گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس: صادرات اسلحه توسط انگلستان اگرچه بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به میزان ۲۷ درصد کاهش داشته، اما در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ این کشور ۳/۳ درصد از کل صادرات اسلحه جهان را به خود اختصاص داده است.
همچنین در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ صادرات اسلحه توسط اسرائیل سه درصد کل صادرات جهانی این کالا را شامل میشود که ۵۹ درصد بیشتر از صادرات صورت گرفته در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ است.
صادرات اسلحه توسط کره جنوبی در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به میزان ۲۱۰ درصد افزایش داشته که به این ترتیب سهم ۲/۷ درصدی صادرات اسلحه در جهان را به خود اختصاص داده است؛ الجزایر نیز واردات اسلحه خود را ۶۴ درصد در مقایسه با سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ افزایش داد.
در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ روسیه ۳۰ درصد واردات اسلحه توسط کشورهای جنوب صحرای آفریقا، چین ۲۰ درصد، فرانسه ۹/۵ درصد و ایالات متحده ۵/۴ درصد واردات اسلحه را تأمین کردند.
چین بزرگترین واردکننده اسلحه در شرق آسیا بود که ۴/۷ درصد واردات جهانی اسلحه را در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ دریافت کرده است.
بر اساس گزارش موسسه صلح استکهلم، ارمنستان و آذربایجان هم در سالهای اخیر از طریق واردات عمده اسلحه در حال افزایش تواناییهای نظامی خود بودهاند که به همین دلیل در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ روسیه ۹۴ درصد واردات اسلحه ارمنستان و اسرائیل نیز ۶۹ درصد واردات اسلحه آذربایجان را به خود اختصاص دادند.
بدین ترتیب بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ بهطور کلی در واردات اسلحه توسط کشورهای آفریقا (۱۳ درصد)، قاره آمریکا (۴۳ درصد) و آسیا و اقیانوسیه (۸/۳ درصد) کاهش مشاهده میشود.
انتهای پیام/ 231