نصب جعبه آینه بر مزار راوی خون‌شریکی افغانستان و ایران

سنگ مزار و جعبه آینه مزار خادم و راوی شهدای امت، شاعر و نویسنده افغانستانی، محمدسرور رجایی با حضور خانواده آن مرحوم نصب شد.
کد خبر: ۴۷۲۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۴ - 16August 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، سنگ مزار و جعبه آینه مزار خادم و راوی شهدای امت، شاعر و نویسنده افغانستانی، محمدسرور رجایی با حضور خانواده آن مرحوم نصب شد.

بر روی مزار این مجاهد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در قطعه ۲۹ بهشت زهرا و در جوار شهیدان دفاع مقدس، شهید آوینی و صیاد شیرازی، تدفین شده، عبارات ذیل درج شده است:

نصب جعبه آینه بر مزار راوی خون‌شریکی افغانستان و ایران

پژوهشگر، روزنامه‌نگار، شاعر
خانم شهدا و راوی سربلند خون‌شریکی ملت‌های افغانستان و ایران
کتاب‌هایم تقدیم به شهیدانی که در غیر از کشور خود به شهادت رسیده‌اند به‌ویژه شهیدان افغانستانی تیپ ابوذر
براساس این، گزارش محمدسرور رجایی پژوهشگر و نویسنده افغانستانی، هفت مرداد ماه جاری بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به کرونا درگذشت.

او متولد ۲۸ مرداد ۱۳۴۷ کابل بود. وی از سال ۱۳۷۳ به ایران مهاجرت کرده و مدیریت خانه ادبیات افغانستان و مدیریت دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری را بر عهده گرفت. رجایی بیست سال آخر عمر با برکتش را صرف جمع آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس کرد.

«از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس، «ماموریت خدا» هفت روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان و کتاب «در آغوش قلبها» اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی آثار منتشرشده از مرحوم رجایی است.

کتاب خاطرات «شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی» از فرماندهان جهادی افغانستان که بدست داعش ترور شد دیگر محصول تلاش‌های محمدسرور رجایی است که بزودی منتشر می‌شود.

نصب جعبه آینه بر مزار راوی خون‌شریکی افغانستان و ایران

دبیری چند دوره جشنواره «قند پارسی»، جشنواره خانه ادبیات افغانستان و انتشار مجله باغ ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیت‌های وی در این سال‌ها بود.

محوم رجایی از اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و نیز عضو هیأت تحریریه مجله‌های سوره و راه بود و ده‌ها مقاله یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به یادگار مانده است.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار