دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

«۱۹بهمن»؛ افتخاری پایدار و درخشان/نیروی هوایی در پیروزی انقلاب پیشتاز شد

در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ۱۹ بهمن، روز به خصوصی است؛ روز پیوستن افسران هوانیروز ارتش شاهنشاهی ایران به خیل عظیم مردم که تحت رهبری امامشان تیشه برداشته و ریشه شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله را کندند.
کد خبر: ۵۰۴۹۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰ - 08February 2022

بهمن، روز پیوستن افسران هوانیروز به خیل عظیم مردمبه گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، سعید نوروزی‌پور/ یکی از گام‌های بلندی که در جریان انقلاب موجب ریشه‌کن ساختن حکومت پهلوی شد، حرکت متهورانه‌ی نظامیان نیروی هوایی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ بود.

نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی در ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷، به دنبال شایعات کودتای ارتش، به ملت پیوستند و سندی از حماسه و ایمان را با حضور در محضر رهبر انقلاب اسلامی به ثبت رساندند؛ به همین خاطر به آن روز نیروی هوایی می‌گویند.

در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ حرکت متهورانه‌ی نظامیان نیروی هوایی از گام‌های بلندی به شمار می‌رفت که در جریان انقلاب، حکومت پهلوی را نابود کرد. بعد از گذشت یک هفته از ورود امام قدس سره به ایران و مقاومت رژیم شاهنشاهی در مقابل انقلاب، ملت منتظر وعده‌ی امام بود که در بهشت زهرا فرمودند: من توی دهن این دولت می‌زنم.

یک هفته از ورود امام قدس سره به ایران گذشته بود و هنوز رژیم شاهنشاهی پا برجا و بختیار مدعی مقاومت در مقابل انقلاب بود، ملت در انتظار وعده‌ی امام بود که در بهشت زهرا فرمودند: من توی دهن این دولت می‌زنم.

شایعه‌ی کودتای ارتش، روز به روز فراگیرتر می‌شد و همه نگران اوضاع و احوال بودند. اگرچه اعتصابات پراکنده در برخی از واحد‌های ارتش گسترش و موضوع به روزنامه‌ها نیز کشیده شده بود، اما هنوز مردم، ارتش را در مقابل خود می‌دیدند و نگران آینده‌ای مبهم و در هراس از روزی که درگیری نهایی ارتش و مردم بخواهد سرنوشت نهایی انقلاب را رقم بزند، بوده و عده‌ای هم آماده‌ی نبرد مسلحانه برای حصول پیروزی نهایی می‌شدند.

بهترین و عظیم‌ترین کاری که می‌توانست روحیه‌ی انقلاب را تقویت کند و مقاومت دولت بختیار را در هم شکند، مأموریت هایزر را در طراحی کودتای نظامی با شکست مواجه سازد و در نهایت روحیه‌ی معدود نظامیانی را که هنوز انقلاب را باور نکرده بودند درهم شکند، اعلام همبستگی ارتش با ملت بود.

مقامات عالی‌رتبه نظامی به هیچ وجه زیر بار پذیرش انقلاب و اعلام همبستگی با مردم نرفته و همچنان از دولت بختیار حمایت می‌کردند. در این شرایط نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی به این نتیجه رسیدند که باید دست به کار بزرگی زده و وظیفه‌ی ملی و مذهبی خود را انجام دهند؛ لذا با یک حرکت متهورانه به سیل خروشان ملت پیوستند و در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی در مدرسه‌ی علوی سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگ‌های زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسانیدند.

پیوستن هوانیروز به خیل انقلابیون

مزدوران گارد شاهنشاهی پس از اعلام همبستگی گروهی از همافران و پرسنل نیروی هوایی با انقلاب و بیعت ایشان با امام (ره)، در شامگاه ۲۰ بهمن به یکی از پادگان‌های نیروی هوایی در تهران حمله بردند. مردم انقلابی نیز با سلاح‌هایی ابتدایی برای کمک به همافران حاضر شدند و در نهایت به پیروزی دست یافتند.

درگیری مسلحانه بین مردم و نیرو‌های ارتش، از اواخر شب ۲۰ بهمن از پادگان دوشان تپه شروع شد. در جریان نمایش فیلم مراسم استقبال امام خمینی (ره)، هنرجویان نیروی هوایی نسبت به ایشان ابراز احساسات می‌کنند. افراد گارد شاهنشاهی مأمور نیروی هوایی برای ساکت کردن هنرجویان و دیگر پرسنل نیروی هوایی مداخله می‌کنند و کار به زد و خورد و تیراندازی می‌کشد.

با انتشار خبر شورش افراد پادگان نیروی هوایی، مردم برای یاری آنها، به دوشان تپه روی می‌آورند و وارد پادگان می‌شوند. اسلحه خانه‌ها را باز می‌کنند و با استفاده از تفنگ و مسلسل به ساختن سنگر‌های خیابانی و نبرد با افراد گارد شاهنشاهی می‌پردازند.

همزمان با زد و خورد در دوشان تپه، مردم به چند کلانتری نیز حمله کردند و با خلع سلاح افراد، نقاط دیگر حساس پایتخت نیز به تصرف مبارزان درآمد. شهربانی محاصره شد. فرماندار نظامی به منظور مقابله با انقلابیون، ساعات عبور و مرور را از ساعت ۴.۵ بعد از ظهر تا پنج صبح روز بعد اعلام کرد، ولی به فرمان امام خمینی (ره)، مردم به اخطار فرماندار نظامی اعتنا نکردند و به خیابان‌ها ریختند.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار