به گزارش دفاعپرس از مشهد، حجتالاسلام والمسلمین «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در دیدار مدیران و مسئولان مؤسسه فرهنگی هنری خراسان که امروز در حرم مطهر رضوی انجام شد، با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم برای بیان بعضی از مسائل و امور مهم از قسم استفاده میکند، اظهار داشت: پروردگار در قرآن کریم به قلم قسم خورده است و این خود شاهدی بر شرافت، اهمیت و تأثیرگذاری قلم است؛ قلم امانت و ودیعه پاک خداوند بوده که باید از آن برای هدایتگری و تربیت بشر استفاده کرد.
حجتالاسلام مروی ادامه داد: اهالی قلم اگر در رسانهها به موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و غیره میپردازند باید مراقب باشند که قلم را آلوده نکنند و از آن به بهترین نحو در جهت هدایتگری و اطلاعرسانی به جامعه استفاده کنند.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: گاهی برخی رسانهها تنها برای جلب نظر مخاطب مسائلی را مطرح میکنند که نه مشروعیت و نه مقبولیت دارد، تیترهایی میزنند که با محتوای خبر سازگار نیست، این کار آلوده کردن قلم است.
وی با تأکید بر اینکه رسانهها رسالت ذائقهسازی جامعه را بر عهده دارند، ابراز داشت: رسانهها باید رهبری جامعه و ذائقهسازی برای مردم و جوانان را در دست بگیرند، آنان باید ذائقه مخاطبان را اصلاح و در جهت صحیح هدایت کنند نه اینکه مطابق ذائقه مخاطب حرکت کنند؛ اگر رسانهای تنها مطابق سلیقه مخاطب عمل کند آن رسانه رهبر جامعه نیست رهرو مخاطب است.
حجتالاسلام مروی گفت: رسانههای جریان انقلاب درعینحال که باید همهجا از اصول و مواضع انقلاب شجاعانه و منطقی دفاع کنند، باید مدافع اصول اخلاقی نیز باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه در اسلام هیچگاه هدف وسیله را توجیه نمیکند، بیان داشت: قطعاً رسانه انقلابی نباید خنثی عمل کند و باید از ارزشها دفاع و در برابر کسانی که به هر شکلی میخواهند مبانی و اصول انقلاب را مخدوش کنند بایستد؛ اما درعینحال باید مرزهای اخلاق و عدالت را نیز رعایت کند و در این راه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی بهترین الگوها هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس اخلاق اسلامی حتی با دشمن نیز باید با عدالت رفتار کرد، تأکید کرد: یکی از اصول و ارزشهای انقلاب، اخلاق اسلامی است، ما انقلاب کردیم تا اخلاق و ادب را در جامعه حاکم کنیم اما متأسفانه گاهی حب و بغضهای جناحی و خطی ضربهای به انقلاب و کشور میزند که دشمن هم قدرت آن را ندارد.
حجتالاسلام مروی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه مهم رسانههای مشهد، بیان داشت: رسانههای شهر امام رضا (ع) باید هم از حیث محتوا غنی و هم از لحاظ ادبیات فاخر و با منطق باشند و خود را به اصل امانتداری ملتزم بدانند و رشحاتی از مرقد نورانی و حیاتبخش رضوی بر فضای آنها جریان داشته باشد.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن تبیین اهمیت حفظ هویت زیارتی شهر مشهد خاطرنشان کرد: صیانت از هویت امام رضایی و زیارتی شهر مشهد باید موردتوجه رسانههای این شهر باشد، برخی تلاش دارند هویت زیارتی مشهد را از بین ببرند که رسانهها باید نسبت به حفظ این هویت خود را مسئول بدانند.
وی با انتقاد از بلندمرتبهسازیهای سالهای اخیر اطراف حرم مطهر رضوی، گفت: بلندمرتبهسازیهای بافت پیرامون حرم امام رضا (ع) علاوه بر اینکه هیچ نسبتی با هویت فرهنگی مشهد ندارد، افق دید حرم مطهر رضوی را نیز از بین برده است.
حجتالاسلام مروی با بیان اینکه رسانهها باید مطالبهگر نیازهای زائران باشند، عنوان داشت: اخباری که از مشهد مقدس به اقصی نقاط ایران و جهان مخابره میشود باید اخباری امیدبخش، خوب و متناسب با معنویت شهر امام رضا (ع) باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در پوشش اخبار خدمترسانیهای آستان قدس هیچ نامی جز حضرت رضا (ع) نباید مطرح شود، گفت: در روزنامههای مشهد بهعنوان شهر امام رضا (ع) باید ستونی ثابت برای ترویج فرهنگ و معارف رضوی وجود داشته باشد.
انتهای پیام/