظهار کرد: پرتاب ماهواره جزء فناوری های راهبردی و در حوزه اقتدار کشور محسوب میشود. بعنوان مثال پرتاب ماهواره نور توسط هوافضای سپاه حاوی دو خروجی سنگین در رسانه های بین الملل بود. یکی ماهواره بری که ماهواره را به ارتفاع ۴۵۰ کیلومتر رساند و دوم اینکه توانست ماهواره را در مدار قرار دهد.
به گفته انتظاری پرداخت رسانه ها به مقوله ای از دانش فضایی که به پردازش عکس های ماهوارهای مشغول است، معطوف نمیشود. چنانچه این استارتاپها عموما از عکسهای ماهوارهای خارج از کشور استفاده میکنند و با مقوله فضایی کشور در یک مقال نمیگنجد.
وی افزود: ایجاد سازمان فضایی ایران که مورد نظر دغدغهمندان کشور است، یکی از ارکان فناوری فضایی و دسترسی به فضاست و این مهمترین نکتهای است که باید مورد تبلیغ رسانههای داخلی قرار گیرد.
این عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی استارتاپ های فضایی را یک مقوله محدود و کوچک خواند و گفت: نمیتوان منتظر بود تا این شرکتها تکنولوژی فضایی را توسعه دهند. توسعه بازار در این حوزه مسألهای واجب است، مسئولیت فضایی کشور پرتاب ماهواره و توسعه آن است تا بتوان ماهوارهای در قد و قواره ۵۰۰ کیلوگرم را در مدار ۳۶ هزار کیلومتری قرار دهد و چنین موضوعاتی است که باید در حوزه رسانه بازگو شود؛ نه مقولهای نظیر پردازش عکسهای ماهوارهای!
وی با اشاره به اینکه پرتاب ماهواره نقش مؤثری در ارتقای دانش رسانه خاصه در حوزه مجازی دارد، افزود: ایران برای ارسال یک ماهواره مخابراتی کم ظرفیت با ماهواره برهای داخلی محتاج یک نقشه راه است. در هیئت امنای پژوهشگاه فضایی تاکید کردم تا زمانیکه این نقشه راه در پژوهشگاه و سازمان فضایی ایران روشن نشود و بر آن اساس حرکت نشود، به افق مورد نظر نخواهیم رسید.
انتهای پیام/ 141