یادداشت/

شهدا؛ رسانه‌ راستین انقلاب و مظهر قدرت ایران

خط سرخ ایثار و شهادت همواره بر انحرافات و بدعت‌ها خط بطلان کشیده و ما را به نهضت وفادار نگه می‌دارد. ریشه جاودانگی شهدا در نگرش‌های خداجویانه و احساسات پاکی است که با خون آن‌ها ممزوج شده و در تأسی شهیدان به نهضت اباعبدالله (ع) بروز و ظهور یافته است.
کد خبر: ۴۵۹۲۸۸
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰ - 29May 2021

گروه استان‌های دفاع‌پرس - «محمدمهدی مؤمنی» مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ اجرای تکنیک‎های اقناع‌سازی، یکی از کارکردهای اساسی رسانه است. اقناع‌سازی به معنای مدیریت احساسات، به مدیریت ادراکات می‌انجامد و با مدیریت ادراکات، به مدیریت تصمیم‌گیری‌ها می‌رسیم. بر این مبنا می‌توان یکی از مصادیق بارز تکنیک‎های اقناع‌سازی را «زنده نگه داشتن یاد شهیدان» دانست؛ زیرا زنده نگه داشتن یاد شهیدان این موقعیت را ایجاد می‌کند که خط سرخ ایثار ممتد بماند و این فرهنگ در بین ما جاری باشد.

حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و هر عرصه جهادی دیگری به صورت یک برنامه فرهنگی فرانسلی، تفکری را در آحاد جامعه پایه‌ریزی و تثبیت می‌کند که در صورت بروز بحران‌ها و لطمات امنیتی و ملی، همه باید در یک جبهه به مصاف عامل ایجادکننده بحران بروند و از کیان وطن، دفع بلا نمایند؛ همان کاری که شهدا انجام دادند ولذا اگر رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند که «زنده نگه داشتن یاد شهیدان، کمتر از شهادت نیست»، این موضوع علاوه بر مبانی نقلی و روایی، مبانی عقلی و استدلالی هم دارد؛ به گونه‌ای که اگر یکی از قدرت‌های اصلی در عرصه دفاع را پدافند غیرعامل بدانیم، می‌توان به جرئت گرامیداشت یاد و خاطره شهدا را به واسطه ابعاد فرهنگی تأثیرگذار آن، یکی از ارکان حیاتی پدافند غیرعامل در کشور دانست.

شهدا حلقه ارتباط بین افکار و عقاید نسل‌های مختلف هستند. شهدا خودشان فرانسلی هستند و لذا این‌طور نیست که مثلاً نسل دهه‌های چهل و پنجاه، شهدا را منحصر و متعلق به خود بدانند زیرا بسیاری از شهدای مدافع حرم که در امتداد مجاهدت رزمندگان دوران دفاع مقدس، به جبهه‌های دفاع از امنیت وطن شتافته و در کشورهای اسلامی منطقه به شهادت رسیده‌اند، از نسل دهه‌های شصت و هفتادی بوده‌اند که بعضاً حتی محضر مبارک امام را نیز درک نکرده بودند اما به نفس مسیحایی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایمان راستین یافته، سلاح جهاد با کفر و نفاق به دست گرفته و در این راه مقدس به شهادت رسیده‌اند.

شهدا رسانه‌های راستین انقلاب و مظهر قدرت ایران هستند. در جلسات متعدد پیشنهاد کرده‌ایم که یک روز از هفته روابط عمومی‌ها بنام روز ایثار و شهادت نامگذاری شود چراکه همگان اذعان دارند که شهید فی نفسه یک روابط عمومی زنده و رسانه‌ای پویاست. خط سرخ ایثار و شهادت همواره بر انحرافات و بدعت‌ها خط بطلان کشیده و ما را به نهضت وفادار نگه می‌دارد. چه بسیار افرادی که در تاریخ انقلاب به دلایل مختلف فوت شده‌اند اما از این میان، یاد هیچ‌کس همچون شهیدان پرفروغ و زنده باقی نمانده است و دلیل این جاودانگی، همه نگرش‌های خداجویانه و احساسات پاک و الهی شهیدان است که با خون آن‌ها ممزوج شده و در تأسی آنان به نهضت اباعبدالله (ع) بروز و ظهور یافته است.

عظمت خون شهیدان به قدری است که شاید بتوان زنده ماندن نهضت عاشورایی امام حسین (ع) و عزاداری‌های بصیرت آفرین حضرت سیدالشهدا (ع) در ایران اسلامی را به برکت خون شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم دانست؛ چراکه اگر به هر ترتیب این مجاهدت‌ها صورت نمی‌گرفت، امروزه نام و یادی از نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز باقی نمی‌ماند و اگر چنین می‌شد، حکومت طاغوت زمام امور مملکت را به دست می‌گرفت و همچون دوران رضاخانی، عزاداری‌های بیدارگر امام حسین (ع) را محکوم و سرکوب می‌نمود؛ البته حتی در این موضوع نیز شک و تردید وجود دارد زیرا اگر مجاهدت شهدا و خانواده بزرگ ایثارگران نبود، شاید اساساً اثری هم از این خاک پاک و سرزمینی بنام ایران باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار