گروه استانهای دفاعپرس- «هادی ابراهیمی» مدیرکل صدا و سیمای مرکز مازندران؛ سرود سلام فرمانده، سندی ماندگار برای اثبات ماندگاری باورهای ناب در صورت قرارگرفتن در قالب هنر است.
یک کار نیمه حرفهای، اما دارای چارچوب هنری و جاذبههای چینشی و نیز سادگی مفاهیم و قابلیت فرانسلی و در عین حال کم هزینه، کاری با افکار عمومی کرده که بسیاری از سریالها و فیلمها و مستندسازیهای گران نکردند.
استقبال گسترده میدانی از این کار، حضور و همخوانی و همراهی زائدالوصف دهه نودیها و فراخوان پیش هنگام هزار و چهارصدیها، اگر همراه با فروش بلیط به شکل سینماها بود، امروز قطعا” رکورددار همه فروشها از ابتدا تا امروز بود.
سرود سلام فرمانده بر خلاف سایر آثار هنری، ادبیات تلویحی و یا دوپهلو ندارد، سانسور ندارد و از محافظه کاری و ملاحظه کاریهای متداول خبری نیست.
رک و پوست کنده، ساده و بیتکلف، واضح و هدفمند با افکار عمومی ارتباط برقرار کرده و نه تنها دهه نودیها و دهه هشتادیها، بلکه کل خانوادهها بخصوص والدین با همذات پنداری اعتقادی و عاطفی، از یک سرود به یک باور تقویت شده رسیده و حالا در عصر غفلتهای همگانی، شاهد یک بیدارباش و توجه معنادار به جای خالی امام زمان (عج) در جامعه شده و فلسفه انتظار بیش از پیش محسوس و ملموس شده است.
سرودی که کارکردش فراتر از منابر و سایر تریبونها و میکروفونها بوده و مخاطبان بیشماری را به خود توجه داده است.
مخاطبانی که فراتر از گنجایش مکانهای بزرگ مسقف، امروز فقط در فضای باز خیابانی به یکی از بزرگترین پویشهای مردمی در تراز تجمعات جهانی و بین المللی در آمده است. جالب است که مخالفان هم متوجه این اثرگذاری استثنایی شده و برنامههای زیادی را برای خنثی کردن این اثر ساخته و میسازند!
یکی به غلط القاء میکند که منظور از فرمانده، مقام معظم رهبری است و بلافاصله اشک تمساح میریزند که چرا برای یک سلام به معظم له این همه هزینه شده است، غافل از اینکه اولا” مخاطب این سرود، حضرت ولی عصر (عج) بوده و ثانیا” پیامش بسیار فراتر از یک سلام بلکه یک منشور اعتقادی و عاطفی است و ثالثا” هزینه چندانی ندارد و دهه نودیهای هر شهر با تیم کوچک اعزامی حاج ابوذر روحی همخوانی میکنند!
کینه ورزان علاوه بر آن کلیپهایی از فقر کودکان فقیر تهیه کرده و روی این سرود تصویرگذاری میکنند، در حالیکه نمیدانند یا نمیخواهند به رویشان بیاورند که یکی از شئونات ظهور، پایان دادن به تبعیضها و محرومیتها و نجات محرومان است که نظام ما نیز به اندازه وسع خویش در قالب همین فعالیتهای کمیته امدادی، بهزیستی، کمکهای مؤمنانه، بنیادهای خیریه، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، مؤسسه فرمان اجرایی امام (ره)، بنیاد مسکن و دهها فعالیت مشابه دیگر عملکردهای محیرالعقولی داشته و قطعا” ادامه خواهد داد.
اما هدف دشمن دلسوزی برای محرومان نیست بلکه تخریب این اثرگذاری وسیع است و ما باید هوشیار باشیم. بهر حال باید پذیرفت که سرود سلام فرمانده علاوه بر اینکه یکی از شقوق جهاد تبیین است، نشان داده که ما چقدر در زمینه تولیدهای فاخر فرهنگی کم کار کردیم و جامعه تا چه اندازه تشنه این آثار فاخر است.
امید آنکه همانند تبیین مفهوم انتظار و فلسفه غیبت در این سرود، شاهد به میدان آمدن هنر و هنرمندان برای تبیین سایر مفاهیم و مضامین مهم جامعه باشیم که در پستوی جوسازیها و شبهه افکنیهای دشمنان خارجی و داخلی، مهجور و مظلوم مانده اند.
انتهای پیام/