دفاع مقدس برای رزمندگان کم‌تر از حاجی شدن نبود

برخی از رزمندگان دفاع مقدس افراد با وجود اینکه در اولویت حج تمتع بودند؛ اما دفاع از حریم میهن اسلامی را به تشرف به خانه خدا ارجح دانستند و معتقد بودند که دفاع از اسلام و خاک کشورمان کم‌تر از حاجی شدن نیست.
کد خبر: ۵۴۷۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۳ - 26September 2022

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس: در دوران هشت سال دفاع مقدس با وجود اینکه دنیا علیه ایران به میدان آمده بود، رزمندگان دست از تلاش برنداشتند و با توکل به خدا بر استکبار جهانی غلبه کردند.

در آن ایام سفر‌های زیارتی به عربستان هم برقرار بود؛ اما بسیاری از رزمندگان در میدان نبرد حق علیه باطل حضور داشتند و راهی سرزمین وحی نمی‌شدند، تا مبادا دشمن ذره‌ای از خاک وطن را تصاحب کند.

در این بین افرادی هم با وجود اینکه در اولویت حج تمتع بودند، دفاع از حریم میهن اسلامی را به تشرف به خانه خدا ارجح دانستند و معتقد بودند که دفاع از اسلام و خاک کشورمان کم‌تر از حاجی شدن نیست. این فرهنگ شهادت را رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس به خوبی نشان دادند و جوانان این مرز و بوم با چنین فرهنگی رشد کرده و تربیت شده‌اند.

حال و هوای حج تمتع در دوران دفاع مقدس

دهه ۶۰ اخبار جنگ و آوردن شهدا بیش از هر چیزی نُقل محافل بود؛ اما ایام حج که می‌شد، شور و شوقی در بین مردم به پا می‌شد و بسیاری از رزمنده‌ها هم حال و هوای زیارت داشتند. قبل از حج تمتع همه اهالی محله به خانه فردی که قرار بود حاجی شود، می‌رفتند و التماس دعا می‌گفتند. هر کسی هم توشه‌ای برای سفر حج می‌آورد. یکی آجیل می‌داد و دیگری نان قندی. برخی هم پارچه‌ای همراه زائر می‌کردند تا آن را متبرک کند و برخی دیگر هم از زائر خانه خدا می‌خواستند تا دعا کند فرزندشان سلامت به خانه برگردد.

کوچه و محله‌ها که هر روز میزبان یک شهید بود، در ماه ذی‌الحجه چراغانی می‌شد. برخی از رزمنده‌ها هم در ایام حج تمتع در حالی که صدای آژیر قرمز در ساعات مختلف شبانه‌روز شنیده می‌شد، خود را با حاجیان همراه می‌دانستند و روزشمار حج داشتند و در روز عید قربان قبل از اینکه عملیاتی رقم بزنند، با اسم رمز «یا علی» به یاد حلق و تقصیر بودند.

آخرین حج تمتع در ایام جنگ تحمیلی

در دوران جنگ تحمیلی، رزمنده‌هایی همچون شهید همت و متوسلیان به سرزمین وحی مشرف شدند؛ اما سال ۱۳۶۶ آخرین حج در دوران دفاع مقدس بود که به دلیل شهادت جمعی از ایرانیان توسط آل سعود، امام خمینی (ره) حج را تعطیل کرد و سال ۱۳۶۷ نیز دیگر جنگ تحمیلی به پایان رسید.

دفاع مقدس برای رزمندگان کم‌تر از حاجی شدن نبود

در میدان نبرد هم رزمندگان «با نوای لبیک اللهم لبیک» عملیات‌ها را آغاز می‌کردند. در آخرین حج تمتع در دوران جنگ تحمیلی، هنگامی که حجاج به کشور بازگشتند، بسیاری از مردم با اشک و ناله به استقبال آن‌ها رفتند. جمعی از حجاج که با هزاران امید برای حاجی شدن به زیارت خانه خدا مشرف شده بودند، پیکرهایشان به کشور بازگشته بود و همین موضوع باعث شده بود که در جبهه‌ها هم برای شهدای حج خونین عزاداری می‌کردند.

در آن سال که هزاران رزمنده در دفاع از میهن پشت خط مقدم و در شهر‌های مرزی بودند، حال و هوای حج هم متفاوت بود. بسیاری از رزمندگان با وجود اینکه نوبت حج‌شان شده بود، در مرز‌ها حضور داشتند و برای دفاع از میهن اسلامی تلاش می‌کردند. شهید عباس بابایی یکی از رزمنده‌هایی است که برای جلوگیری از نفوذ دشمن، از سفر حج تمتع انصراف داد.

دفاع مقدس برای رزمندگان کم‌تر از حاجی شدن نبود

شهید عباس بابایی

مکه من این مرز و بوم است

شهید بابایی زمانی که قرار بود با همسرش به حج تمتع برود، از این سفر بازماند و گفت: «مکه من این مرز و بوم است. مکه من آب‌های گرم خلیج فارس و کشتی‌هایی است که باید سالم از آن عبور کنند تا امنیت برقرار نباشد، من مشکل می‌توانم خود را راضی کنم». همین شد که شهید بابایی در لحظه آخر حاضر نشد به این سفر معنوی برود و در روز عید قربان، زمانی که باید به سوی سرزمین منا می‌رفت و بر شیطان سنگ می‌زد، هنگام بازگشت از یک مأموریت برون‌مرزی، هدف گلوله ضدهوایی قرار گرفت و به شهادت رسید.

جوانانی همچون شهید عباس بابایی کم نبودند که دفاع از حریم کشور را بر حاجی شدن ترجیح دادند. بسیاری از رزمنده‌ها به ویژه در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی با وجود اینکه در اولویت حج بودند، آن را به دیگری واگذار کردند و برخی دیگر هم حتی به فکر زیارت خانه خدا در ایام جنگ تحمیلی نبودند؛ چرا که معتقد بودند خاک کشورشان همچون حریم اهل‌بیت (ع) است و باید تا پای جان در برابر استکبار ایستاد تا مبادا یک وجب از این مرز و بوم دست دیگران بیفتد.

همان‌طور که شهید قاسم سلیمانی نیز در وصیتنامه خود به این موضوع اشاره کرده و گفته است: «امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص)».

منبع: خبرگزاری فارس

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار