معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی:

۳۸ درصد اشتغال ناخالص کشور توسط کمیته امداد ایجاد شده است

عبدالملکی گفت: در سال گذشته ۱۹۷ هزار فرصت شغلی در کشور توسط کمیته امداد ایجاد شد که این میزان ۳۸ درصد اشتغال ناخالص کشور است.
کد خبر: ۴۵۹۶۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸ - 31May 2021

۳۸ درصد اشتغال ناخالص کشور توسط کمیته امداد ایجاد شده استبه گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع‌پرس، حجت‌الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اقدامات حوزه اشتغال کمیته امداد اظهار داشت: حدود یک و نیم میلیون نفر جامعه هدف حوزه اشتغال کمیته امداد است که از این میزان یک میلیون مددجو کمیته امداد هستند.

وی ادامه داد: کسانی که برای ارائه خدمات به کمیته امداد مراجعه می‌کنند در ابتدا به حوزه اشتغال کمیته امداد معرفی می‌شوند و در صورتی که راه‌اندازی شغل و درآمدزایی داشته باشند از چرخه حمایت خارج خواهند شد. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای ۲۰۰ هزار فرصت شغلی با ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برنامه‌ریزی شد که ۱۰۰ درصد این برنامه به نتیجه رسید.

عبدالملکی ادامه داد: در سال گذشته ۱۹۷ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد که از این تعداد ۱۷۰ هزار نفر از طریق طرح‌های اشتغال و ۲۷ هزار نفر به صورت کاریابی بوده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵ هزار میلیارد تومان شبکه بانکی تسهیلات در اختیار کمیته امداد قرار داد، گفت: ۳۸ درصد اشتغال ناخالص کشور توسط کمیته امداد ایجاد شده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی با بیان این‌که در سال ۱۳۹۹، ۷۲۰ هزار طرح جاری تحت نظارت داشتیم که این طرح‌ها بین سه تا پنج سال تحت نظارت و سرکشی قرار می‌گیرند، عنوان کرد: درآمد ناشی از این طرح‌ها حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بوده است که افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸ داشته است. درآمد خالص این طرح‌ها نسبت به کل مستمری پرداخت شده به مددجویان بیش از ۲۲۵ درصد بوده است.

عبدالملکی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه از سال ۱۳۹۶ شروع شده است، گفت: تعداد اشتغال جدید در این چهار سال ۶۹۳ هزار فرصت شغلی است که حدود یک سوم کل اشتغال ایجاد شده در کشور است؛ درآمد خالص کل طرح‌ها در این چهار سال ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی در خصوص برنامه‌های سال ۱۴۰۰ گفت: در این سال برای ۳۰۰ هزار فرصت شغلی برنامه ریزی شده و برای ایجاد اشتغال مطرح شده بیش از یازده میلیارد تومان در نظر گرفته است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد افزود: کمیته امداد این آمادگی را دارد برای اشتعال خانگی و اشتغال خرد خانگی کل کشور را بر عهده بگیرد؛ این موضوع بارها مطرح شده اما متأسفانه هنوز در این خصوص دولت پاسخی به کمیته امداد نداده است.

عبدالملکی اضافه کرد: به رئیس جمهور دولت بعد هم اعلام می‌کنیم این آمادگی را داریم تا در صورت تأمین اعتبار در ۶ ماه پایان سال ۵۰۰ هزار شغلی ایجاد کنیم.

معاون کمیته امداد با بیان اینکه ۴۰۰ مرکز نیکوکاری خیرین کارآفرین راه‌اندازی شده است، گفت: هم‌اکنون ۳۰۰ کارآفرین حرفه‌ای کشور در قالب راهبرین شغلی با کمیته امداد همکاری می‌کنند.

وی ادامه داد: در کمیته امداد زمینه و فرصت را برای کارآفرین جهادی در کمیته امداد آماده شده و حدود هزار و ۳۵۰ جوان کارآفرین جهادی با ما همکاری دارند.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع‌پرس مبنی بر این‌که شیوع ویروس کرونا چه تأثیراتی بر حوزه اشتغال کمیته داشته است، گفت: با شیوع کرونا در جهان ۴۰۰ میلیون شغل تمام وقت از بین رفت.

عبدالملکی با بیان این‌که در کشور ما خالص اشتغال در ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ با توجه به کرونا کاهش داشته است، افزود: سه درصد از اشتغال کمیته امداد تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: با امحال وام‌های قرص الحسنه به مدت سه ماه، پرداخت وام‌های مجدد و کمک‌های بلاعوص سعی شد به مشاغل زیان دیده یاری رسانی کنیم و امروز این‌ مشاعل به حالت عادی برگشته است.

وی افزود: حدود ۶۰ درصد طرح‌های اشتعال در روستا و ۴۰ درصد در شهرها راه‌اندازی شده است.

عبدالملکی درباره تسهیلاتی پرداختی به مددجویان گفت: طبق قانون برای هر شغل ۵۰‌ میلیون تومان پرداخت خواهد شد اما در  جلسه‌ای با معاون اول رئیس جمهور پس از توضیحاتی قول پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان داده بودند که هنوز به ما ابلاغ نشده است؛ میانگین پرداختی‌های ما با توجه به طرح‌های توجیهی ۳۸ میلیون تومان است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۸ فعالیت‌های دانش‌بنیان در کمیته امداد شروع به فعالیت کرد و برای مدیریت این حوزه جدیدی راه‌اندازی شد؛ همچنین صندوق نوید برای توسعه مشاغل نوین و دانش بنیان راه‌اندازی شد.

وی درباره ارائه تسهیلات به دانشجویان گفت: برای دانشجویانی که مایل به کسب و کار هستند تسهیلات ویژه‌ای در اختیار ان‌ها قرار خواهد گرفت و کسانی که به دنبال استخدام هستند با ارتباطی که صورت گرفته به کارفرمایان معرفی خواهند شد.

عبدالملکی افزود: روزهای آینده تفاهم‌نامه با شرکت‌ ملی مناطق خیز جنوب امضاء شده که ۱۰ درصد از کل نیروی کار در ۶ استان از مددجویان کمیته امداد باشند.

وی با بیان اینکه مجلس و دولت می‌توانند بخشی از مسئولیت‌ها در حوزه اشتغال را به کمیته امداد برعهده کمیته امداد بگذارد، گفت: کمیته امداد این آمادگی را دارد که سازمان ملی اشتغال را راه‌اندازی کنند.

معاون کمیته امداد در پایان درباره اینکه در سال گذشته چه تعداد از مددجویان کمیته امداد خودکفا شدند، گفت: ۵۶ هزار خانواده در برنامه کمیته امداد خودکفا شدند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار