گروه حماسه و جهاد دفاعپرس: کوچک کردن مطالبات اصلی مردم و مسائل مهم کشور و در مقابل آن، بزرگنمایی مطالب بیهوده و کمارزش، رویهای است که رسانههای زنجیرهای برای سرگرم کردن جامعه، همواره در پیش گرفته و میگیرند، تا افکار عمومی را از مسائلی بزرگتر، خصوصاً معضلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... غافل کنند و یا با سوءاستفاده از احساسات جامعه، فضایی ایجاد کنند که به برخی اهداف منفعتطلبانه خود دست یابند.
از عقدهگشایی تا افشای ماهیت نفاق
اقدام غلط برخی مسئولان در «حذف عکس چند دختر دانشآموز از روی جلد کتاب ریاضی پایه سوم دبستان» و ادلّههای آنها در توجیه این اقدام، باعث شد تا فضایی انتقادی در جامعه، خصوصاً در شبکههای اجتماعی شکل بگیرد که بیشک این انتقادها، بر حق بود؛ اما لیبرالها و فمنیستها از فضای بهوجود آمده ناشی از این انتقادها، آتش کوچکی برای رسیدن به اهداف خود روشن کردند و آنوقت بود که رسانههای زنجیرهای معلومالحال، روی این آتش کوچک بنزین ریخته و آن را به وسیلهای برای عقدهگشایی چندساله جریانهایی خاص، از نظام تبدیل کردند. در این راستا، شاهد بودیم که کلیدواژههایی مانند «تبعیض جنسیتی»، «تفکر ضد زن»، «حذف زنان»، «نادیده انگاشتن شعور مردم»، «خشم جامعه» و... منتشر شد و یکی از روزنامههای زنجیرهای، تصویری کنایهآمیزی چاپ کرد که پیشتر برخی افراد آن را در شبکههای اجتماعی، با اهدافی خاص منتشر کرده و از «سرکوب زنان در جامعه ایران» سخن گفته بودند.
رفتار گزینشی!
گذری بر آنچه در سالهای اخیر رخ داده است، نشان داده و میدهد که حذف نام و نشان و همچنین برخی تصاویر و مطالب، از کتب درسی و...، مسبوق به سابقه بوده است؛ این درحالی است که همین جریانهایی که امروز بر سر «حذف عکس چند دختر دانشآموز از روی جلد کتاب ریاضی پایه سوم دبستان» فریاد «وامصیبتا» سر میدهند، چند سال قبل وقتی درس «شهید فهمیده» از کتابهای درسی حذف شد، سکوت پیشه کردند و امروز هم این رسانههای زنجیرهای در انتقاداتی که مطرح میکنند، موضوعاتی نظیر حذف سرگذشت پادشاهان از کتابهای تاریخ و یا چند شعر از شعرای معاصر، را به میان میآورند؛ اما در میان شعرای معاصر و پادشاهان، حرفی از شهید فهمیده نمیزنند؟!
موضوع حذف واژه «شهید» از معابر شهری که در تهران و برخی دیگر از شهرها روی داد هم یکی دیگر از حذفهایی بود که اخیراً بهوقوع پیوست؛ اما در این زمینه نیز رسانههای زنجیرهای اصلاً وارد فضای انتقادی نشدند که هیچ، بلکه جریانهایی علیه منتقدان این اقدام غلط راه افتاد که آنها را به «سیاسیبازی» و «جوسازی» متهم کردند.
از سویی دیگر، ضرورت اضافه شدن اسناد بهدست آمده در لانه جاسوسی آمریکا به کتب درسی هم موضوعی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، همین یکی دو سال پیش از مسئولان مطالبه کردند؛ اما این مطالبهگریها، هیچوقت از دهان مطبوعات زنجیرهای معلومالحال، شنیده نشده و نمیشود.
ضربه به منافع ملی
همزمان با ایامی که عدهای با سوءاستفاده از انتقاد بر حق مردم، داشتند آتش نفاق را شعلهور میکردند و رسانههای زنجیرهای هم در این راستا، از هیچ تلاشی دریغ نکردند؛ دلاورمردان نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران بههمراه قرارگاه پدافند هوایی، در حال اجرای رزمایش بزرگ «ذوالفقار ۹۹» در جنوب کشور بودند که بیشک این رزمایش بزرگ، در بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی بازتابهای زیادی داشت؛ خصوصاً وقتی سلاحهای مختلف در آنجا آزمایش شد و هواپیماهای آمریکایی، از ارتش جمهوری اسلامی، پیام اخطار دریافت کردند؛ اما با این وجود، رسانههای زنجیرهای، دست به یک سکوت هماهنگ نسبت به این رویداد بزرگ ملی زدند و ترجیح دادند تا با پرداختن به یک اشتباه غلط و بزرگنمایی آن، هرچند ناخواسته، این رویداد بزرگ ملی را «بایکوت خبری» کنند و افکار عمومی را سوی دیگری سوق دهند.
انتهای پیام/ 113