به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، فرانسه در سالهای اخیر سیاست محدود کردن آزادیهای مسلمانان را دنبال میکند و در این مسیر بهجایی رسیده که تساهل و حقوق مسلمانان را نادیده گرفته و زیر پا میگذارد.
به گزارش «دیلی صباح و تی آر تی» مساجد در فرانسه یکی پس از دیگری به دلایل غیرمنطقی بسته میشوند؛ تصمیمهای ناقض آزادی مذهبی مسلمانان اخذ و اجرا میشوند؛ اقدامهای متعدد برای حذف مسلمانان از عرصه عمومی به هنجار زندگی روزمره در این کشور تبدیل شدهاند.
اکنون عادیسازی اسلام هراسی در فرانسه به بخشی عادی از سیاست روزانه در سراسر فرانسه تبدیل شده است و نمونههای آشکار و عینی از نقض حقوق مسلمانان در این کشور دیده میشود.
این مسیر که با راهاندازی خط تلفن وزارت کشور فرانسه برای بهاصطلاح مبارزه با «رادیکال گرایی» و دعوت از شهروندان فرانسوی برای ارائه گزارش، آغاز شد، با اقدامهای اسلام هراسانه دیگر در حال تکمیل است.
تصمیم شورای وزیران فرانسه برای تعطیلی یکی از بزرگترین سازمانهای غیردولتی اسلامی در فرانسه، تصویب قانون موسوم به «اصول تقویت کننده احترام به اصول جمهوری» در پارلمان فرانسه، ...، اقدامهایی هستند که زمینه اجازه دخالت قانونی در زندگی روزمره و خصوصی مسلمان در فرانسه را به دولت این کشور میدهد.
به اعتراف «جرالد دارمانین»، وزیر کشور فرانسه، از سپتامبر ۲۰۲۰ تاکنون از بیش از ۲ هزار و ۶۲۳ مسجد در فرانسه تاکنون ۹۹ مسجد تعطیل شدهاند.
این در حالی است که اقدامهای «وندالیستی» علیه مسلمانان مانند تخریب قبرستان آنان در شرق فرانسه و تخریب دیوارهای مساجد نیز رخ داده است.
علاوه بر تصمیمهای ملموس دولت فرانسه برای ارعاب و به حاشیه راندن مسلمانان در فرانسه، موضوع مهم دیگر در دوره ریاست جمهوری «امانوئل مکرون»، در همین چارچوب مطرح شده است؛ پروژه مهندسی اجتماعی «اسلام فرانسوی» است که توسط خود «مکرون» با هدف از بین بردن ارزشهای خاص اسلام و جذب مسلمانان تحت عنوان بهاصطلاح «انسجام اجتماعی» معرفی شد.
اظهارات بیاساس اخیر «مکرون» مانند «اسلام نیاز به بازسازی دارد» و «اسلام در بحران است»، نیز در امتداد همین پروژه مهندسی اجتماعی مطرح شدهاند.
دلایل متعددی پشت تصمیمهای مکرر دولت فرانسه در زمینه اسلام هراسی وجود دارد.
مهمترین آنها، تمایل «مکرون» برای مقابله با روند نزولی محبوبیتش است.
وی که پشتوانه آرای خود در سال ۲۰۱۷ را از دست داده است، در ماه ژوئن سال جاری متحمل شکست بزرگی در انتخابات منطقهای شد.
انتخابات مذکور برای «LREM»، حزب متبوع «مکرون»، پیش درآمدی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ بود.
اما نتیجه نامطلوب «LREM»، از پایان دوره «مکرون» پیش از پایان دوره ریاست جمهوریاش خبر داد.
حالا «مکرون» گرفتار در گوشه رینگ سیاست داخلی، با استفاده از «اسلامستیزی» در حال رشد در سراسر اروپا، تلاش دارد تا ورق را به نفع خود بازگرداند.
گذشته از چشم انداز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲، «مکرون» زیر فشار شخصیتهای راست افراطی و مطبوعات نیز قرار دارد.
بررسیها از رشد اسلام هراسی در فرانسه نشان دهنده رشد ۵۲ درصدی در سال ۲۰۲۰ است.
همین آمار کافی است تا بزرگی خطرات و تهدید متوجه موجودیت اسلام و امنیت مسلمانان در فرانسه آشکار شوند.
اگرچه، احساسات ضد اسلامی در ۲ دهه گذشته نشانگر زندگی سیاسی فرانسه بود، اما این روند در سالهای اخیر مشروعیت بیشتری پیدا کرده و به نظر میرسد هر ۲ دسته احزاب سیاسی چپ و راست از گفتمان تقریباً مشابهی در مورد اسلام هراسی حمایت میکنند.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشری نگرانیهای فزایندهای در مورد هدف قرار دادن مسلمانان بهطور نامتناسب را برای جلب نظر رای دهندگان مطرح میکنند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱