به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، سردار «عبدالله ملکی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران امروز در همایش «آزادسازی تا بازسازی سوسنگرد» با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و بویژه شهدای سوسنگرد و تأکید بر ضرورت پاسداشت حماسه آزادسازی سوسنگرد اظهار داشت: سوسنگرد مرکز دشت آزادگان است و در منطقه میانی خوزستان قرار دارد که در شروع جنگ تحمیلی، سپاه سوم لشکر زرهی عراق برای رسیدن به اهواز این محور را انتخاب کرده بود، اما با مقاومت جانانه مردم قهرمان سوسنگرد و ارتشیان و پاسداران و نیروهای ژاندارمری روبرو شد.
وی با بیان اینکه اگر چه سوسنگرد به مدت کوتاه در اشغال رژیم بعث قرار گرفت، اما با حماسه سازی سپاه و ارتش از دست رژیم بعث آزاد شد، تصریح کرد: این شهر دو بار در محاصره شدید دشمن قرار گرفت و در ۲۵ آبان ۵۹ نیز برای سومین بار محاصره شد و نیروهای اسلام و عشایر و بسیجیان و ژاندارمری و ارتشیان در مقابل فشار حمله دشمن مقاومت کردند.
سردار ملکی اضافه کرد: با دستور امام که فرمود «تا فردا بایستی سوسنگرد آزاد بشود» رهبر معظم انقلاب و شهید چمران که در آن زمان نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند با همکاری و هماهنگی با لشکر ۹۲ زرهی اهواز و بکارگیری نیروهای تیپ۲ و بخشی از نیروهای تیپ ۳ این لشکر زرهی و ستاد جنگهای نامنظم و پاسداران و ارتشیان و بسیجیان بطور هماهنگ و با اقتدار سوسنگرد را در ۲۶ آبان ۵۹ از حصر درآوردند و آزادی را به مردم ایران و سوسنگرد ارمغان آوردند.
این مسئول با اشاره به حماسه رزمندگان مازندرانی هم در آزادسازی و بازسازی شهر سوسنگرد بیان داشت: پس از فتح حرمشهر، آیت الله «هادی روحانی» نماینده فقید امام (ره) در استان مازندران طی نامهای به امام (ره) برای بازسازی شهر سوسنگرد اعلام آمادگی کرد و با موافقت حضرت امام (ره) بازسازی این شهر به این استان محول شد.
وی با بیان اینکه ۱۳ هزار نیروی جهادی مازندران از شهریور ۱۳۶۱ تا دی ۱۳۶۲ کار بازسازی شهر سوسنگرد را به اتمام رساندند، خاطرنشان کرد: همچنین مردم مازندران در آن زمان با جمع آوری ۳۰۰ میلیون تومان کمک نقدی به این مردم جنگ زده افتخار دیگری در کارنامه حماسی خود از سالهای دفاع مقدس به ثبت رساندند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به نقش محوری سردار شهید «حسین بهرامی ولشکلایی» در عملیات آزادسازی سوسنگرد اشاره کرد و با بیان اینکه قریب به ۴۳ شهید مازندرانی در جبهه سوسنگرد تقدیم شد، اضافه کرد: این دو حماسه باید به زیبایی به آیندگان و نسل امروز منتقل شود.
سردار ملکی گفت: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در راستای حفظ و نشر این دو حماسه اقدامات موثری انجام داده است که چاپ کتاب «بازساری سوسنگرد چیزی مثل جنگ» از جمله آنهاست که با همکاری سپاه کربلا انجام شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه برگزاری این همایش یکی از راههای پاسداشت این حماسه است، گفت: این همایش طی سالهای متوالی برگزار شد و در ساالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
خاطرنشان میشود، این مراسم که از سوی ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و به همت دفتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بابلسر در دانشگاه فرهنگیان هادی شهر برگزار شد، از خانواده مرحوم آیت الله «هادی روحانی» نماینده فقید حضرت امام (ره) و تعدادی از خانوادههای شهدای سوسنگرد و همچنین نیروهای جهادی در بازسازی سوسنگرد قدردانی بعمل آمد.
انتهای پیام/