به گزارش دفاعپرس از تبریز، «یاسر جلالی» دبیر شورای آسیبشناسی مسائل فرهنگی، امروز (پنجشنبه) در نشست مشورتی طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور در تبریز، با بیان اینکه تاکنون ۳۳۷ طرح برای طرح بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور به شورای آسیبشناسی مسائل فرهنگی ارسال شده است، اظهار داشت: این تعداد طرح از سوی صاحبنظران، کارشناسان، مدیران و مسئولان فرهنگی و رسانهای کشور و نیز اداراتکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۵ استان به دبیرخانه طرح بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور ارسال شده است که طیفهای بسیار متنوع موضوعی را در بر میگیرد.
وی از دریافت تعداد ۹۳ تولید محتوا در حوزههای فرهنگی و رسانهای از سوی دبیرخانه طرح فوق خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این تعداد تولید محتوا در روزها و هفتههای آینده افزایش قابل توجهی داشته باشد.
جلالی، ایجاد سامانه هماندیشی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و فعالسازی جریان مشارکت طیفها و قشرهای مختلف در ارائه طرح نهایی را از جمله اقدامات دبیرخانه شورای آسیبشناسی مسائل فرهنگی کشور طی ماههای اخیر بیان کرد.
وی تشریح کرد: در بودجه عمومی کشور، اعتباری معادل ۳۹ هزار میلیارد تومان مربوط به بخش فرهنگی است که میتوان با هماندیشی و اتفاق نظر کارشناسان امر، این اعتبار را بهجا و بهطور کارشناسیشده با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی و رسانهای کشور هزینه کرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شناسایی ساختاری حقوقی نهادها، دستگاهها و عناصر فعال مردمی و امکانات فرهنگی، اولویتهای فرهنگی و رسانهای کشور، شناسایی آسیبهای وضع موجود، تقسیمبندی موضوعی، راهبردهای کلان و اقدام برای بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه، را از جمله سرفصلهای طرح کلان معماری در این حوزه برشمرد.
وی سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را متولیان طرح بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس، در نظر است سلسله جلساتی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران حوزههای مختلف فرهنگ و هنر و رسانه برگزار شود که در این راستا اهالی رسانه و ارتباطات بهعنوان صاحبنظران در کارگروههای مشورتی گردهم میآیند تا در مورد گامها و سرفصلها، فواید طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور به بحث و تبادل نظر بپردازند.
دبیر شورای آسیبشناسی مسائل فرهنگی ادامه داد: بررسی دادههای موردنیاز در تصمیمگیریها در دستور کار دبیرخانه این طرح قرار گرفته است و گزارش اول و دوم بودجهنمای فرهنگ با محوریت بررسی نهادی و موضوعی ردیفهای فرهنگی دستگاههای فرهنگی و غیرفرهنگی منتشر شده است.
وی یادآور شد: ۲ گزارش بعدی که به بررسی بودجههای استانی فرهنگ و فعالیتهای خارج از شمول بودجه عمومی در حوزه فرهنگ میپردازد، نیز در حال تنظیم است.
جلالی فعالسازی ظرفیت پژوهشکدهها، اندیشکدهها، تشکلهای علمی و دانشجویی و حلقههای میانی در قالب نشستهای کارشناسی و نیز حمایت از پایاننامهها و مطالعات دانشگاهی را جزو برنامههای اولویتدار طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور بیان کرد.
انتهای پیام/