حجتالاسلام «حسین جلائی نوبری» عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در تبریز درباره اهمیت واقعه غدیر در عصر کنونی اظهار داشت: درباره پیام غدیر برای انسان در عصر کنونی باید به چند مقدمه توجه داشت؛ اولا وجود ذات احدیت، پیامبران را برای هدایت انسان مبعوث کرده و سعادت او نیز در گرو همین تعالیم الهی است اما پس از پایان عمر انبیاء، این هدایت پایان نمیپذیرد و ادامه دارد. ثانیا این موضوع که خداوند اسلام را بهعنوان آخرین دین برای بشر ارائه کرده، نشانگر این است که هم اسلام خاتم ادیان است و هم حضرت محمد (ص) خاتم انبیاست و لذا هدایت انسان به وسیله همین دین مبین الیالابد ادامه دارد. از سوی دیگر سوال این است که و آیا باید رسالت پیامبر (ص) با رحلت او نقض و قطع شود؟ و همچنین پس از پیامبر (ص) چه کسی باید ادامه هدایت انسان را برعهده بگیرد.
وی افزود: با نگاهی به این نکات، میتوان به این نتیجه رسید که خداوند میخواهد هدایت انسانها برای همیشه ادامه و امتداد داشته باشد. اما برای این موضوع، پس از پیامبر باید به سراغ چه کسی برویم؟ فرض اول این است که کسی این مسئولیت را برعهده بگیرد که تالی تِلو (قرین و نزدیک) قرآن و پیامبر باشد؛ فرض دوم این است که هر فرد عادی که میخواهد باشد. اگر فرض نخست را قبول کنیم، هدایت به دست کسانی خواهد بود که در زمره نزدیکان پیامبر (ص) بوده و قادرند قرآن را که در ظرف 23 سال نازل شده است، به خوبی برای بشر تبیین و تفسیر کنند. اگر تبیین دستورات دین توسط معصوم صورت بگیرد، قطعا بدون ایراد و خطا بوده و باعث هدایت و نجات انسان خواهد شد.
حجتالاسلام «جلائی نوبری» تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص) برای اینکه این موضوع را در غدیر خم ترسیم و تشریح کند، فرمود «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاهُ». نکته جالب این است که ایشان تصریح کردند این مطلب را حاضران به غائبان و پدران به فرزندان منتقل کنند.
وی ادامه داد: اگر ما ولایت را بپذیریم، مشکلی پیش نخواهد آمد چون در صورت بروز هر مشکلی، به جانشین پیامبر (ص) متوسل خواهیم شد و از او سوال خواهیم کرد. غدیر عامل وحدت همه انسانها، ادیان و مذاهب است و اگر میخواهیم اختلافات برچیده شود و همه نظرات در یک نقطه جمع شود، باید از یک وجود مبارک پیروی کنیم که آن، امامت و ولایت است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: در زمان پیامبر (ص) نیز عدهای خود را صاحب نظر میدانستند و در مقابل نصّ، اجتهاد میکردند و این موضوع امروز هم وجود دارد؛ امروز نیز نصّ ولایتی است که از ناحیه حضرت بقیةاللهالاعظم (عج) بهطور عام تایید شده است و ما اگر بخواهیم در مقابل این نصّ اجتهاد کنیم، دچار خطا و اشتباه شدهایم.
حجتالاسلام «جلائی نوبری» خاطرنشان کرد: امروز شاهد آن هستیم که برخلاف انذارهای قرآن، برخی از کشورهای اسلامی علنا رژیم صهیونیستی را به رسمیت میشناسند و به دنبال برقراری رابطه با آن هستند؛ در صورتی که اگر همه پیرو ولایت بودند، الان شاهد نابودی این رژیم بودیم.
وی با بیان اینکه چتر ولایت بر سر همه بشریت گسترده است، گفت: بحث ولایت یعنی هدایت انسانها؛ لذا ولایت محدود به شیعه یا مسلمانان نیست چنانکه رهبر معظم انقلاب در پیام چند سال پیش خود به جوانان غربی، مسئله شیعه یا مسلمان بودن را مطرح نکردند بلکه همگان را به زندگی شرافتمندانه دعوت کردند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: برای پذیرش دستوری که ولیفقیه میدهد نیاز نیست حتما مسلمان یا شیعه باشیم بلکه امر ولی، برخاسته از فطرت و وجدان بشری است. ولایت همیشه انسانها را به مفاهیمی مثل عدالتخواهی، ظلمستیزی و ... فراخوانده است که همگی آرمان کل بشریت است.
انتهای پیام/