مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی:

تربیت نسل‌های مجاهد، نشانه کارآمدی فرهنگی انقلاب است/ حکومت پهلوی، اشاعه دهنده فرهنگ غیر اسلامی بود

سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده گفت: انقلاب اسلامی ابتذال‌‌ها را زدود و الگوهایی در تراز حضرت سیدالشهدا (ع) و حضرت زهرا (س) مطرح کرد و بدیهی است که در چنین مکتبی، سلیمانی‌ها تربیت شوند.
کد خبر: ۴۴۰۶۵۰
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۳ - 02February 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلی‌زاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در مراسم تجلیل از هنرمندان دفاع مقدس استان که در پردیس سینمایی هویزه مشهد برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی اساساً ماهیت فرهنگی و گفتمانی دارد.

وی افزود: پس از انقلاب در دانشگاه فردوسی مشهد بیش از ۴۰ گروه با عقاید مارکسیستی یا کمونیستی فعالیت داشتند. با این‌حال، امام خمینی (ره) با خُلق عظیم و نگاه گفتمانی خود، هیچ‌گاه از ابزار سرکوب استفاده نکرد و به همه گروه‌ها مجال داد تا در کرسی‌های آزاداندیشی انقلاب، منطق و تفکرات خود را به مردم عرضه کنند و این مردم بودند که پس از تحرکات مسلحانه، ترورهای کور و اقدامات خرابکارانه ضدمردمی این گروهک‌ها، بساط آنها را جمع کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، فرهنگ حکومت طاغوت را «عاریه گرفته‌شده از غرب» دانست و خاطرنشان کرد: هنر ابزار بسیار تأثیرگذاری برای انتقال فرهنگ است اما حکومت پهلوی از این ابزار مهم برای تبلیغ رویکردهای فرهنگی غربی و بیگانه استفاده می‌کرد.

وی ادامه داد: پهلوی می‌خواست کار فرهنگی انجام دهد اما با فرهنگ لجام‌ گسیخته‌ای که از غرب عاریه گرفته ‌شده بود و بارزترین مظهر آن، جشن‌های به ‌اصطلاح فرهنگ و هنر شیراز بود. آنها نمی‌دانستند که این مردم دلدادگی تاریخی به معارف اسلام و اهل‌بیت (ع) دارند و هیچ‌گاه فرهنگ مبتنی بر شهوات جنسی و غیر دینی را قبول نمی‌کنند. البته این فرهنگ قرار بود به ‌عنوان پوششی برای مطامع و اهداف از پیش تعیین ‌شده استفاده شود.

این مسئول گفت: دامنه‌های به‌جا مانده از فرهنگ وارداتی غیر اسلامی، حتی پس از پیروزی انقلاب هم در برخی مجموعه‌ها وجود داشت و بر همین اساس، وجوب اقامه یک انقلاب دوم با رویکردهای فرهنگی احساس می‌شد که انقلاب فرهنگی بر همین اساس صورت گرفت تا دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و مراکز هنری و فرهنگی را از لوث عناصر و تفکرات برجای ‌مانده از فرهنگ غربی پاک کند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در تشریح برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر تصریح کرد: انقلاب اسلامی ما را از کج‌راهه‌های طواغیت نجات داد و زمینه هدایت را به‌صورت همگانی و برای همه مردم ایجاد کرد. دستاورد بزرگ انقلاب این بود که با کنار زدن الگوهای تعریف‌ شده غربی، اسوه‌های جدیدی را معرفی کرد که الگو‌گیری مردم ما از آن‌ها باعث تربیت نسل‌هایی ایثارگر، مجاهد و فرهیخته شد و اساساً استکبار جهانی با تهاجم فرهنگی خود در سال‌های پیش از انقلاب به دنبال این بود که زمینه تربیت افرادی نظیر شهید سلیمانی در جامعه ایران وجود نداشته باشد.

وی تأکید کرد: حکومت پهلوی به دنبال این بود که تغییرات فرهنگی در این کشور ایجاد کند و بر اندیشه و روح مردم تأثیر بگذارد. آن‌ها به تقلید از غرب، بازیگر سرشناس هالیوود را به‌عنوان الگوی زنان ما و گانگستر راهزن آمریکایی را به‌ عنوان الگوی مردان ما معرفی می‌کردند. از این برنامه فرهنگی چه برداشتی می‌توان داشت.

یوسفعلی‌زاده در انتهای سخنان خود گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ این بود که همه ابتذال‌ها را زدود و برای مردان الگویی در تراز حضرت سیدالشهدا (ع) و برای زنان اسوه‌هایی همچون حضرت زهرا (س) و حضرت زینب کبری (س) را مطرح کرد ولذا بدیهی است که از چنین منطقی، سلیمانی‌ها استحصال شوند. شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم شاگردان این مکتب فرهنگی بودند و این جهش فرهنگی متأثر از الگوهای تربیتی انقلاب اسلامی است.

در ابتدای این مراسم، جواد فرهنگ‌نژاد، مدیر هنری اداره‎کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات هنری انجام ‌شده در حوزه نشر معارف دفاع مقدس گفت: برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی «رسام» و «مقاومت» با مشارکت ۱۰۸ کشور جهان و راه‌یابی شرکت‌کنندگانی از استرالیا، ایتالیا و هند نشان از کیفیت این رویدادهای فرهنگی و هنری دارد که البته امسال پنجمین دوره از جشنواره ملی فانوس نیز به میزبانی اداره‎کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی در مشهد برگزار خواهد شد و فرصت مناسبی را برای علاقه‌مندان به حوزه تئاتر فراهم می‌کند تا غنای آثار خود را در رقابت با دیگران تقویت کنند.

در انتهای این مراسم، احمد نورانی، حسین انفرادی، کیوان علایی، ناصر نجفی، حامد آریان‌نژاد، سجاد جهانگیری، معین ناجی، علیرضا موسی‌زاده، محمدرضا خدنگی، مجتبی محسنی، مهدی صابر، محمد شریعتی، مهدی رضازاده، علی عظیم‌زاده و مریم جهانگشته به‌عنوان هنرمندان برتر و تولید کنندگان آثار هنری دفاع مقدس و سرهنگ نبوی‌نژاد و سرهنگ نارویی نماینده و مسئول گروه موزیک قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نزاجا، حجت‌الاسلام خورشاهی مسئول عقیدتی سیاسی پدافند هوایی شمال‌شرق ارتش، سرگرد بیهقی معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی استان خراسان رضوی و مهدی مسگران مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی خراسان به ‌عنوان فعالان فرهنگی در حوزه دفاع مقدس استان مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار