به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، تاریخ شفاهی سردار حاج «احمد سلیمآبادی» از فرماندهان یگانهای رزم سپاه و فرمانده لشکر ۷۱ روحالله در دوران دفاع مقدس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس آغاز شد.
سردار سلیمآبادی از فرماندهانی است که بهعنوان یک رزمنده وارد جبهههای نبرد شده و پس از طی مراحل و مقاطع مختلفی در طول دفاع مقدس به فرماندهی لشکر ارتقا پیدا کرده است. وی همچنین برادر شهید گرانقدر «محمود سلیمآبادی» و برادر جانباز ۷۰ درصد «داوود سلیمآبادی» است.
بر اساس آنچه «یحیی نیازی» پژوهشگر تاریخ شفاهی سردار سلیمآبادی در مصاحبه با خبرنگار تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اظهار داشت: سردار سلیمآبادی برای اولین بار به عنوان نیروی مردمی با ستاد جنگهای نامنظم شهید چمران از تهران عازم جبهه سوسنگرد میشود و در آن منطقه در عملیاتهای نامنظم، حضور فعالی را داشته است.
وی بعد از بازگشت از جبهه سوسنگرد بلافاصله در قالب یک گروه هفت نفره عازم منطق مریوان شده و در این منطقه به فرماندهی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان در عملیاتهای مختلفی شرکت میکند.
پژوهشگر تاریخ شفاهی سردار سلیمآبادی افزود: در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ سردار سلیمآبادی پس از بازگشت از مریوان، مدتی در پادگانهای آموزشی به عنوان مربی تاکتیک، رزمندگان عازم به جبههها را آموزش میدهد و پس از مدتی کوتاه به منطقه مهاباد میرود و در چندین عملیات پاکسازی در منطقه مهاباد که در آن سالها با شرایط سختی روبهرو بوده شرکت داشته است. همچنین اولین گروه ضربت را که هسته اولیه گردانهای جندالله در منطقه کردستان است در مهاباد به فرماندهی شهید حمید عرب نژاد تشکیل میدهند و سپس در عملیاتهای مختلف به عنوان مسئول عملیات مهاباد مشغول به کار میشود.
وی با اشاره به حضور ایشان در جبهههای جنوب، گفت: سردار سلیمآبادی در مقطعی به جنوب برمیگردد و در عملیاتهای بدر، کربلای ۴ و ۵ شرکت میکند و مجددا به منطقه شمال غرب برمیگردد.
وی اظهار داشت: سردار سلیمآبادی در زمان شهید آقا بابایی به عنوان جانشین تیپ ۱۱۰ خاتمالانبیا (تیپ ۱۱۰ شهید بروجردی) انجام وظیفه میکند و مدتی بعد به فرماندهی تیپ ۱۱۰ شهید بروجردی منصوب میشود و بعد از آن در دورهای که توسعه سازمان رزم سپاه اتفاق میافتد، با تفکیک لشکر علی بن ابیطالب (ع) به دو لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب و ۷۱ روح الله، به فرماندهی لشکر ۷۱ روح الله منصوب میشود و در منطقه عملیاتی والفجر ۱۰ و در عملیات مرصاد اقدامات موثری در فرماندهی یگان ۷۱ روحالله به انجام رسانده است.
به گفته نیازی، با توجه به فعالیت گسترده و میدانی که سردار سلیمآبادی در دوران دفاع مقدس داشته است، تاریخ شفاهی این فرمانده میتواند حاوی نکاتی از صحنه اصلی نبرد باشد که دارای روایتهای جذابی برای مخاطب است.
پژوهشگر تاریخ شفاهی سردار سلیمآبادی با بیان اینکه در اولین روز از برگزاری تاریخ شفاهی سردار سلیمآبادی سه جلسه برگزار شد و این جلسات ادامه خواهد داشت، با اشاره به جذابیتهای موجود در روایتهای مطرحشده گفت: امیدواریم اثر خوب و جذابی از روایتهای ایشان به خصوص از جنگ کردستان، شمال غرب و غرب که دارای ویژگیهای خاص خود است، تولید و منتشر شود.
انتهای پیام/ 118