به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار «علی فضلی» جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه شامگاه (سهشنبه، هشت مهر) در ارتباط تصویری زنده با جوانان و دانشجویان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا در رابطه با مباحث دفاع مقدس به گفتوگو نشست و به سوالات تعدادی از این دانجشویان پاسخ گفت.
سردار فضلی در ابتدای این نشست علل حمله رژیم بعثی صدام به خاک کشورمان را تشریح کرد و اظهار داشت: ما در سالهای ابتدایی انقلاب آمادگی دفاع از خاک کشورمان را نداشتیم، چراکه ارتش و سپاه بهانسجام کافی نرسیده بودند لذا صدام برای تجزیه کشور آمده بود و پنج استان ما را مستقیم درگیر جنگ کرد.
وی در ادامه به تفصیل خیانتهای بنیصدر را توضیح داد و گفت: کارشکنیهای بنیصدر عامل شکست چند عملیات ما شد لذا مردم وارد میدان شدند و مهمترین نقشآفرینی را در اداره، پشتیبانی و حمایت جنگ بهعمل آوردند و هویت تاریخی مردم با دفاع مقدس گره خورد و ما هم میجنگیدیم و هم زندگی میکردیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه بازخوانی ایام هشت ساله جنگ تحمیلی را موجب انتقال هویتی فرهنگی دانست و تاکید کرد: این بازخوانی برای دانشجویان و نسلی که آن ایام را ندیدهاند ضروری است، چراکه حجم زیادی از جریان تحریف شکل گرفته است چراکه دفاع مقدس جدای از قرآن، عترت و فرهنگ عاشورا نیست بلکه درآمیخته با آن است.
سردار فضلی مشکلات اقتصادی امروز را ناشی از پیاده نشدن فرهنگ دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: اگر عرصه اقتصاد امروز مشکل دارد به دلیل پیاده نشدن فرهنگ دفاع مقدس است و اگر این فرهنگ در عرصه اقتصادی کشور پیاده شود قطعا شاهد ثمرات آن خواهیم بود. شهید سلیمانی در مبارزه با داعش همین الگو را بهکار گرفت و دستاوردهای بزرگی را رقم زد؛ اگر جوانان ما در این عرصه دفاع مقدس را بهکار گیرند قطعا موفقیتها و قدرت مضاعف برای کشور بهارمغان خواهند آورد.
وی در ادامه به تشریح خیانتهای بنیصدر پرداخت و گفت: در حسینیهای در پادگان گلف جمع شده بودیم که قرار بود بنیصدر سخنرانی داشته باشد و او طی سخنانی به ما گفت: شما چرا به جبهه آمدهاید!؟ شما مزاحم فعالیت ارتش هستید؛ سخنان بنیصدر برای این بود که به ما سلاح و تجهیزات ندهد، بچههای رزمنده که این سخنان برایشان تحقیر کننده بود با بنی صدر برخورد کردند اما محافظین اجازه ندادند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: ما پس از جلسه بنی صدر به دیدار شهید بهشتی رفتیم و ایشان با روی باز ما را پذیرفت و گفت: «بنده به حال شما رزمندگان غبطه میخورم که نمیتوانم برای دفاع از کشور سلاح به دست بگیرم؛ بعد از این جلسه امام (ره) پیامی را صادر کردند و تاکید کردند «چنان سیلی به صدام خواهیم زد که از جایش بلند نشود»؛ این پیام امام (ره) موجب روحیه گرفتن مجدد رزمندگان شد.
سردار فضلی خاطرنشان کرد: درحالی با ۸۴ رزمنده به فرماندهی سردار دقایقی به جبهه برای مقابله با ارتش صدام رفتیم که کمترین امکانات را در دسترس داشتیم. قرار شد چندین گروه مختلف تعداد رزمنده از استانهای مختلف ساماندهی کنند و با تشکیل گردانی عازم آبادان شویم چراکه امام (ره) پیام داده بودند به آبادان بروید. خبر رسید شهید عباس کریمی و چند نفر به آبادان میآیند لذا از اهواز به ماهشهر و آبادان رفتیم؛ به آبادان که رسیدیم آتش دشمن روی جاده بود و خسارات و تلفات زیادی از مردم میگرفت.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه تصریح کرد: مهدی کیانی فرمانده سپاه آبادان بود؛ طی جلسهای که با ایشان داشتیم گفتند سه نقطه دفاعی در ایستگاه هفت، ایستگاه ۱۲ و ذوالفقاریه به عنوان نقاط مقاومت قرار گرفته است. آنها امکانات خیلی کمکی داشتند و با سلاحهای انفرادی با دشمن مقابله میکردند. شب با سرهنگ شکرریز فرمانده عملیات ارتش در آبادان جلسه گذاشتیم که گفتند ما نیز دو گردان در آبادان داریم. قرار شد شب را استراحت کنیم و فردا نیروها را به آبادان هدایت کنیم لذا در نمازخانه سپاه نیم ساعتی استراحت کردیم برادری فریاد زد آبادان سقوط کرد و عراقیها وارد آبادان شدند که او ظاهراً دریاقلی سورانی بود.
وی ادامه داد: برادر دریاقلی شاهده ورود عراقیها از روی بهمنشیر بود و اولین گردان مکانیزه رژیم بعثی از روی بهمنشیر عبور کرده بود و ما بهسرعت برای جلوگیری از دشمن وارد عمل شدیم. خبرهای دیگر سقوط جاده آبادان و اسارت وزیر نفت و اشغال نخلستانها بود لذا تصمیم گرفتیم مانع پیشروی دشمن شویم در حالی که همه سپاه ما ۱۹ نفر بود و عازم شدیم؛ هرچه نزدیکتر میشدیم آتش کمکتر و درگیری تن به تن میشد.
سردار فضلی اظهار داشت: بچههای در مقابله تانکهای دشمن فقط خدا را داشتند و یک صحنه بینظیر و بیبدیل شکل گرفت. ما شاهد بودیم که رزمندها مردانه و شجاعانه مقابل دشمن میجنگیدند؛ آن شب من خاطرخواه رزمندهایی شدم که مقابل بعثیها ایستادگی میکردند، و آرزوی دوستی و برادری با آنها را کردم.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه عنوان کرد: بچههای ما با سلاح سرد درگیر بودند که خبر رسید پل عراقیها منفجر شده است؛ عراقیها ناامید شدند و همه آنها یا اسیر و یا کشته شدند. در سپاه آبادان بچهها سوال میکردند که چگونه تانکها را بهعقب منتقل کنیم درحالی که ما استفاده از تانک را بلد نبودیم لذا تصمیم گرفتیم از عراقیها برای جابهجایی تانکها استفاده کنیم.
وی افزود: دشمن مجددا به آبادان حمله کرد و مردم آبادان که درحال خروج از شهر بودند را زمینگیر کرد چراکه تیراندازی شدید صورت میگرفت. ما مردم را برای حضور در آبادان تشویق میکردیم و مردم آرام آرام به شهر برگشتند و فرمانده سپاه با ارتش هماهنگ کرد تا ما را با هلیکوپتر به ماهشهر ببرد تا نیروهای کمکی را همراهی کنیم. ما درحالی بهجمع نیروهای تازه نفس رسیدیم که سرپرست آنها کسی بود که از عناصر سازمان مجاهدین بود؛ او نقطه نظرات ما را رد میکرد درحالی که نیاز به حضور نیرو در آبادان داشتیم قصد گسیل نیروها به جزیره مینو را داشت که سوال مهمی برای ما بود و نهایتاً متوجه شدیم از سوی بنیصدر مامور به چنین کاری شده است.
جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه در ادامه هدف بنیصدر را ناکارآمد شدن نیروهای رزمنده برای مقابله با دشمن عنوان کرد و تاکید کرد: هنوز چهل شب از جنگ میگذشت که ما شاهد چنین فتنههایی بود و بنیصدر از ورود نیروهای مدافع به آبادان جلوگیری میکرد لذا بازخوانی این رویدادها برای تبیین و شناخت حق و باطل لازم است.
این رزمنده دوران دفاع مقدس تاکید کرد: بنیصدر درخصوص وحدت ارتش با سپاه و بسیج بهشدت نگران بود و به دلایل مختلفی از این وحدت جلوگیری میکرد و اعتقادی به مقاومت مردمی نداشت و باور نداشت؛ لذا نیروهای انقلابی حاضر در جبهه را تضعیف میکرد و اجازه ارتباط صمیمی بین سپاه و ارتش را نمیداد.
سردار فضلی در پاسخ به این سوال که چه ویژگیهایی دفاع مقدس را از سایر جنگهای معاصر جدا میکند، گفت: ما آموزش زیاد و چندان و دورههای آکادمیک را در دانشگاه طی نکرده بودیم بلکه جنگ و مقابله با دشمن را در جنگ آموختیم که بهترین روش بود و هیچ آموزش تئوری آن شرایط را مهیا نمیکرد؛ اعتماد امام (ره) به جوانان با فرار بنیصدر موجب شد اولین تیرهای بسیجیان و سپاهیان در مقابل دشمن بعثی شلیک شود.
وی باورهای دینی و اعتقادات رزمندها را نقطه تفاوت جنگ تحمیلی با سایر جنگهای معاصر دانست و با طرح این سوال که چرا دشمن نتوانست به اهدافش برسد؟ گفت: ارتش، بسیج و سپاه جوان ما برای دشمن ناشناخته بود. ما اعتقاد، آموزش و تجهیزات را درهم درآمیختیم و عزیزان ارتش آرام آرام ما را پذیرفتند. مثلا برای عملیات بیتالمقدس دو نگاه وجود داشت؛ برادران ارتش معتقد بودند باید جنگ را از خرمشهر و نقطه قوت دشمن شروع کنیم درحالی که بچههای سپاه معتقد بودند باید جنگ را از نقطه ضعف دشمن شروع کنیم و نقطه قوت آنها را نیز بهضعف تبدیل کنیم. این نظرات در جلساتی مطرح و بهاطلاع محسن رضایی و شهید صیاد شیرازی رسید لذا به نقطه نظرات سپاه اعتماد شد البته در جنگ باید فرماندهانمان را اغنا میکردیم لذا درخصوص این مسئله اغنا صورت گرفت.
سردار فضلی با تاکید بر اینکه ما در جبهه به تکلیف الهی و قرآنیمان عمل کردیم، گفت: دست برتر امکانات و تجهیزات نظامی رژیم بعث عراق بود لذا رزمندگان ما با ایمان وارد این عمل شدند همانطوری که امروز نیز ما خودمان را خادم و نوکر مردم میدانیم و در خط مقدم هستیم. امروز که کرونا بهوجود آمده شبیه به دفاع مقدس مردم به کمک وزارت بهداشت آمدند و شبهی از دفاع مقدس با مواسات و کمکهای مومنانه شکل گرفته که برآمده همان روحیات است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس در پاسخ به شبههای درخصوص بیتدبیری در جنگ گفت: شبهات مطرح شده امروز درخصوص جنگ نشان از رویکرد و رویه دشمن برای دشمنی است و ما انتظاری جز آنها را نداریم. شبهاتی که درباره جنگ مطرح میشود حکایت از آن دارد که همانطور بنی صدر آن روزها مانع پیشرفت میشد، قصد توقف کشور را دارند.
وی تاکید کرد: جنگ تماما با عقلانیت انجام و اداره و مدیریت شد. در جریان عملیات والفجر هشت ما بیش از شش ماه در جریان این عملیات بودم و در این مدت در سلسله مراتب محسن رضایی و عزیز جعفری حضور داشتند و کارشناسی کامل انجام شد. ما چهار ماه و نیم تیمهای شناسایی را بهمنطقه اعزام میکردیم لذا رعایت حفاظت اطلاعات ۱۰۰ درصد اعمال شد و ما تمام نکات و دانش آن را داشتیم و با رعایت همه شئونات حفاظتی کار را به پایان رساندیم. ۱۲۰ غواص خط شکن ما شش ماه آموزش دیدند و ۱۰۰ شب پیش از عملیات تمرین مداوم برای آمادهسازی جسمی تمرین داشتند که بیشتر از اصول ارتشهای جهان بود.
سردار فضلی گفت: اگر جنگ با عقلانیت و سلسله مراتب جلو نمیرفت چنین دستاوردهایی نداشتیم. لذا ما با امکاناتی که داشتیم بهترین دستاوردها را داشتیم و معتقدم منظمترین ارتشهای گیتی بهاندازه بسیجیها منسجم و مطیع نیستند که عاشقانه در مسیر باشند.
در ادامه این مراسم سردار «علی فضلی» از ۴۰ اینفوگرافیک دفاع مقدس و مقاومت به زبانهای عربی، انگلیسی، اردو و روسی که توسط مرکز توسعه فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و ماهوارهای تولید شده بود، رونمایی کرد.
انتهای پیام/121