به گزارش دفاع پرس از کرمان، سردار قاسم سلیمانی در عملیات بیت المقدس فرمانده تیپ ثارالله بوده است. متن زیر، بخشی از سخنان وی در یکی از جلسات طرح ریزی این عملیات در 8 اردیبهشت 61 در قرارگاه تیپ - فرسیه است:
بعد از عملیات فتح المبین در اثرفشارعملیات فتح المبین و ماموریتی که به تیپ داده بودند، تیپ یک حالت تشکیلاتی و انسجام درستی نداشت. یعنی به حالت هیئتی کار می کرد. در اثر توصیه های زیاد برادرمان شهید منصور همایونفر و پشتکار برادران، برادرها با هم چارت سازمانی برای تیپ نوشتند و یک حالت سازمانی به تیپ دادند. بعد از عملیات فتح المبین با پیروزی هایی که به حرمت شهدا به دست آمد و با کمک برادران که بیشترشان در اینجا هستند و در خط هستند، ماموریت دیگری به تیپ داده شد که اول هدف، دارخوین بود و بعد هدف عوض شد آمد کرخه نور که کلا هدف اصلی تیپ به وسیله ی اطلاعات عملیات به طور کلی و جزء به جزء توضیح داده می شود.
وضعیت دشمن و طرح عملیاتی که مانور برادران است، مشخص شد. یعنی ما باید خودمان را در زمانی قرار بدهیم که چهل و هشت ساعت به عملیات مانده، باید این کارها انجام شود. چون دشمن یک سری کارهایی را در منطقه انجام می دهد که برای همه ی ما نامفهوم و گنگ است. مثلا یک موقع می بینید دشمن از یک جایی مقداری تانک می آورد تو منطقه از یک جایی می کشد عقب،.پشت مرز خاک ریز می زند. این جا خاک ریزش را تقویت می کند، توپخانه می کشد عقب، خمپاره تقویت می کند، توپخانه می کشد عقب، کاتیوشا میاره جلو. یه کارهایی تو منطقه انجام می دهد که اصلا مشخص نیست و احتمالا امکان دارد دشمن بعضی جاها یک چزابه ی دیگری به وجود بیاورد.
ما می بینیم در فتح المبین که دشمن تصور کرد جلوی عملیات فتح المبین را می گیرد، آمد با حدود ده تیپ به چزابه حمله کرد و تقریبا یک مقدار خواست ما را منحرف کند. البته یک مقداری هم به اصطلاح موفق شد که عملیات را به تاخیر بیاندازد. حال امکان دارد که با نیروهایی که در دست دارد نیروهایی که مثلا سالم از خط ما می کشد بیرون، تانک هایی که سالم بود حدود سیصد - چهار صد تانک دوباره بخواهد در همین منطقه عملیات انجام دهد. چون که صدام در سخنرانی اش در مجلس عراق گفته بود، مخصوصا روی کرخه نور تاکید کرده بود که ما هنوز خط مرزی مان کرخه نور است و در کرخه نور مستقر هستیم. یعنی این روحیه داده به مجلس اش که امکان داره رو این جا پافشاری کند یا احیانا یک پاتکی بکند. کما اینکه در روز قبل قسمت رودخانه نیسان حمله کردند و ناموفق بودند الحمدا....
ما باید آماده باشیم. اگر دشمن فرار کند اولین تیپی که باید تعقیبش کند ما هستیم. چون در جایی قرار داریم که می توانیم دشمن را تعقیب کنیم. باید سریع کارهایمان انجام شود و ان شاءا... طوری باشد که چهل و هشت ساعت دیگر اعلام آمادگی کامل کنیم برای عملیات. کارهایی که باید انجام شود در رابطه با تدارکات:
به کمک اطلاعات عملیات، کلیه نقطه های مورد نظر برای جاسازی مهمات برای عملیات مشخص بشود. از تدارکات هر آن چه گفتیم، آماده باشد، یعنی در جایی بگذارند.
تدارکات هر گردانی مشخص شود که اینها در چند قسمت هستند. ما در یک قسمتی باید از کانال هایی عبور و عمل کنیم. در آنجا خودرومان که وارد عمل نمی شود، تمام حمل مجروحان و مهمات رسانیمان به وسیله ی نفر انجام می شود، تا زمانی که خط اول شکسته می شود.
نقطه ی آماد ما یکی نباشد. حداقل دو - سه تا باشد که نیروها کاملا دسترسی داشته باشند و بدانند محلش کجا هست. پس 3 نقطه ی آماد در منطقه ی کوهه مشخص می شود. 3 تا نقطه را در بیست و چهار ساعت قبل از عملیات بهتان گفته می شود، می رویم مهمات را می گذاریم آنجا و این مهمات از همین حالا مشخص شده.
مسئله ی بعدی در رابطه با نیروهای مهمات رسانی است. کلیه ی نیروهای مهمات رسانی هر گردانی، اسلحه ها را در اختیارش می گذاریم، برای مهمات رسانی گردان خودش کار کند، و در اختیار شما باشد و شب عملیات بتوانیم از همین نیرو، تدارکات گردانش را تامین کنیم.
مسئله چهارم داشتن پیک تدارکاتی با دادن موتور سوار و یک پیک تدارکاتی و معرفی اش به اطلاعات عملیات، توجیه کردن او با منطقه عملیات که بتواند پیکی باشد و مثل آن شب کمرسرخ نباشد که برادر منصور خودش مجبور می شود برود آن کار را انجام بدهد.
تقویت گلوله ی آرپی جی و گرفتن گلوله های بیشتر و سنجیدن حداقل هفتاد و دو ساعت درگیری مداوم هرخط و محوری که ما بتوانیم با ماشین از آن عبور کنیم، چون یک محور گذاشتند. برای هر ماشین سه نفر در نظر گرفتیم یا حداقل دو نفر. ماشین های آب و غذا و مهمات مشخص شود و هر ماشینی که مهمات می برد، مشخص شود که چه نوع مهماتی می برد. دادن نارنجک جنگی بیشتری به نیروهای عمل کننده و گذاشتن نارنجک جنگی در دستشان، البته نارنجک جنگی دستی منظورم هست.
گلوله ی خمپاره مخصوصا خمپاره ی 60 ،120 و 81 را تقویت کردن و دادن مهمات، نشانی و جایی که مشخص می کند خمپاره انداز است. چون خمپاره انداز در مرحله ی دوم وارد عمل می شود. خمپاره انداز 60 که همراه نیروها عمل می کند باید مهماتش تحویل خودش داده شود.
انتهای پیام