کارشناس مسائل منطقه:

استعفای طرفداران صدر در تداوم مقاومتی بودن پارلمان عراق تأثیری ندارد

صدرالحسینی گفت: همه جریانات و شخصیت‌های سیاسی ملی عراق علاقه وافری دارند که شخص مقتدا صدر و جریان منتسب به او نقش‌آفرینی ویژه خود را برای تداوم استقلال و مقابله با تجاوزات آمریکایی در فرآیند انتخاب رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و اعضای هیات دولت بازی کنند.
کد خبر: ۵۲۸۹۰۵
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۲ - 15June 2022

استعفای طرفداران صدر در تداوم مقاومتی بودن پارلمان عراق تاثیری ندارد

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «سید رضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگویی در ارزیابی خود از استعفای جریان صدر از پارلمان عراق، اظهار داشت: تحولات به وجود آمده در عراق را باید از ۹ ماه قبل مورد بررسی قرار دهیم و به نقطه قابل قبول از شرایط دقیق این کشور برسیم، دخالت کشور‌های متعدد به ویژه آمریکا، انگلیس، عربستان و امارات به یک بن بستی منتهی شد که رسانه‌های منتسب به غرب و عربستان به دنبال آن بودند و می‌خواستند فضای سیاسی عراق را به بن بست بکشانند.

وی تصریح کرد: در این مدت مردم و تحولات عراق نشان داد، بن بستی در فرآیند انتخاب رئیس جمهور و دولت نیست، بلکه این القای رسانه‌های منتسب به کشور‌های خارجی بود که می‌خواست این مساله را تبیین کند، اما آقای حلبوسی رئیس پارلمان عراق بیان کرد علی‌رغم میل آن رسانه‌ها بیان کرد که عراق در بن بست قرار نخواهد گرفت و در طول ۹ ماه گذشته نیز کشور عراق در بن بست سیاسی نبود.

 کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: باید بدانیم پارلمان عراق علی رغم هزینه‌های تبلیغات مادی رسانه‌های کشور مذکور یک پارلمان مقاومت بود که می‌توان نماد اصلی این کار را تصویب قاطعانه قانون جرم انگاری رابطه با رژیم صهیونیستی دانست، بر این اساس پارلمان عراق یک پارلمان مقاومتی است که استعفای طرفداران مقتدا صدر در تداوم مقاومتی بودن آن تاثیری نخواهد گذاشت.

صدرالحسینی افزود: در شرایط فعلی اتفاقی که رخ می‌دهد این است که براساس قانون عراق کسانی که حداکثر آرا را بعد از این نمایندگان مستعفی در حوزه‌های انتخاباتی آورده اند، به جای این نمایندگان به پارلمان می‌روند، در واقع تعدادی از این افراد کسانی بودند که با دخالت عوامل اختلال زا در فرآیند انتخابات عقب نگه داشته شده و نتوانستند وارد پارلمان شوند، اما این کاری که طرفداران مقتدا صدر انجام دادند، آن افراد را به صندلی پارلمان رساند.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس پارلمان عراق در فرآیند انتخابات رئیس جمهور و همچنین نخست وزیر سرعت بیشتری خواهد یافت و قطعا چارچوب هماهنگی جریان مقاومت دست برتر را در اتمسفر سیاسی این کشور خواهد داشت. ضمن این که این موضوع باعث انسجام بیشتر و تسریع در انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر می‌شود.

 کارشناس مسائل منطقه در ادامه اظهار داشت: در کشور‌های پارلمانتاریستی؛ مهم نخست وزیری است که از پارلمان رأی می‌گیرد و در واقع موضوعی به نام پارلمان در فرآیند‌های منطقه‌ای دخل و تصرف یا دخالت و تاثیر مستقیمی ندارد؛ بنابراین با توجه به این که پارلمان عراق مقاومتی‌تر خواهد شد و اختلافات در آن کمتر می‌شود انتخاب تسریع شده و می‌تواند در نقش آفرینی منطقه‌ای عراق با دست برتر عمل کند.

صدرالحسینی همچنین گفت: همه جریانات و شخصیت‌های سیاسی ملی عراق علاقه وافری دارند که شخص مقتدا صدر و جریان منتسب به او نقش آفرینی ویژه خود را برای تداوم استقلال و مقابله با تجاوزات آمریکایی در فرآیند انتخاب رئیس جمهور، نخست وزیر و اعضای هیات دولت بازی کنند. در واقع هیچ جریان ملی واقعی و دوستدار استقلال و توسعه عراق از کنار رفتن جریان صدر خوشحال نیست بلکه تلاش می‌کند آقای مقتدا صدر و جریان منتسب به او در همه فرآیند‌های سیاسی حال و آینده عراق نقش قابل توجه و متناسب با وزن خود داشته باشند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها