مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران:

دفاع مقدس، پایه‌های استکبار را به لرزه درآورد

سردار «دقیقی» گفت: دفاع مقدس همه پایه‌های استکبار را به لرزه درآورده و به الگوی موفقی برای همه ملت‌های مظلوم تبدیل شد.
کد خبر: ۵۰۸۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸ - 27February 2022

دفاع مقدس، پایه‌های استکبار را به لرزه درآوردبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از کرج، جوانان این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس، با کمترین امکانات در مقابل تمام دنیا ایستادند و مقاومت کردند و در نهایت پیروزی را رقم زدند بنابراین باید فرهنگ غنی دفاع مقدس و ایثار و شهادت را همواره زنده نگه داریم و آن را به نسل‌های بعدی نیز منتقل کنیم.

امنیت و آرامش و آسایش امروز کشور حاصل فداکاری و ازخودگذشتگی رزمندگان و شهدای اسلام است؛ امروز همه ما وظیفه داریم با قلم، گفتار، رفتار و نوشتارمان در هر جایگاهی که هستیم در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گام برداریم زیرا این فرهنگ عظیم، ضامن بقای خودمان و نسل‌های آینده است.

خبرنگار دفاع پرس در کرج‌ گفت‌وگویی را با سردار سرتیپ پاسدار «حسین دقیقی» مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید:

دفاع‌پرس: در خصوص نقش لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس توضیح دهید؟

لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع)، یک لشکر خط‌ شکن، تکاور و رزمنده دلیر دوران دفاع مقدس است که عملیات‌های بسیاری را انجام داده و شهدای بسیاری را نیز تقدیم این نظام و انقلاب کرده است. برای انجام عملیات‌ها، هر کاری که به این لشکر ارجاع می‌شد، قطعاً صورت می‌گرفت و خطی که به آن واگذار می‌شد حتماً می‌شکست.

لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع)‌ در حدود 50 عملیات آفندی و پدافندی حضور فعال و مؤثر داشت که این موضوع، نشان‌دهنده قدرت نفوذ این لشکر در ماشین نظامی دشمن است. این لشکر خط‌شکن و پیروز، با دارا بودن فرماندهان لایقی همچون شهید رستگار و سردار حاج علی فضلی که از افتخارات انقلاب اسلامی هستند، شکست‌های سنگینی را به ارتش متجاوز حزب بعث تحمیل کرد.

شهدای بزرگواری همچون شهید کلهر و کیانی بدنه اصلی این لشکر را تشکیل می‌دادند؛ شهید کلهر محور وحدت رزمندگان کرج و تهران بود. لشکر 10 حضرت سیدالشهدا (ع) یکی از ستون‌های اصلی دفاع مقدس بود که در هر جا که درگیری و مانعی ایجاد می‌شد و دشواری وجود داشت، فرماندهی جنگ، روی این لشکر حساب ویژه‌ای باز می‌کرد.

دفاع‌پرس: به نظر شما رمز پیروزی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس چه بود؟

عوامل متعددی در توان رزمی و پیروزی رزمندگان اسلام نقش داشت که مهم‌ترین آن‌ها تبعیت از ولایت‌فقیه یعنی حضرت امام خمینی (ره) بود؛ ایشان با تأکید بر ضرورت شکسته شدن حصر آبادان، استراتژی دفاعی ما را تبدیل به استراتژی تهاجمی کردند و مردم را به صحنه آورند.

چطور می‌شود یک خانواده فرزند نوجوان خود را تقدیم جبهه کند و نپرسد که کی می‌رود؟ کی می‌آید؟ چه اتفاقی می‌افتد؟ سالم است یا شهید شده است؟ همان مادری که تا پیش از جنگ، اگر فرزندش با نیم ساعت تأخیر به منزل می‌رسید نگران می‌شد و شرایط سختی را تحمل می‌کرد، او را خاضعانه در اختیار جبهه قرار داد که این موضوع از اعتماد مردم به امام خمینی (ره) و چهره‌های بسیج کننده و روحانیت نشأت می‌گیرد.

شهیدان دست غیب، اشرفی اصفهانی، مدنی و صدوقی، چهره‌های بسیج کننده مردم بودند و به همین دلیل مورد بغض و کینه منافقین و گروهک‌ها قرار گرفته بودند. اگر امام (ره) تکلیف نکرده و این چهره‌ها مردم را بسیج نمی‌کردند، کسی به جبهه نمی‌آمد.

14 کشور با ایران وارد جنگ شدند و 44 کشور از صدام حمایت کردند یعنی یک جنگ جهانی به کشور مظلومی که در تحریم کامل بود، تحمیل شد؛ همه ما باید بدانیم که علت اصلی موجده و مبقیه پیروزی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس تبعیت از ولایت بود.

دفاع‌پرس: ایران تاکنون جنگ‌های بسیاری را تجربه کرده است اما هیچ‌یک دفاع مقدس نام نگرفتند. چه شد که جنگ تحمیلی بعث عراق علیه ایران، دفاع مقدس نام گرفت؟

در ابتدا باید بدانیم که چرا دشمن این جنگ را به ما تحمیل کرد؟ به این دلیل که ما انقلاب کردیم تا از زیر یوغ استکبار جهانی خارج شویم، مستقل باشیم و وابسته و ژاندارم خلیج‌فارس و سرکوب‌کننده جریان‌ها و نهضت‌های منطقه نباشیم. مردم ایران به اسلام اعتقاد داشته و قصد داشتند یک حکومت اسلامی را ایجاد کنند؛ هر چند تا تحقق کامل این هدف مسیر زیادی داریم.

زمانی که ما برای اسلام قیام کردیم و به پا خاستیم، دشمنان تمام تلاش خود را برای برخورد و مبارزه با ما بکار گرفتند. این جنگ، در واقع نبرد اسلام با دشمنان اسلام بود و جنگ کفر با ایمان بود؛ دشمنان نمی‌خواستند کلمه «الله» در دنیا طنین‌افکن شود. این جنگ دفاع مقدس نام گرفت چون ما برای یک هدف مقدس قیام کردیم.

اصولاً دفاع، خود مقدس است؛ مانند دفاع از سرزمین، آرمان‌های نظام، نوامیس، اعتقادات، منابع کشور و منافع و امنیت ملی. دفاع مردم یک کشور از نوامیس خود در برابر حمله دشمن که بر اساس ایمان و اعتقادات و تبعیت از ولایت‌فقیه و نیز مقابله با شیاطین و کفر جهانی صورت می‌گیرد، امری مقدس محسوب می‌شود.

دفاع‌پرس: جوانان امروز چه درسی می‌توانند از جوانان دیروز بگیرند؟

دفاع مقدس الگوی خودباوری، وحدت و انسجام ملی است که با اتکا به آن می‌توان از بسیاری از مشکلات عبور کرد. جوانان امروز و آینده با بهره‌گیری از الگوی غنی دفاع مقدس می‌توانند مشکلات جامعه خود را برطرف کنند نه اینکه فقط هنگام جنگ، تجارب دوران دفاع مقدس را بکار گیرند. دفاع مقدس تجربه استکبارستیزی و تبعیت از ولایت و ایفای نقش نوجوانان کشور است.

امام خمینی (ره) می‌فرمایند: اگر ندای دل‌نشین بسیجی در جامعه‌ای طنین‌افکن شود، طمع دشمنان اسلام از آن قطع می‌شود. بر این اساس، اگر الگوی دفاع مقدس در جامعه مورد پذیرش و تثبیت قرار گیرد بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود، در غیر این صورت هر روز باید منتظر حادثه جدیدی باشیم. اگر می‌خواهیم طمع دشمن از کشورمان قطع شود باید قوی باشیم و قوی بودن مساوی است با همت، کار و تلاش برای دفاع از امنیت ملی و کشور.

دفاع‌پرس: به نظر شما رمز ماندگاری دفاع مقدس چیست؟

سال‌های سال است که آثار دفاع مقدس در جامعه ماندگار است؛ امروز می‌بینید که الگوی دفاع مقدس که همان ایستادگی یک ملت در مقابل دشمن است، در سوریه، عراق، لبنان، یمن و‌... مورد استفاده قرار می‌گیرد و نتیجه‌بخش است. الگوی دفاع مقدس ما موجب شده که مردم یمن جرئت ایستادن روی پای خود را پیدا کنند و بیش از 6 سال با دشمنان بجنگند و آن‌ها را به ذلت بکشانند وگرنه همان هفته اول تسلیم می‌شدند.

حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که آثار پیروزی خرمشهر تا ابد باقی و ماندگار است که ما باید این فرمایش را به‌خوبی در جامعه تبیین کنیم و به این آثار پی ببریم. دفاع مقدس همه پایه‌های استکبار را به لرزه درآورده و به الگوی موفقی برای همه ملت‌های مظلوم تبدیل شد.

دفاع‌پرس: چگونه می‌توان ارزش‌ها و دستاوردهای دفاع مقدس را برای نسلی که جنگ را ندیده و درکی از آن دوران ندارد، تبیین کرد؟

دوران دفاع مقدس گنجینه‌ای عظیم و برگرفته از الگوی عاشورا بوده است بنابراین باید تمام آن هشت سال برای جامعه تبیین و شهدا و حماسه‌های آنان به‌خوبی شناخته شوند. آنچه در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاده باید در قالب هنر تجلی پیدا کند تا ماندگار و قابل‌ارائه به نسل‌های بعدی باشد. ناگفته‌های بسیاری از دوران دفاع مقدس وجود دارد که باید به آن‌ها پرداخته شود.

اگر رزمندگان ما وارد عرصه شوند، می‌توانند بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه را مرتفع کنند. امام خمینی (ره) فرمودند که اگر از رزمندگان غفلت شود به آتش عذاب الهی گرفتار می‌شویم. من این سفارش امام (ره) را برای دولتمردان و مسئولین تکرار می‌کنم که مراقب حضور رزمندگان و دلسوزان انقلاب باشند. ما باید نیروهای سپاهی، ارتشی و نیروی انتظامی و افرادی که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم با جنگ ارتباط داشتند را بیش‌ازپیش در سرنوشت کشور دخیل کنیم.

گفت‌وگو از مینا صدیقیان

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها