استاد حقوق بین الملل دانشگاه:

حقوق بشر سنگری برای راه‌اندازی جنگ و خون‌ریزی آمریکایی‌هاست

حسینی با بیان اینکه آمریکایی از واژه حقوق بشر برای مقاصد خود استفاده می‌کنند، گفت: آمریکا خود مدعی حقوق بشر است، اما در عمل خلاف آن رفتار می‌کنند.
کد خبر: ۴۶۴۲۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴ - 28June 2021

حقوق بشر سنگری برای راه‌اندازی جنگ و خون‌ریزی آمریکایی‌هاست

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محمدرضا حسینی» استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه در گفت‌وگویی حقوق بشر را هنجاری دانست که از نظام‌های دینی استخراج شده است اظهار داشت: نوع به روز شده حقوق بشر را در اعلامیه‌هایی همچون اعلامیه حقوق بشر فرانسه در سال ۱۷۸۹ مشاهده می‌کنیم که در یک مقدمه و ۱۷ ماده تدوین می‌شود. بعد از جنگ جهانی اعلامیه جهانی حقوق بشر تنظیم می‌شود و تمام دولت‌هایی که مبدعان این نظام حقوقی هستند، تبدیل به ناقضین آن شده‌اند.

وی حقوق بشر را دارای یک پوسته ظاهری و یک هسته دانست و اظهار کرد: حقوق درون مایه‌ای دارد که در رهیافت‌های متفاوت، دو رویکرد را می‌توان از آن استخراج کرد؛ یک رویکرد اومانیستی و رویکرد دیگر اسلامی و وحیانی است که این دو هنجار همواره در طول زمان در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند.

این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه با تصریح بر اینکه حقوق بشر برای همه انسان‌ها فارغ از نژاد و رنگ و به‌صورت فطری از سوی خداوند به انسان عطا شده است، عنوان کرد: حقوق بشر غربی با حقوق بشر اسلامی اشتراکاتی دارند، اما افتراقات نیز وجود دارد و باید بیشتر روی وجوه تعارض آن‌ها تمرکز کنیم تا شاخص‌های واقعی حقوق بشر آشنا شویم.

وی با بیان اینکه آمریکایی از واژه حقوق بشر برای مقاصد خود استفاده می‌کنند، تصریح کرد: آمریکا خود مدعی حقوق بشر است، اما در عمل خلاف آن رفتار می‌کنند. آن‌ها پشت پوسته ظاهری حقوق بشر ایستاده‌اند و به‌وسیله آن جنگ و خون ریزی راه انداخته‌اند.

حسینی حقوق بشر در دستان آمریکا را وسیله برای مداخله در کشورها، ترور، قتل و دانست و عنوان کرد: بسیاری از این جنایت‌ها توسط آمریکا و به بهانه حفظ حقوق بشر انجام می‌شود. این تعارض و استاندارد دوگانه آمریکایی‌ها همواره وجود داشته است و هیچ‌گاه نیز منکر آن نشده‌اند.

وی با اشاره به اینکه غرب همواره به دنبال قرائت‌های اومانیستی از حقوق بشر است، آن را با قرائت دینی از حقوق بشر مقایسه کرد و گفت: نگاه قرائت دینی به حقوق بشر وحیانی است و حقوق بشر را یک حق الهی می‌داند که به انسان عطا شده است. کرامت انسانی در قرائت دینی، از سوی خدا به انسان داده شده است، اما در غرب، کرامت اکتسابی است و به همین جهت کرامت در غرب منتهی به جسم انسان می‌شود، اما در قرائت دینی، کرامت روحی نیز مدنظر قرار دارد.

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه افزود: در حقوق بشر اسلامی، به گزاره‌های اخلاقی توجه ویژه شده است در حالی که در گفتمان غربی، اخلاق را جدا از حقوق بشر می‌دانند و به همین جهت هم در مبنا و هم در قوانین و مقررات و همچنین در گفتمان و اجرا بین حقوق بشر اسلامی و غربی تفاوت وجود دارد.

منبع: رادیو گفت‌وگو

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار