به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، شورای امنیت سازمان ملل به جای آنکه جنگ عربستان سعودی علیه همیسایه جنوبیاش را متوقف کند و متجاوز را محکوم کند، از متجاوز حمایت کرد و در مقابل علیه انصارالله یمن که در حال دفاع از این کشور است، محکوم شد.
شورای امنیت سازمان ملل در پایگاه اینترنتی خود محتوای قطعنامه مصوب روز سهشنبه را منتشر کرد که در آن از «عبد ربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی و فراری و همچنین اقدامات عربستان سعودی حمایت شده است.
در قطعنامه شماره 2216 مصوب 14 آوریل 2015 آمده است:
شورای امنیت حمایت خود از تلاشهای شورای همکاری خلیج فارس در کمک به دوره گذار سیاسی در یمن را بار دیگر تاکید و از تعامل آن در این موضوع ستایش میکند.
بر مشروعیت عبدربه منصور هادی رئیسجمهور یمن تاکید مجدد میکنیم و بر درخواست خود را از همه طرفها و کشورهای عضو (سازمان ملل) برای ممانعت از اتخاذ هرگونه اقدامی که سسب تضعیف وحدت، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی یمن و مشروعیت رئیسجمهور یمن بشود، تکرار میکنیم.
بر نیاز به بازگشت به اجرای ابتکار شورای همکاری خلیج فارس و اجرای مکانیسم اجرایی آن و به نتیجه رسیدن مذاکرات جامع ملی تاکید میکنیم که از جمله این اقدامات ترسیم و ایجاد یک قانون اساسی جدید، اصلاح نظام انتخاباتی، برگزاری همهپرسی درباره طرح پیشنهادی قانون اسی و همچنین انتخابات سراسری برای اجتناب از وخامت شرایط انسانی و امنیتی در یمن است.
از تشدید حملات نظامی حوثیها در بسیاری از بخشهای یمن هشدار داده و اعلام خطر میکنیم. به شدیدترین وضع ممکن اقدامات یکجانبه حوثیها و عدم تحقق درخواستهای مطرح شده در قطعنامه 2201 برای خارج کردن فوری و بدون شرط نیروهایشان از سازمانهای دولتی از قبیل سازمانهای دولتی در صنعا، بازگرداندن وضع عادی امنیتی در پایتخت و دیاستانها را محکوم میکنیم.
با نگرانی اقدامات بیثباتکننده علی عبدالله صالح رئیسجمهور سابق یمن را از قبیل حمایت از اقدامات حوثیها نظاره و رصد میکنیم.
از قصد شورای همکاری خلیج فارس برای برگزاری کنفرانس در ریاض که به دنبال درخواست رئیسجمهور یمن مطرح شده حمایت میکنیم.
قطعنامه 2117 (2013) خود را یادآوری میکنیم و درباره تهدید صلح و امنیت در یمن به خاطر ارسال و روانه شدن سلاح و تسلیحات و سوءاستفاده از تسلیحات سبک، شدیدا ابراز نگرانی میکنیم.
این موضوع را به رسمیت میشناسیم که ادامه وخامت اوضاع امنیتی یمن تهدیدی جدی و رو به گسترش برای کشورهای همسایه است.
بر همین اساس بر مبنای فصل هفتم منشور سازمان ملل این اقدامات را انجام میدهیم.
از همه طرفهای یمنی به ویژه حوثیها میخواهیم به طور کامل قطعنامه 2201(2015) را اجرا کرده و از اقدامات یکجانبه بیشتر که میتواند دوره گذار سیاسی در یمن را تضعیف کنند، بپرهیزند.
همچنین از حوثیها میخواهد فورا و بدون شرط و شروط الف- استفاده از زور را متوف کنند ب- نیروهای خود را از مناطق تحت تسلط از جمله صنعا پایتخت یمن بیرون ببرند پ- تسلیحات بدست آمده از نهادها و سازمانهای نظامی و امنیتی شامل سیستمهای موشکی را کنار گذاشته و رها کنند ت- به اقداماتی که منحصرا در اختیارات دولت مشروع یمن است، پایان دهند ج- از هرگونه اقدامات تحریکآمیز یا تهدیداتی نسبت به کشورهای همسایه از قبیل دستیابی به موشکهای زمین به زمین و انبار سلاح در منطقه مرزی با یک کشور همسایه اجتناب کنند چ- محمود الصبیحی وزیر دفاع یمن و همه زندانیان سیاسی را آزاد کنند ح- به جذب نیرو و استفاده از کودکان پایان دهند.
از دبیرکل سازمان ملل میخواهیم درباره اجرای این قطعنامه و قطعنامه 2201 (2015) به ویژه پاراگراف اول این قطعنامه از امروز به مدت 10 روز از تاریخ تصویب این قطعنامه گزارش بدهد و در صورتی عدم اجرا، عزم و آمادگی خود را برای بررسی قرار دادن افراد و نهادهایی که اقداماتشان تهدید صلح، امنیت و ثبات یمن بوده، اعلام میکند افراد و نهادهایی که مشمول پاراگرافهای 11 و 15 قطعنامه 2140(2014) شدهاند.
شورای امنیت تصمیم میگیرد که افراد حاضر در ضمیمه این قطعنامه مشمول پاراگرافهای 11 و 15 قطعنامه 2140 میشوند.
بر اهمیت اجرای همه مفاد قطعنامه 2140(2014) تاکید داریم که این قطعنامه در قطعنامه 2204(2015) هم گسترش تمدید شد.
از همه طرفهای یمنی به ویژه حوثیها تبعیت از ابتکار شورای همکاری خلیج فارس و اجرای مکانیسم اجرا، نتایج کنفرانس گفتگوی جامع ملی و قطعنامه مرتبط با آن در شورای امنیت را خواستاریم و همچنین ازسرگیری و تسریع در مذاکرات با میانجیگری سازمان ملل را خواهانیم.
از همه طرفهای یمنی توسل به مذاکره و مشورت برای حل اختلافات را درخواست میکنیم.
از همه طرفهای یمنی میخواهیم به درخواست رئیسجمور یمن برای حضور در کنفرانس ریاض با مساعدت تحت نظارت شورای همکاری خلیج فارس با نظر مثبتی پاسخ دهند.
از همه طرفهای یمنی میخواهیم تا به تعهدات بینالمللیشان از منظر حقوق بینالملل عمل کنند.
منطبق بر حقوق انساندوستانه بینالمللی، از همه طرفها اطمینان یافتن از امنیت غیرنظامیان و همچنین امنیت پرسنل امدادرسان و سازمان ملل را خواستاریم. از همه طرفها میخواهیم زمینه ارسال کمک انساندوستانه و دسترسی سریع، امن و بدون مانع این کمکها از قبیل کمکهای پزشکی را فراهم کنند.
تحریمهای تسلیحاتی:
تصمیم گرفتیم که همه کشورهای عضو سازمان ملل فورا اقدامات لازم برای ممانعت از ارائه مستقیم یا غیرمستقیم، فروش یا انتقال سلاح به و یا به نفع علی عبدالله صالح، عبدالله یحیی الحکیم، عبدالخالق الحوثی و افراد و نهادهای مندرج در کمیته پیگیر به پاراگراف 19 قطعنامه 2140)2014)، کمیته پیگیر پاراگراف 20 این قطعنامه انجام دهیم.
از کشورهای عضو به ویژه کشورهای همسایه یمن میخواهیم همه کشتیها و محمولهها به مقصد یمن را در سرزمینهای خودشان بازرسی کنند.
در پایان این قطعنامه هم نام عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن و احمد علی عبدالله صالح، فرزند رئیسجمهور سابق این کشور به لیست افراد تحریمهای سازمان ملل افزوده شده است.
انتهای پیام/ک.ح