به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر دریادار دوم «مجتبی محمدی» فرمانده هفتاد و پنجمین ناوگروه اعزامی به اقیانوس اطلس در آیین استقبال از این ناوگروه، با بیان اینکه اجرایی کردن فرمان ابلاغی فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس از مهمترین اهداف این سفر بود بیان کرد: ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی_رزمی متشکل از ناوشکن سهند و ناوبندر مکران و یک فروند بالگرد AB با استعداد ۳۱۷ نفر از تاریخ ۱۲ خرداد سال جاری مأموریت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: این ناوگروه پس از پیمودن ۲۴ هزار و ۸۶۰ مایل دریایی معادل ۴۶ هزار کیلومتر و گذشت ۱۳۳ روز و شرکت در رژه دریایی سالروز تأسیس نیروی دریایی روسیه در بندر سنتپترزبورگ ۱۸ شهریور به آبهای سرزمینی بازگشت.
امیر دریادار دوم محمدی مهمترین اهداف این ناوگروه را به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست، تأمین امنیت تردد کشتیهای تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران با هدف برقراری امنیت پایدار دریایی بینالمللی، حفظ و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در آبهای مورد علاقه و اثبات امکان حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش در هرجایی که منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب کند، عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: انتقال پیام صلح ودوستی به جهانیان مخصوصاً کشورهای مسیر و خنثی کردن پروژه ایرانهراسی، ارتقای مهارت و افزایش تابآوری کارکنان در دریانوردیهای طولانی اقیانوسی و در شرایط جوی نامساعد و طوفانی، ارتقای توان رزمی و توسعه شعاع عملیاتی یگانهای شناور نیروی دریایی ارتش، ارزیابی سامانه آمادی و خوداتکایی جمهوری اسلامی ایران در علم، فناوری، دریانوردی و قدرت نظامی با حضور مقتدرانه و شجاعانه یگانهای نیروی دریایی ارتش در آبهای مورد علاقه علیرغم تحریمهای همهجانبه اقتصادی و نظامی، کسب تجربه دریانوردی در ابعاد ناوبری و حقوق بینالملل دریایی با عبور از تنگهها و آبراههای حساس و پر ترافیک بینالمللی و جمعآوری اطلاعات و ارزیابی توان رزمی و وضعیت گسترش استقرار نیروهای فرامنطقهای از دیگر اهداف این پیمایش دریایی بود.
امیر محمدی تصریح کرد: سربازان ولایتمدار در ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی_رزمی نیروی دریایی ارتش سه اقیانوس هند، اطلس جنوبی، اطلس شمالی را شجاعانه درنوردیدند؛ دماغه امیدنیک را به نیکی پشت سر گذاشتند به خیر و سلامت از هفت دریای عمان، عربی، سرخ، مدیترانه، شمال، بالتیک و خلیج فلاند عبور کردند. از تنگههای حساس بین المللی، چون موزامبیک، مالش، داور، سوئد، گریت یلت، جبلالطارق، کانال سوئز و بابالمندب را با افتخار گذر کردند.
فرمانده هفتاد و پنجمین ناوگروه اعزامی نیروی دریایی ارتش با ابراز خرسندی از شکسته شدن حریم حیاط خلوتها توسط دریادلان اعزامی بیان کرد: در این دریاپیمایی حیاط خلوت آمریکا در اقیانوس اطلس، حیاط خلوت ناتو در دریای بالتیک و حیاط خلوت رژیم صهیونیستی در دریای مدیترانه و شمال دریای سرخ به دست سفیدجامگان نیروی دریایی شکسته شد.
وی در ادامه خطاب به فرمانده کل ارتش، گفت: اکنون شما ۳۱۷ دریانورد دارید که میتوانند ادعا کنند از مدار ۳۵ درجه جنوبی در دماغه امیدنیک تا مدار ۶۰ درجه شمالی در خلیج فلاند دریانوردی کردهاند؛ از نصفالنهار ۶۰ درجه شرقی تا نصفالنهار ۲۰ درجه غربی در هر چهار ربع کره زمینی دریانوردی داشتهاند؛ اینان دریانوردانی هستند که در طول مدت ماموریت دو بار از مدار استوا و چهاربار از نصفالنهار مبدأ عبور و در مدت چهار ماه دریانوردی چهار فصل بهار، تابستان، زمستان و پاییز را تجربه کردند.
امیر محمدی تصریح کرد: نباید فراموش کرد که کسب تمام این افتخارات برای نیروی دریایی ارتش، نیروهای مسلح و جمهوری اسلامی ایران، اولاً خواست و لطف خدا، ثانیاً به واسطه دعای خیر امام زمان (عج) و نایب بر حقش فرماندهی کل قوا (مدظلهالعالی) و ملت شریف ایران بود که همواره بدرقه راه سربازان سفیدپوش هستند.
فرمانده هفتاد و پنجمین ناوگروه اعزامی نیروی دریایی ارتش با تشکر از تمام خدمهای که در این سفر همراهی و تاریخسازی کردند، خطرنشان کرد: از ۳۱۶ همرزمی که مرا در اجرای این ماموریت خطیر، حساس و تاریخساز همراهی کردند، کمال تشکر را دارم. اینان سفیدجامگان ولایت مدار و جان بر کفی هستند که نوروز مزیّن به اعیاد شعبانیه را با خدمت شبانهروزی صرف آمادهسازی یگانهای ناوگروه کردند. احیا و قدرشان را در دریا قرآن به سر کردند، اعیاد فطر و غدیر و قربانشان را در دریا گذراندند و تاسوعا و عاشورای حسینی را در عزای سرور و سالار و شهیدان در اقیانوس بر سینه کوبیدند تا به جهانیان راه امام حسین را نشان دهند.
وی در پایان، فعالیتهای صورت گرفته در این مسیر دریانوردی را برشمرد و عنوان کرد: شناسایی بصری و مثبت ۱۱۵ واحد شناور و پروازی نظامی، رهگیری شنود راداری (الینت) ۴۲۰ مورد واحد شناور پروازی یا ساحل نظامی، رهگیری و شنود مخابراتی (کامینت) ۴۳۴ مورد واحد شناور، پروازی یا ساحلی، رهگیری و شنود ۳۴۸۲ مورد پروازی، مانیتورینگ بصری، راداری و رادیویی هزار و ۱۰۰ فروند کشتی تجاری، نفتکش غیرنظامی عبوری و اعلام آمادگی همکاری در صورت درخواست آنان و اجرای ۹۱۲ ساعت آموزش رستهای در راستای ارتقای توان رزمی از مهمترین فعالیتهای صورت گرفته در این ماموریت دریایی بود.
انتهای پیام/ 200