رئیس دانشگاه کردستان:

نشست علمی - تخصصی گام دوم انقلاب در کردستان برگزار می‌شود

«صادقی» گفت: بیانیه گام دوم انقلاب بستری برای پیشبرد اهداف همه جانبه توسعه و پیشرفت است و دانشگاه کردستان نشست‌های علمی و تخصصی را با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب برگزار خواهد کرد.
کد خبر: ۵۰۵۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۱ - 07February 2022

تخصصی گام دوم انقلاب در کردستان برگزار می‌شودبه گزارش دفاع‌پرس از سنندج، «رحمت صادقی» رئیس دانشگاه کردستان امروز در مراسم جشن بزرگداشت چهل و سومین بهار آزادی که با حضور دانشگاهیان کردستان در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: کمیته دانشگاهیان برنامه‌های متعددی برای بهار آزادی ۱۴۰۰ دارد که یکی از این برنامه‌ها نشست علمی - تخصصی با حضور اندیشمندان استان برای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب است.

وی افزود: در این بیانیه نقشه راهی برای مسئولان کشور ترسیم شده که یکی از محورهای آن باب علم و پژوهش است که مستقیما به دانشگلاهیان بر می گردد.

رئیس دانشگاه کردستان با بیان اینکه دین اسلام به اهمیت علم و دانش و پژوهش تاکید دارد و آیات بسیاری به نحوی به آن پرداخته است، اضافه کرد: اولین آیات وحی بر نبی مکرم اسلام هم بر کلمه «خواندن» استوار بود که رکن اصلی مستند سازی علم و دانش است.

صادقی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب و به ویژه در ۲ دهه اخیر در سطح کشور پیشرفت‌های خوبی در زمینه علم و فناوری و نوآوری و فناوری داشته ایم، اظهار داشت: موفقیت های کمی و کیفی در تولید علم باعث شده است تا رتبه اول منطقه را کسب و در جهان هم جایگاه خوبی نسبت به جمعیت داشته باشیم.

وی یادآور شد: رشد علمی کشور در مقایسه با متوسط جهانی بیش از ۱۰ برابر شده است و شتاب تولید علم نوید بخش آینده خوبی است که در فناوری اطلاعات، نانو، سلول‌های بنیادی، هوا و فضا و علوم هسته ای پیشرفت های بسیار خوبی داشته ایم که هر کدام از این موارد جایگاه قابل قبولی را برای ایران اسلامی رقم زده است.

رئیس دانشگاه کردستان تاکید کرد: با توجه به سابقه درخشان دانشمندان ایرانی در علم دنیا، هنوز با جایگاه واقعی خود فاصله داریم و با ارتقای تولیدات علمی باید در کسب جوایز نوبل و مقالات ارزشمند دنیا و نیز تقویت ارتباط جامعه با دانشگاه و صنعت بتوانیم، به موفقیت های علمی کشورمان کمک کنیم.

صادقی با بیان اینکه هم اکنون در کل استان ۴۰ مرکز دانشگاهی داریم که ۴۷ هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند، گفت: این تعداد ۱.۳ درصد از جمعیت ۳.۵ میلیون نفری دانشجویان کشور را شامل می شود و از آنجا که کردستان ۲ درصد جمعیت کشور را دارد، جمعیت دانشجویی آن به نسبت جمعیت پایین است.

رییس دانشگاه کردستان به فعالیت یک‌هزار و ۲۰۰ عضو هیات علمی در مراکز آموزش عالی استان اشاره کرد و اظهار داشت: این تعداد هم یک درصد اعضای هیات علمی کشور را شامل می شود که رقم پایینی است.

کمبود سرانه بودجه آموزش عالی استان دیگر مطلبی بود که صادقی به آن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱.۲ درصد سرانه آموزش عالی کشور را داریم که فاصله آن با متوسط کشوری بالا است.

وی تاکید کرد: با وجود همه کمبودها، کردستان در بین ۱۰۰ دانشگاه کشور در بیشتر رتبه بندی های داخلی و بین المللی توانسته است رتبه های زیر ۲۰ را کسب کند که در صورت سرمایه گذاری روی بخش دانشگاهی می توانیم به توسعه کمک شایانی کنیم.

رئیس دانشگاه کردستان یادآور شد: از ملزومات توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای، تجهیز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی آن است که با تولید علم، تربیت نیروی متخصص و با عمل به رسالت اجتماعی خود علاوه بر حل مشکلات به رفع بیکاری و کارآفرینی کمک کرده و رفاه را رقم می زند.

صادقی ابراز امیدواری کرد در سیاست گذاری‌ها به دانشگاه ها توجه ویژه ای شود و جامعه و صنعت هم سیاست‌های دانشگاه را برای ارتباط گیری قبول کرده و با کمک علم و فناوری به توسعه سرعت ببخشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها