در آستانه مبعث پیامبر رحمت؛

فراخوان دهمین جشنواره بین‌المللی «دف نوای رحمت» اعلام شد

حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان با همکاری موسسه سپهر سوره هنر فراخوان دهمین جشنواره بین‌المللی دف نوای رحمت را با شعار «هنر، همگرایی و مهربانی» اعلام کرد.
کد خبر: ۵۰۸۹۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۲ - 28February 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «امین مرادی» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان در نشستی خبری با تبریک ۲۷ رجب فرارسیدن عید سعید مبعث، روز رحمت و مهربانی به همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان، اظهار داشت: همزمان با عید مبعث، فراخوان دهمین جشنواره بین‌المللی دف نوای رحمت اعلام می‌شود.

وی افزود: این رویداد بزرگ هنری همزمان با اعیاد سعید قربان و غدیر از تاریخ ۲۵ تا ۲۷ تیر در سنندج، شهر جهانی موسیقی برگزار می‌شود.

مرادی درخصوص اهداف این جشنواره گفت: شناسایی، کشف و پرورس استعدا‌های جوان، توجه به موسیقی عرفانی و آئینی برگرفته از مفاهیم اسلامی، ترویج مضامین و مفاهیم رفیع اسلامی و انسانی، تلاش در راستای وحدت و همدلی بیشتر در کشور، مقابله با تهاجم فرهنگی با بهره مندی از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری، خلق و تولید آثار هنری فاخر و نمونه برای ابلاغ تعالیم اسلامی در کنار تلاش در راستای جلوگیری از فراموشی ساز‌های محلی و بومی و توجه به موسیقی حماسی برای انتقال مفاهیم از جمله اهداف این جشنواره است.

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این دوره علاوه بر بخش‌های بین الملل، سراسری و جنبی، بخش ویژه که به مضامین حماسی اختصاص دارد نیز برگزار می‌شود.

وی گفت: در بخش سراسری هم علاوه بر رقابت در بخش‌های گروه نوازی، تک نوازی و مولودی خوانی بخش دو نوازی به منظور ایجاد زمینه و فرصت برای ساز‌های بومی شامل، نی، شمسال، دیوان، بالابان و تنبوذ در کنار دف فراهم شده است که هنرمندان برای شرکت در این بخش می‌توانند نمونه دو نوازی دف و یکی از ساز‌های ملودیک ذکر شده را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

مرادی تصریح کرد: در بخش ویژه که در این دوره به عنوان یکی از بخش‌های رقابتی به جشنواره افزوده شده است گروه‌ها می‌توانند با استفاده از شعر‌های حماسی و ملی آثاری را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

وی ادامه داد: آثاری با محور حماسه‌خوانی و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی با تاکید بر حماسه‌های دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، شهادت و حماسه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و روایت حماسه‌های صورت گرفته در طول دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم در اولویت پذیرش در جشنواره قرار دارند.

مرادی با اشاره به اینکه دبیرخانه جشنواره می‌تواند در بخش اجرای حماسی اشعاری را در این قالب با زبان‌های کردی و فارسی در اختیار گروه‌های علاقه‌مند قرار دهد، افزود: همچنین در بخش بین الملل این دوره از جشنواره دف نوای رحمت به صورت غیر رقابتی و بر اساس میزان درخواست گروه‌های مختلف از کشور‌های منطقه برگزار می‌شود.

رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به بخش جنبی جشنواره، گفت: همانند دوره‌های قبلی در جریان اختتامیه این دوره از جشنواره نیز یکی از چهره‌های برترو برجسته موسیقی کردستان تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای گروه‌های موسیقی منتخب اقوام کشور، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری و بین المللی، تقدیر از کتاب‌های آموزشی دف نوازی با اعلام فراخوان قبلی، اعلام فراخوان تولید آثار مستند و فیلم با محوریت موسیقی عرفانی و دف نوازی و اعلام فراخوان جمع آوری آثار تحقیقی و پژوهشی با موضوع موسیقی محلی با اولویت ساز دف از موضوعاتی است که در بخش جنبی این دوره از جشنواره در دستور کار قرار گرفته است.

وی در خصوص زمانبندی جشنواره دهم دف نوای رحمت گفت: علاقه‌مندان جهت حضور در جشنواره تا پایان روز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ فرصت دارند آثار خود را مطابق با مقررات و شرایط عمومی جشنواره در سایت http://www.artfest.ir بارگذاری نمایند و یا به صورت فیزیکی به دبیرخانه جشنواره واقع در سنندج – خیابان شهید تعریف- پایین‌تر از بیمارستان شهید قاضی – کدپستی ۶۶۱۷۶۱۵۶۵۱ حوزه هنری استان کردستان ارسال کنند.

وی ادامه داد: نتایح مرحله اول و اسامی پذیرفته شدگان در بخش مسابقه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ اعلام و بخش نهایی و رقابتی از ۲۵ تا ۲۷ تیرماه همزمان با عیدین سعیدین قربان و غدیر در سنندج برگزار می‌شود.

رئیس حوزه هنری استان کردستان در پایان گفت: علاقه‌مندان‌و‌شرکت‌کنندگان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۳۳۲۴۳۶۲۴ و ۳۳۲۲۷۱۲۵ با پیش شماره ۰۸۷ تماس حاصل فرمایند.

هرساله در این جشنواره که توسط حوزه هنری استان کردستان برگزار می‌شود. اجتماع بزرگ دف نوازان ایران زمین و همنوازی گروهی آنان به عنوان یکی از جاذبه‌های فرهنگی مورد توجه بوده است و جمع کثیری از علاقه‌مندان از نقاط مختلف کشور و حتی توریست‌های خارجی را به سنندج کشانده است.

همنوازی هزار دف نواز سنندجی در دوره ششم جشنواره، همنوازی دف نوازان کشور د میدان آزادی با عنوان سماع عارفان در دوره‌های هفتم و هشتم و اجتماع بزرگ دف نوازی در پارک شانو (استقلال) تحت عنوان «آوای دوست» تصاویر به یاد ماندنی را به ثبت رساند که زمینه دریافت عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو و همجنین ثبت ملی «دف سازی و دف نوازی» به عنوان میراث معنوی مردم کردستان به ثبت رسید و سنندج به عنوان پایتخت دف جهان معرفی شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها