به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، نشست تخصصی کمیته حفظ آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی، ظهر امروز با حضور سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، «مریم مجتهد زاده» رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس، «ملیحه غیور» مدیر حفظ آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی و جمعی از معاونان و مشاوران امور زنان و خانواده نهادهای مختلف اجرایی و فرهنگی برگزار شد.
زنان در تعالی اعتقادی جامعه تأثیر راهبردی دارند
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در ابتدای این نشست به تبیین نقش مؤثر زنان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه پرداخت و اظهار داشت: در مکتب اولیای الهی، زندگی انحصار در یک طبقه، قشر یا جنسیت خاص ندارد و همه افراد متشکل از تمامی گرایشهای فکری و قشری، وظایفی در جهت پیشبرد دین خدا و تعالی جامعه اعتقادی وظایفی بر عهده دارند و در این میان، نقش و مسئولیتهای زنان به سبب جایگاه مادری و همسری آنان باعث شده تا به عنوان اصلیترین ترویجدهندگان فرهنگ ایثار شهادت مطرح باشند.
وی افزود: خدمات ارزندهای که در مرکز حفظ آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس صورت میگیرد، نیاز به تبیین و معرفی دارد و برای اظهار این دستاوردها باید از ظرفیت رسانهها به خوبی استفاده شود.
یوسفعلیزاده خاطرنشان کرد: از بین هزاران عنوان برنامهای که در سال جاری با محوریت ترویج فرهنگ دفاع مقدس در استان خراسان رضوی برگزار شده است، تاکنون ۳۰ هزار عنوان در سامانه ملی مستندسازی برنامههای مرتبط با دفاع مقدس موسوم به «دفاعداک» به ثبت رسیده است و از این تعداد، افزون بر ۱۰ هزار عنوان آن مربوط به حوزه بانوان است که به خوبی نشاندهنده بازخورد مثبت اقدامات و برنامهریزیهای مرکز حفظ آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: اگرچه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و ادارات کل تابعه آن در استانهای کشور ساختار عملیاتی ندارد و با فعالیت ستادی، هماهنگکننده امورات و برنامههاست اما در استان خراسان رضوی، ما شاهد همافزاییهای مؤثر و همکاریهای گسترده در همه ردهها و خصوصاً در بخش زنان هستیم و خواهران مجاهد ما در این سنگر به خوبی از همه ظرفیتها استفاده کردهاند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی شهدا گفت: امام بزرگوار همواره به این موضوع اشاره داشتند که در ایثار و جانفشانی همچون ملت ما وجود نداشته است و ما نیز از خداوند متعال میخواهیم که به حرمت خون شهیدان، این راه پرافتخار را تا ظهور حضرت مهدی (عج) برقرار و پر رهرو قرار دهد.
رسالت زن، انسانسازی است
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در ادامه این مراسم تصریح کرد: دستیابی به تمدن نوین اسلامی در وهله اول نیازمند آن است که چشمانداز آن محقق شود و برخلاف ادعای برخی از نظریات انحرافی که ظهور را درگرو فراگیرشدن ظلم و ستم میدانند، حقیقت آن است که برای دستیابی به دولت کریمه نیازمند این هستیم که قلوب ملتها در جهت پذیرش یک حکومت الهی آماده شده باشد و این امر، درگرو یک جهاد فرهنگی گسترده است.
وی تأکید کرد: رسالت زن در عالم، انسانسازی است و فراتر از محافل تعلیمی و مراکز تربیتی، کانون خانواده میتواند سرنوشت انسانها را به سمت هدایتپذیری و تعالی شخصیتی سوق دهد.
مجتهدزاده گفت: در دوران دفاع مقدس، فرهنگ ایثار و شهادت به گفتمان غالب در جامعه تبدیل شده بود و هیچ خبری در کشور نبود مگر اینکه با جبههها و موضوع جهاد و دفاع گرهخورده باشد. در شرایط کنونی هم که در برابر هجمه همهجانبه دشمن در جنگ نرم قرار داریم، با شبکهسازی فرهنگی میتوان فرهنگ فاطمی را به گفتمان غالب در جامعه تبدیل کرد و البته تحقق این فراگیری درگرو بهره بردن از الگوهایی است که از دوران دفاع مقدس داریم.
وی با بیان این مطلب که شهدا همیشه زنده هستند و همه ما در برابر شهدا رسالت داریم، ابراز داشت: اگر ما در معرفی الگوی فاطمی غفلت کنیم، دشمنان افرادی را معرفی میکنند که حاصلی جز تباهی و گمراهی ندارند اما از سوی مقابل، نشر فرهنگ شهدایی برکت ایجاد میکند زیرا فرهنگ شهدا، نجاتبخش و هویتآفرین است.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس اظهار کرد: بانوان شهیده دفاع مقدس افزون بر اینکه الگوهای مجسم انسانی هستند، هرکدام به عنوان مادر یک خانواده در موقعیتی قرار داشتهاند که به موازات جهاد فی سبیل الله، مجاهدت فرهنگی و تربیتی را هم تا کسب نتیجه غایی در دستور کار قرار دادهاند و از این نظر هم میتوان شخصیت بانوان شهیده دفاع مقدس را به عنوان الگوهایی در عرصه تربیت و انسانسازی معرفی کرد.
وی در انتها ابراز امیدواری کرد: شهدا بانی اصلی همه برنامهها و اقدامات مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به برکت انفاس زکیه آنان است که جامعه ما درحالی که با فشارهای بیسابقه معیشتی و فرهنگی مواجه است اما هنوز دست از آرمانهای خود برنمیدارد و به مبانی و ارزشهای اعتقادی ملتزم و پایبند است.
انتهای پیام/