مجالس شب‌های قدر ایران؛ الگویی جهانی برای برگزاری مراسم‌های مذهبی/ باز هم متدینین سنگ تمام گذاشتند

مجالس شب‌های قدر در حالی با رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی برگزار می‌شود که دنیا نتوانسته برای اجرای مراسم‌های مذهبی الگویی مناسب و عقلانی ارائه کند.
کد خبر: ۴۵۴۵۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰ - 05May 2021

مجالس شب‌های قدر ایران؛ الگویی جهانی برای برگزاری مراسم‌های مذهبی/ باز هم متدینین سنگ تمام گذاشتند

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، دومین ماه رمضان در دوره شروع اپیدمی کرونا در حالی به دهه سوم رسیده است که باز هم مدال افتخار دیگری بر سینه متدینین در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نشانده است.

ماه رمضان ۱۳۹۹ نخستین مانور دین داران در رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی

سال گذشته و پس از گذشت تنها سه ماه از آغاز شیوع و همه گیری کرونا در ایران ماه مبارک رمضان ۱۳۹۹ در حالی آغاز شد که نه تنها در‌های حرم‌های متبرکه و مساجد به روی مردم بسته شده بود، بلکه نزدیک به سه ماه بود که هیچ هیئت و جلسه مذهبی در کشور برپا نشده بود. در‌های بسته حسینیه‌ها و مساجد در آستانه ماه مبارک رمضان مؤمنان را نگران از آیین‌های جمعی بندگی در ماه رمضان من جمله شب قدر می‌کرد.

این رویه با حضور رهبر معظم انقلاب در جلسه ستاد مقابله با کرونا البته تغییر کرد و توصیه معظم له مبنی بر مشورت با افرادی که به اهمیت دعا واقف هستند، بالاخره کارساز شد و پس از سه ماه تعطیلی مجالس روضه و مناجات و مولودی‌های ماه شعبان، بالاخره این بساط پهن شد و مجالس شب قدر در غربتی عجیب برگزار شد.

رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی در مراسم شب قدر سال ۱۳۹۹ آن‌قدر خوب بود و عملکرد شب زنده داران آن‌قدر درخشان بود که وزیر بهداشت و رئیس جمهور را به تحسین و تقدیر و تشکر وا داشت. این مدال افتخار به سینه جماعت متدین و دین دار جامعه البته در ادامه حضور دو ماهه آن‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا در بیمارستان‌ها و مرده شور خانه‌ها رسید.

گذر یک‌ساله کرونا باز هم به شب‌های قدر رسید

حالا یک سال از آن روز‌های کرونایی ماه رمضان ۱۳۹۹ می‌گذرد و گرچه کرونا همچنان باقی است، اما تجربه مردم در مواجه با آن بسیار بیشتر شده است. خیلی از افراد جامعه و شمار زیادی از خانواده‌ها در حد فاصل این دو ماه رمضان، داغ دار از دست دادن عزیزانشان شدند و حال با حال و هوایی متفاوت به استقبال این شب قدر رفتند.

کرونا مانع از اجرای مراسم سوگواری برای آن‌ها شده و مجالس تسلی دادن به بازماندگان دیگر وجود ندارد، همین مورد و افسردگی که در پی این اتفاق وجود دارد توجه ویژه به مجالسی مثل شب قدر را صدچندان می‌کند. مردم واقعاً امسال به مراسم‌های دعا و مناجات شب قدر خیلی بیشتر از سال‌های قبل نیاز داشتند.

مناجات زیر باران؛ نمایش کاملی از عاشقی با خدا

این حس درماندگی ناشی از ویروس منحوس و ناشناخته کرونا و مشکلات معیشتی و سختی‌های زندگی، بخشی از جامعه را مستاصل کرد تا دنبال ملجا و پناهی باشند برای فرار از این روزگار سخت و چه زمان و مکانی بهتر از مراسم دعا و مناجات در شب‌های قدر. علیرغم اینکه از روز‌های قبل پیش بینی‌های هواشناسی نشان می‌داد شب ۱۹ ماه رمضان ۱۴۰۰ با بارش باران‌های بهاری همراه خواهد و حتی در ساعات ابتدایی غروب آفتاب و آغاز شب قدر هم بارش باران شهر‌های مختلف از جمله تهران را فرا گرفته بود، باز هم مردم خودشان را به مراسم‌ها رساندند؛ مراسم‌هایی که بایستی در فضایی باز و بدون سقف انجام می‌شد.

شاید آغاز بارش سخت باران در حوالی ساعت یک بامداد شب ۱۹ ماه رمضان در شهر تهران، نمایش کاملی از عاشقی مردم نسبت به خداوند باری تعالی و اهل بیت عصمت و طهارت بود. خانواده‌هایی که زیرانداز‌های خودشان را به چتری روی سر تبدیل کرده بودند، خیس شده بودند، ولی بازهم مانده بودند تا درد دلشان را به خدا بگویند.

شب‌های قدر ایران، الگویی جهانی برای اجرای مراسم‌های مذهبی در دنیا

البته نه این باران و نه آن اشتیاق زایدالوصف برای رسیدن به مراسم‌های دعا و مناجات مانع از رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نبود. شب زنده دارانی که نباید هم فقط آن‌ها را متعلق به یک گروه و جریان خاص دانست و به عبارتی تمام مردم متدین ایران، هر دوشب قدر را با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماسک به دهان سپری کردند و نشان دادند لایق بهترین تشکر‌ها و قدردانی‌ها هستند.

شب‌های قدر ایران، بدون شک یک الگوی مناسب جهانی برای برگزاری مراسم‌های مذهبی هم بود. کافی است در فضای مجازی و در میان حجم مختلف اخبار، نگاهی به آشفته بازار هند و رژیم صهیونیستی در برگزاری مراسم‌های مذهبی‌شان داشته باشید، تا درک کاملی از عملکرد موفق و درخشان ایرانیان مذهبی و متدین حاصل شود.

دست آخر باید گفت که این مردم با این اخلاق درخشان شایسته بهترین‌ها هستند، مردمی که تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی و سختی هایش را به جان می‌خرند زیر باران تند بهاری می‌مانند تا فقط چند ساعتی را با خدا مناجات کنند و شب زنده داری کنند لایق بهترین تصمیم گیری‌ها و بهترین شرایط زندگی هستند و هیچ مسئولی و هیچ دولتی نباید از صبوری و نجابت آن‌ها برای سرپوش نهادن بر کم کاری خودش سو استفاده کند.

منبع: آنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها