به گزارش خبرنگار دفاعپرس از کردستان، یادواره شهید وحدت و نماد اخلاص و مجاهدت سردار «محمود امان اللهی» با حضور مقامات و مسئولان استانی و شهرستانی، پنجشنبه ۲۷ مرداد ساعت ۹:۳۰ در سالن ۲ هزار نفری شهدای بیجار، جنب گلزار شهدای این شهرستان برگزار میشود.
محمود امان اللهی ۲۵ خرداد ۱۳۳۹ در روستای جعفرآباد سیاهمنصور از توابع شهرستان بیجار استان کردستان دیده به جهان گشود و پس از طی تحصیلات متوسطه در یکم مهر سال ۱۳۵۵ وارد دانشکده افسری ارتش شد.
وی در دومین روز جنگ تحمیلی داوطلبانه با تعدادی از دانشجویان افسری تحت فرماندهی شهید سرلشکر سید موسی نامجوی به خرمشهر اعزام شد و در مدت حضور در مقاومت تاریخی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح، دو بار به شدت مجروح و در بیمارستان آرین آبادان مداوا و بلافاصله به خط مقدم نبرد بازگشت.
امان اللهی به دلیل تجربه حضور در جنگهای نامنظم در کردستان به سرعت با کمک و هدایت شهید حجت الاسلام محمد حسن شریفی قنوتی در خرمشهر، گروههای پارتیزانی تحت عنوان «لشکر الله اکبر» متشکل از نیروهای مردمی را سازماندهی، آموزش و فرماندهی کرد.
پیکر مجروح و بیهوش امان اللهی در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۵۹ با تخریب پل و اشغال مناطق غرب خرمشهر به اسارت نیروهای بعثی درآمد.
وی مدت ۱۰ روز در بیمارستان بصره، ۳ماه در سلول انفرادی در زبیر و در استخبارات حزب بعث در بغداد تحت بازجویی و شکنجه وحشیانه و مابقی ایام اسارت در اردوگاه رمادیه همنشین و هم سلولی شهید حجت الاسلام سید علی اکبر ابوترابی بود.
وی به موجب ماده ۱۱۰ کنوانسیون سوم ژنو به عنوان مجروح جنگی صعبالعلاج با اولین کاروان آزادگان متشکل از ۲۵ اسیر ایرانی، ۲۶ خرداد ۱۳۶۰ در کشور قبرس با ۱۷ نفر از اسرای عراقی مبادله شدند.
امان اللهی پس از آزادی از اسارت و معالجه، مجدد با حضور در جبهههای جنوب و شمال غرب با حضور در عملیاتهای ظفر ۱، ظفر ۲ و ظفر ۳ و همچنین کربلای ۱، کربلای۲ و کربلای ۳ در مسئولیتهای مختلف تا پایان جنگ به مجاهدت ادامه داد.
سرانجام محمود امان اللهی در ۱۷ خرداد ۱۳۷۹ در بیمارستان شریعتی تهران به علت جراحات دوران اسارت و جنگ ندای حق را لبیک گفت و به دیدار همرزمان شهیدش شتافت.
از شهید اماناللهی بهعنوان یکی از پیشگامان وحدت ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یاد میشود.
انتهای پیام/