به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، جلسه هماهنگی و تعیین نقاط تدفین پیکر مطهر شهدای گمنام به ریاست «یعقوبعلی نظری» استاندار خراسان رضوی و با حضور حجتالاسلام «حجت گنابادینژاد» معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان رضوی، «جواد خدائی» معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «علیاکبر افراسیابی» معاون هماهنگکننده سپاه امام رضا (ع)، حجتالاسلام «حسین معصومی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران، «سیدعبدالله ارجایی» شهردار مشهد، «مهدی ناصحی» نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد و نمایندگان یگانهای نظامی و انتظامی و دستگاههای اجرایی در مشهد برگزار شد.
یعقوبعلی نظری در این نشست اظهار داشت: امیدواریم تشییع و تدفین شهدای گمنام در استان بهعنوان یک رویداد فرهنگی منشأ خیر و برکت باشد.
وی افزود: نگاه کارشناسانه ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان در جانمایی محل تدفین شهدای گمنام مورد تأیید است.
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: هرکجا بتوانیم اتصال نام و یاد شهدا را با جامعه برقرار کنیم، ارزشمند است و برای تحقق این مهم باید از همه ظرفیتها استفاده کرد.
نظری استفاده از تجارب گذشته را در خصوص تشییع و تدفین شهدای گمنام ضروری دانست و بیان داشت: اماکن متبرک نیازهای معنوی جامعه هستند و باید برای مردم قابل دسترسی باشند؛ بر همین اساس تأکيد داریم مزار و یادمان شهدای گمنام در معرض نگاه، دسترسی و توقف مردم قرار داشته باشد.
این مسئول تأکید کرد: در برنامهریزیهایی که در خصوص تشییع و تدفین شهدای گمنام صورت میگیرد در کنار نقشآفرینی دستگاههای اجرایی و یگانهای نظامی، تشکلهای مردمی نیز مورد توجه قرار گیرد و در این عرصه نقش آنها نیز دیده شود.
تدفین شهدای گمنام در ۸ نقطه از خراسان رضوی
سردار یوسفعلیزاده در ابتدای این نشست در سخنانی ابراز داشت: در خلال سالهای گذشته پیکر مطهر ۳۰۸ شهید گمنام در ۱۰۵ نقطه استان تدفین شده است که میزبانی از این شهدای والامقام در جغرافیای استان گسترده است.
وی افزود: با حمایتها و پشتیبانیهای صورت گرفته توسط استانداری خراسان رضوی طی دوره گذشته و دوره جدید بحمدالله احداث یادمان شهدای گمنام شتاب خوبی گرفته است که از ۵۵ نقطهای که طی سه سال گذشته فاقد یادمان بودند تنها ۱۷ مورد باقی مانده است؛ هرچند در برخی نقاط هنوز یادمان احداث نشده اما کانون حضور مردم در مناسبتهای ملی و مذهبی است.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش به تشییع شهدای گمنام در ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: در سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) پیکر مطهر ۲۵۰ شهید گمنام در کشور تشییع و تدفین میشوند که استان خراسان رضوی نیز میزبان تعدادی از این شهدای والامقام خواهد بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی افزود: طی ۲ سال گذشته درخواستهای متعددی مبنی بر تدفین شهدای گمنام تحویل ارادهکل حفظ آثار استان شده که برخی از آنها حائز شرایط میزبانی از شهدا هستند.
این مسئول ابراز داشت: براساس کارشناسیهای صورت گرفته هشت نقطه از استان این شرایط را دارند که شامل پنج نقطه در شهر مشهد و سه نقطه در شهرستانها میباشد که در این جلسه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و بنا بر اعلام نظر اعضا و تدبیر ریاست جلسه این اماکن تأیید نهایی میشود.
یوسفعلیزاده ابراز داشت: پیکرهای مطهر شهدای گمنام ۱۵ دی وارد مشهد خواهند شد که مراسم استقبال با مسئولیت اجرایی سپاه امام رضا (ع) برگزار میشود. مراسم وداع با این شهدای والامقام نیز در شب شهادت حضرت زهرا (س) با محوریت آستان قدس رضوی در حرم حضرت ثامنالحجج (ع) برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: پیکر مطهر شهدای گمنام ۱۶ دی همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) در مشهد و شهرستانها تشییع و تدفین میشوند که این مراسم با مسئولیت اجرایی سپاه امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی تأکید کرد: مجموعههایی که در این مرحله میزبان شهدای گمنام هستند متعهد شوند که یادمان این شهدا در بازه زمانی شش ماهه احداث شود.
در این نشست اعضا ضمن بیان پیشنهادات خود در خصوص نقاطی که برای تدفین شهدای گمنام در اولویت هستند در مورد چگونگی برگزاری مراسم استقبال، وداع، تشییع و تدفین شهدای گمنام به تبادل نظر پرداختند.
همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) پیکر شهدای گمنام در پادگان شهید برونسی سپاه پاسداران، استانداری خراسان رضوی، میدان شهدا، صنایع حضرت یونس (ع) وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بوستان ملت و همچنین شهرستانهای نیشابور، بینالود و گناباد تشییع و تدفین شوند.
انتهای پیام/