به گزارش دفاعپرس از اراک، سرهنگ پاسدار «غلامرضا کریمی» مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی امروز (شنبه) در ستاد تدوین دانشنامه دفاع مقدس شهرستان خنداب با حضور امام جمعه، فرماندار، فرمانده سپاه شهرستان، پیشکسوتان و جمعی از اعضای ستاد دانشنامه دفاع مقدس استان اظهار داشت: ترویج و جلوگیری از تحریف فرهنگ دفاع مقدس یکی از مهمترین اولویتهای دستگاههای اجرایی است که علاوه بر اینکه مقام معظم رهبری بر این مسئله تاکید دارند، از وظایف قانونی دستگاهها به شمار میآید.
وی افزود: دفاع مقدس تداعیکننده اقتدار و استواری ملت ایران در برابر قدرتهای دنیاست که ملت ایران با تاسی از فرهنگ عاشورا حماسههای بزرگی خلق کردند و لذا این فرهنگ همچون گنجی بی پایان در اختیار ماست که باید از آن به درستی بهره مندی کنیم.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی گفت: ملت ایران در هشت سال جنگ تحمیلی با ولایتمداری و تکیه بر داشتهها و توانمندیهای داخلی ثابت کردند تنها راه موفقیت و پیروزی ایستادگی بر روی ارزشها است و این مسئله درس بسیار مهمی است.
وی بیان کرد: یکی از بزرگترین نیازهای امروز جامعه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین نسل جوان است که اینها از شاخصههای فرهنگ دفاع مقدس است و لذا با توجه به توطئهها و فتنه انگیزیهای دشمنان باید نسبت به این مسئله مسئولیتپذیر باشیم.
کریمی از مهمترین برنامههای سال جاری استان مرکزی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تهیه دانشنامه جامع دفاع مقدس استان خواند و گفت: کلیه دستگاهها و نهادها در تهیه این مجموعه علمی باید نقش آفرینی کنند.
وی تأکید کرد: مهمترین هدف تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان پاسداری و انتقال صحیح فرهنگ دفاع مقدس به نسل آینده است و لذا تهیه آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی بیان کرد: خوشبختانه برگزاری کنگره شهدای استان مرکزی مسیر را برای هرگونه اقدام علمی و پژوهشی در حوزه دفاع مقدس باز کرده و در حوزه دانشنامه نیز پیشرفتهای چشمگیری شاهد هستیم و امیدواریم با تلاشها و مشارکت همه جانبه بتوانیم جلد اول دانشنامه را تا پایان سال نهایی کنیم.
وی ادامه داد: بیش از ۷۱۴ مدخل در سطح استان تهیه شده که تعداد ۱۷ مدخل ویژه شهرستان خنداب است و کار مدخل گزینی همچنان ادامه خواهد داشت که با تلاشهای کمیتهها و کارگروههای دانشنامه نقش کلیه شهرستان ها، اقشار و حتی اماکن مهم در دفاع مقدس تبیین و بررسی میشود.
کریمی اضافه کرد: نیاز است شهرستانها در حوزههای جمع آوری اسناد، شناسایی مداخل و سایر مراحل تهیه دانشنامه نقش بیشتری داشته باشند؛ چراکه این اقدامات صرفا متمرکز در مرکز استان نیست و شهرستانها نیز میتوانند نقشآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه شهرستان خنداب در ایام دفاع مقدس نقش مهم و به سزایی ایفا کرده، گفت: لذا برای بررسی بیشتر و جامعتر نقش آن در دانشنامه کمیتههای تخصصی دانشنامه در شهرستان خنداب تشکیل میشود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی افزود: آمادگی و تعامل مسئولین شهرستان خنداب برای تهیه دانشنامه دفاع مقدس قابل تقدیر است و امیدواریم این همافزاییها منجر به اقدامات اثرگذار در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود.
وی گفت: تشکیل ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی و دفاع مقدس از دیگر برنامههای استان در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که سال گذشته برنامهها با هدایت ستاد گرامیداشت چهلسالگی برگزار میشدند و امسال نیز هدایت برنامهها بر عهده ستاد گرامیداشت مناسبهای دفاع مقدس و مقاومت است.
کریمی افزود: استمرار برگزاری برنامهها در حوزه ایثار و شهادت در قالب ستاد گرامیداشت مناسبتهای دفاع مقدس و مقاومت یک ضرورت است که باید به آن توجه داشت و دستگاههای اداری و شهرستانی نقش مهم و اثرگذاری در این راستا دارند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین وظایف امروز ما در قبال یادمان شهدا بازسازی، مرمت و تکمیل آنهاست که تبدیل به مکانی جذاب برای جوانان و عموم مردم شوند و در شهرستان خنداب یادمان جاورسیان نیاز به مرمت و بازسازی دارد و دستگاههای متولی باید با همافزایی در این راستا تلاش کنند.
انتهای پیام/