کارشناس مسائل منطقه:

چرا جریانات عراق تصمیم به بازگشت مقتدی صدر به صحنه سیاسی گرفتند؟

شکیبایی با تشریح دلایل تصمیم جریانات سیاسی عراق برای بازگشت مقتدی صدر و جریانش به صحنه سیاسی گفت: عراقی‌ها چاره‌ای ندارند که یکدیگر را در صحنه سیاسی تحمل کنند، اگر غیر از این باشد دو دستگی در عراق تشدید می‌یابد.
کد خبر: ۵۴۶۹۰۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰ - 23September 2022

چرا جریانات عراق تصمیم به بازگشت مقتدی صدر به صحنه سیاسی گرفتند؟

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «مهدی شکیبایی» کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگویی ر ارزیابی خود از اعلام موافقت مقتدی صدر برای دیدار با هیات سه جانبه و حضور رییس ائتلاف الفتح، حزب دموکرات کردستان و رییس اقلیم کردستان، اظهار داشت: دیدار مقتدی صدر با الحلبوسی از جریان اهل سنت، العامری از چارچوب هماهنگی و بارزانی از کردستان عراق موضوع تازه‌ای نیست، قابل حدس بود که مقتدی صدر باز هم به صحنه سیاست باز خواهد گشت.

وی افزود: از سال ۲۰۰۳ به این سو و سقوط رژیم صدام، مقتدی صدر نزدیک ۱۰ بار از سیاست کناره گیری کرده و مجددا بازگشته و این چیزی است که قابل حدس بود در واقع بعد از اتفاقاتی که افتاد به نظر می‌رسد اقدامش بیشتر برای محک زدن جریان‌های سیاسی نسبت به خودش بود.

کارشناس ارشد مسائل منطقه همچنین بیان کرد: اساسا حذف کردن جریان صدر از صحنه سیاسی نوعی خودزنی برای سیاست در عراق است، زیرا این جریان دارای پایگاه اجتماعی بوده و اثر گذار است، در نتیجه محروم کردن کشور از طیف وسیعی از این جریان به نظر نوعی خیانت به مردم و صحنه سیاسی عراق بوده است. البته بحث این که تا چه اندازه این جریان در مسیر آرمان‌های مردم عراق حرکت می‌کند موضوع دیگری است.

شکیبایی ادامه داد: جریان صدر یک جریان اثرگذار سیاسی است و لذابه نفع هیچ کدام از جریان‌های سیاسی نیست که صدری‌ها از صحنه سیاست خارج شده باشد. در واقع قوه عاقله‌ای در درون عراق شکل گرفته مبنی بر این که مقتدی صدر در صورتی که نخواهد و اصرار کند که وارد عرصه سیاسی شود، این جریان اثرگذار باید در این صحنه باشد تا صحنه پویاتری را شاهد باشیم با حفظ همین لجبازی‌هایی که جریان صدر دارد.

وی خاطرنشان کرد: عراقی‌ها چاره‌ای ندارند که یکدیگر را در صحنه سیاسی تحمل کنند، اگر غیر از این باشد دو دستگی در عراق تشدید پیدا می‌کند و معتقدم تصمیمی که گرفته شده مجددا صدر را وارد عرصه سیاسی کند تصمیم درستی است و در نهایت به نفع دولت، مردم و حاکمیت عراق خواهد بود.

کارشناس ارشد مسائل منطقه همچنین درباره آینده وضعیت سیاسی در عراق اظهار داشت: بعد از اغتشاشات و سرخوردگی که جریان صدر به دست آورد، تلاش می‌کند از طریق اردوکشی خیابانی بتواند مطلوب نظرش را دنبال کند مانند آنچه درباره انحلال پارلمان رخ داد، اما اقدام آیت الله حائری یک اقدام بزرگ و شجاعانه‌ای بود که به همان میزان که صدری‌ها سر خورده شدند، جریان مقابل تقویت شد به گونه‌ای که می‌توانست به تنهایی دولت را انتخاب کند، زیرا پارلمان را هم در اختیار دارد.

شکیبایی ادامه داد: با توجه به این وضعیت بعد از دیدار مقتدی صدر احتمالا فرآیند تشکیل دولت تسریع پیدا می‌کند آن هم دولتی که دارای اختیارات کامل باشد نه دولت پیشبرد امور که بیش از یک سال است الکاظمی اداره می‌کند. البته دولتی که در عراق تشکیل شود نخست وزیرش الکاظمی نخواهد بود و الکاظمی از اولویت‌های گزینه‌های جریانات در عراق نیست، زیرا نشان داده بیش از این که به منافع دولت و مردم عراق فکر کند، به جریان‌های خارجی فکر می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها