به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، نیروهای خراسانی از نخستین روزهای دفاع مقدس حضوری فعال و نقشی تأثیرگذار در دفاع از میهن اسلامی داشتند، بهگونهای که خراسان بزرگ در راستای ادای دین به انقلاب و ولایت، نقش تأمین نیروی انسانی را با بیش از ۹/۵ درصد کل اعزامهای کشور را به خود اختصاص داد.
خراسان بزرگ در دوران دفاع مقدس علاوه بر کارکنان نیروهای مسلح، ۳۰۸ هزار و ۲۵۶ نفر بسیجی را به یگانهای رزم اعزام کرد و یگانهای رزم خراسان در دوران دفاع مقدس در ۹۸ عملیات شرکت داشت.
با توجه به نقش محوری شهر مشهد به عنوان کانون جهاد و مقاومت در دوران دفاع مقدس، به معرفی اماکنی که در خلق این حماسه ماندگار نقش داشتند خواهیم پرداخت. این طرح پژوهشی تحت عنوان «جغرافیای دفاع مقدس مشهد» به سفارش مدیریت اسناد و مدارک ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان خراسان رضوی توسط محمدحسین حکیمنژاد تهیه شده است.
بهشت جوادالائمه (ع)
خواجه اباصلت، خادم مخصوص حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) و از همراهان امام بوده که با ایشان از مدینه به طوس هجرت نموده است.
پس از وفات اباصلت، پیکر ایشان در محل فعلی آرامگاه به خاک سپرده شد و بعدها توسط ارادتمندان اهل بیت (ع) برای وی بقعهای بنا شد.
در قسمت جنوبی آرامگاه اباصلت که در جاده مشهد به فریمان واقع شده، آرامستانی به نام بهشت جوادالائمه (ع) قرار دارد.
با اوجگیری مبارزات مردم انقلابی مشهد علیه رژیم ستمشاهی در سال ۱۳۵۷ و شهادت عدهای از مردم، پیکر چند تن از این شهدا، بهصورت مخفیانه در بهشت جوادالائمه (ع) به خاک سپرده شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی در شهریور ۱۳۵۹، پیکر مطهر شهدای گرانقدری که از خطوط مقدم نبرد به شهر مقدس مشهد انتقال مییافتند پس از برگزاری مراسم تشییع، برای تدفین به نقاط مختلف شهر از جمله بهشت جوادالائمه (ع) منتقل میشدند که در مجموع 55 شهید سرافراز در این مکان آرمیدهاند.
انتهای پیام/