به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «رضا ذبیحی» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگویی در خصوص عملکرد تیم مذاکره کننده هستهای ایران و تاثیر آن بر روند مذاکرات هسته ای، اظهار داشت: در حال حاضر برای منافع ملی کشور ما، اولویت قطعی و فوری احیای برجام است، البته مشروط به برخورداری ایران از تمام منافع آن و لذا آنچه در این شرایط اهمیت ویژه پیدا میکند رسیدن هر چه سریعتر به این مقصود میباشد و دستیابی به این خواست نیز تا حد زیادی در گرو حمایت تمامی گروهها و به ویژه نخبگان فکری و سیاسی از تیم مذاکره کننده هستهای است.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به برخی انتقادات از تیم مذاکره کننده هستهای گفت: این انتقادات به ویژه در خصوص برخی ایرادات شکلی درباره نحوه و چگونگی انجام مذاکرات و شیوههای رایزنیهای تیم مذاکره کننده، اگر چه در جای خود به عنوان یک موضوع کارشناسی قابل توجه و بررسی هستند، ولی بهتر است بررسیهای کارشناسانه و انتقادی چنین مواردی به بعد از احیای برجام موکول شود.
استاد روابط بینالملل دانشگاه ادامه داد: ضرورت رفع تحریمها یک مطالبه ملی است و لذا همه فعالان و کنشگران سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باید به پیشبرد و حصول این امر کمک کنند و ابزاری که در حال حاضر این مهم را پیش میبرد تیم مذاکره کننده مستقر در وین است و بنابراین باید از این تیم برای رسیدن به این هدف حمایت لازم انجام شود.
ذبیحی افزود: با توجه به تغییر مقامات حاضر در کاخ سفید و تصمیمِ اعلام شدهی دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام و همچنین با توجه به برخورداری تیم مذاکره کننده فعلی از حمایت ساختاری، در حال حاضر بیشترین شانس برای احیای برجام وجود دارد؛ لذا میتوان گفت این فرصت برای رفع تحریم یک فرصت واقعی است که نباید از دست برود.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: بررسی روند طی شده مذاکرات چه تا پیش از استقرار تیم مذاکره کننده جدید یعنی تا زمان برگزاری وین ۶ و چه بعد از آن، همگی نشان از پیشرفت قابل توجه و قابل قبولی در این روند میدهد و لذا مجموعه این بررسی هاحاکی از آن است که امید جدی و واقعی برای احیای برجام و رفع تحریمهای غیرقانونی اعمال شده علیه ایران وجود دارد.
استاد دانشگاه ادامه داد: مشخص است که تیم مذاکره کننده نیز نسبت به فوریت و اهمیت این مذاکرات آگاهی کامل دارد و بر این اساس ضمن تاکید بر مواضع کشور و منافع ملی ایران برای دستیابی حداکثری به آنها، در عین حال انعطاف و درایت لازم برای پیشبرد امور را دارد و تاکنون سعی کرده است مانع از ایجاد هر گونه بن بستی در روند مذاکرات شود.
پژوهشگر روابط بین الملل افزود: مذاکره در شرایط فعلی با توجه به بی اعتمادی ایجاد شده پس از خروج ترامپ از برجام، دشواریهای خاص خود را دارد. ضمن اینکه برخی مطالبات کشورهای غربی نیز مشکلات را مضاعف میکند. افزون بر این تنگنای زمانی نیز وجود دارد و مدیریت همه این مسائل کار چندان آسانی نیست و لذا حمایت گروهها و نخبگان میتواند پیشبرد این روند را برای تیم مذاکره کننده تسهیل کند.
ذبیحی در پایان خاطر نشان کرد: مذاکرات هستهای به هیچ قیمتی نباید قطع شود، زیرا در دنیای امروز هیچ شیوه و راهی معقولانهتر و مناسبتر از دیپلماسی برای رسیدن به اهداف و منافع ملی وجود ندارد. البته به نظر میرسد علیرغم تمامی مشکلات و مسائل پیش رو، ادامه روند فعلی میتواند در نهایت به احیای برجام منجر شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱