به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست دانشجویی بررسی تئاتر دفاع مقدس با حضور کاظم نظری رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره در غرفه بسیج دانشجویی نمایشگاه گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس واقع در موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در این نشست که تعدادی از دانشجویان با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضور داشتند، از ویژگیهای تئاتر دفاع مقدس سخن به میان آمد.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره در این نشست اظهار داشت: یکی از مسائل اصلی ما در موضوع تئاتر دفاع مقدس، نبود پژوهشهای جدی توسط تولیدکنندههای آثار است. عنصر باورپذیری داستان در یک اثر از ویژگیهای اساسی اثر بوده و نیازمند درک و تجربه واقعیتهای داستان توسط هنرمند است.
وی افزود: چون هنرمند عرصه تئاتر دفاع مقدس معمولاً به مناطق عملیاتی نمیرود و درباره دفاع مقدس پژوهش نمیکند، موجب میشود تئاترهای دفاع مقدس معمولاً سطحیترین سوژهها و سناریوها را داشته باشند.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره بیان کرد: در اثرهای اولیه دفاع مقدس همه حاجی بودند و شخصیتها کلیشهای بود و پیچیدگی و شخصیتپردازی چندلایه عمیقی وجود نداشت. در نتیجه مخاطب با شخصیت همذاتپنداری نمیکرد و از داستان رضایت نداشت.
نظری گفت: موضوع فضاسازی در تئاتر دفاع مقدس، بر مبنای انتقال حال و هوای اثر به مخاطب شکل میگیرد و لزوماً به یک دکور خلاصه نمیشود. معمولاً دکورهای دفاع مقدسی به چند عدد گونی، تور و... خلاصه میشود که سالهاست کلیشهای شده و جلوی خلاقیت و نوآوری را گرفته است.
انتهای پیام/ 117