معرفی کتاب؛

شهید شیخ «فضل الله نوری»

کتاب یادنامه مجتهد مجاهد شهید شیخ «فضل الله نوری» از سوی اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به چاپ رسیده است.
کد خبر: ۴۸۸۵۹۴
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۴ - 13November 2021

شهید شیخ «فضل الله نوری»به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از ساری، کتاب یادنامه مجتهد مجاهد شهید شیخ «فضل الله نوری» با پژوهش و تألیف «زین العابدین درگاهی» توسط «انتشارات هاوژبن» و به همت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران در سال ۱۳۹۹ به چاپ رسیده است.

در این اثر ۴۸ صفحه‌ای که در ۵۰۰ نسخه پالتویی منتشر شده است، به موضوعات «زندگی‌نامه»، «تألیفات»، «حضور در ایران»، «حضور در صحنه‌های سیاسی-اجتماعی»، «دوره استبداد صغیر»، «ترور و تبعید»، «بر سر دار» و «کتابنامه» پرداخته شده است.

در بخشی از کتاب آمده است:

پس از پیروزی «مجاهدان مشروطه طلب» بر استبداد صغیر، حدود هفتاد نفر از نیرو‌های مسلح نظمیه به خانه شیخ «فضل الله» هجوم بردند و وی را دستگیر کردند. در حالی که پیش از این عده‌ای از او خواسته بودند به سفارت‌خانه‌ای پناه ببرد یا با برافراشتن پرچم بیگانگان بر سر در منزل در امان بماند. اما شیخ اعتبار و عزت اسلامی و شیعی را به بهای جان نفروخت و زیر بیرق بیگانه‌ای نرفت، چنان‌که عده‌ای از جمله امام جمعه تهران چنین کرده بودند.

به هر روی روز یازدهم رجب ۱۳۲۷. ق شیخ را پس از دستگیری به نظمیه بردند و تا روز سیزده رجب در اداره نظمیه (خیابان سپه، امام خمینی امروز تهران) بازداشت بود. عصر روز سیزدهم رجب در زندان شش نفر از او بازجویی کردند و به اتهام مخالفت با مشروطه و طرفداری از استبداد و محمدعلی شاه و تحصن در حضرت شاه عبدالعظیم در مخالفت با مشروطه او را محاکمه کردند.

مجاهدان پیروز که تهران را فتح کرده بودند، اداره مملکت را در دست گرفتند و به اصطلاح دادگاه انقلابی تشکیل دادند، در این دادگاه شیخ را محاکمه کردند. ریاست دادگاه بر عهده شیخ «ابراهیم زنجانی» بود، وی در لژ فراماسونری بیداری و انجمن آدمیت عضویت داشت.

اعضای دیگر این دادگاه سردار «اسعد بختیاری»، سردار «بهادر بختیاری»، «تقی‌زاده»، «وثوق الدوله»، «حکیم الملک»، «مستشارالدوله»، «میرزا سلیمان‌خان»، «سید نصرالله تقوی»، «حسینفلی‌خان نواب»، «میرزا محمد نجات»، «نصرالله خلعتبری»، همگی از اعضای لژ‌های فراماسونری به ویژه لژ بیداری ایرانیان بودند.

به هر روی در جلسه محاکمه رئیس نظمیه یپرم‌خان ارمنی هم آمده بود، در حالی که پیش از روشن شدن نظر دادگاه، بساط اعدام او را نظمیه آماده کرده، جمعیت زیادی از هواداران مشروطه در محل اعدام حاضر بودند. محاکمه حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید. پس از پایان جلسه و صدور حکم، بلافاصله حکم اجرا شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار