گروه اخبار داخلی دفاعپرس - سعید شهرابی فراهانی؛ در پی رفتارهای تنش آمیز و مشکوک در باکو، برخی رخدادها به شرح ذیل قابل بررسی هستند:
با توجه به موارد فوق، مرور برخی از موارد ضروری است:
هر آن کسی که آشنایی محدودی با تاریخ چند سال اخیر ایران زمین داشته باشد به یقین در مییابد که مردمان آذری زبان ایران و به ویژه ساکنان حوزه شمالغرب کشور؛ همواره در خط مقدّم از دفاع، صیانت و حفاظت از مرزهای عزّت و شرف این سرزمین حضور داشتهاند.
بددلان و منافقانی که منکر چنین موضوعی هستند، حسابشان جداست لیکن برای تبدیل تردید شکاکان به اطمینان؛ مرور جانفشانیهای این مردم غیرتمند و آزاده در مقطع هشت سال دفاع مقدّس، به عنوان دلیل، برهان و حجت مناسب خواهد بود.
البته منصفانه خواهد بود تا به کشورهای جدید التاسیس و پدید آمده در پی تجزیه سرزمینهای بزرگتر این فرصت داده شود تا به تدریج با واقعیتهای تاریخی آشنا شده و به آنها عادت کنند.
حضور فتنهانگیز شرور منطقه یعنی رژیم اشغالگر قدس در جمهوری آذربایجان، یکی از منابع بیثباتی در حوزه مزبور است. القائات صهیونیستها که برای توجیه و تداوم حضور و دخالتهای این رژیم منحوس در قالب تیمهای اطلاعاتی، مستشاری و ... صورت میپذیرد، موجب شکلگیری تصویر نادرست از شرایط منطقه در ذهن میزبانان این اوباش گردیده و میتواند منجر به توهم قدرت شود، حال آنکه نقش آفرینی به موقع و بهجا از جانب نخبگان هوشیار، کارآزموده و عاقل در برابر مأموریت انحرافی عوامل تطمیع شده از ناحیه سرویسهای اطلاعاتی؛ قادر خواهد بود تحرکات این مهمان شوم و بدقدم را مهار و مدیریت کند.
تجربه ثابت کرده است که مداخله نیروهای فرامنطقهای و توسعه طلبی متوهمانه؛ میتواند برای ملتهایی که سالیان متمادی در کنار همدیگر زیسته اند، چه ارمغانی داشته باشد؛ بحرانهای سوریه، لیبی، عراق، افغانستان تنها بخشی از این تجربیات است. به نظر میرسد بحران قره باغ نیز از این قاعده مستثنی نباشد؛ بحرانی که سرویسهای اطلاعاتی غربی و صهیونیستی را وسوسه میکند با یک تیر چند نشان بزنند.
جای تأسف خواهد داشت اگر کسانی که به شروران و فتنه انگیزان در منطقه جای پا داده و برای حل مشکلات داخلی خود به بیگانه آویزان میشوند از سرنوشت امثال اشرف غنی عبرت نگرفته باشند. همچنین باید به یاد داشت که غریبهها بالاخره به خانه خود بر میگردند، ولی همسایهها خواسته یا ناخواسته ناچارند با یکدیگر زندگی کنند و در این میان بدا به حال آن همسایهای که با اتکا به غریبه، به سایر همسایگانش ظلم کرده باشد!
اجلاس اخیر سازمان شانگهای نشان داد که توسعه سازمان مذکور تا شرق و جنوب دریای خزر میتواند به هم افزایی همسایگان در قالب رویکردهای امنیت منطقهای کمک کند. یکی از آزمونهای این تحول، مدیریت مسائل افغانستان تحت حکومت طالبان خواهد بود. در مقابل بلوک تحت رهبری آمریکا نیز خواهد کوشید در رقابت با اعضای شانگهای جا نماند؛ از همین رو، مسئله قره باغ میتواند سریعاً به یک صف آرایی نیابتی در غرب خزر منجر شود.
شایان ذکر است خطوط قرمز امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نیز تابع اصولی مسلم و عقلانیتی راهبردی است که اجازه چالش را به قدرتهای جهانی نخواهد داد، چه برسد به بازیگران نیابتی!
در پایان باید اشاره کرد اگرچه دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران ممکن است صبورانه و خیرخواهانه تا حدّ مشخصی از شیطنتها را تحمّل کنند، لیکن زمانی که شیطنتها بخواهند به شرارت تغییر وضعیت دهند، آنگاه وضعیت و واکنشها نیز به کلّی متفاوت خواهد بود. زیرا - همانطور که عنوان شد - رژیم صهیونیستی منشأ تمامی شرارتها در منطقه محسوب میشود و با هر گونه تهدید از جنس تحرکات رژیم اشغالگر قدس خبیث به همان شیوهای برخورد خواهد شد که شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی و مقاومت اسلامی به همگان نشان دادهاند.
انتهای پیام/ ۳۵۱