چرا رژیم صهیونیستی به ترور هوایی رزمندگان فلسطینی متوسل شد؟

تصمیم جدید صهیونیست‌ها برای از سرگیری ترور هوایی از نظر ناظران بیانگر شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با وضعیت تشدید مقاومت مسلحانه در کرانه باختری است.
کد خبر: ۵۴۸۱۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۲ - 30September 2022

چرا رژیم صهیونیستی به ترور هوایی رزمندگان فلسطینی متوسل شد؟

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، دستورات «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در خصوص هدف قرار دادن رزمندگان مقاومت فلسطینی در کرانه باختری از طریق حملات هوایی، یادآور ترور‌های انجام شده توسط هواپیما‌های جنگی این رژیم علیه رزمندگان مقاومت در جریان انتفاضه دوم (۲۰۰۰-۲۰۰۵) شد. در واقع، تصمیم جدید برای از سرگیری ترور هوایی از نظر ناظران بیانگر شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با وضعیت تشدید مقاومت مسلحانه در مناطق نابلس و جنین (شمال کرانه باختری) و ناکارآمدی عملیات نظامی «موج شکن» این رژیم در برابر فلسطینی‌ها است.

به گفته تحلیلگران نظامی، بازگشت به ترور از طریق عملیات هوایی و استفاده از پهپاد‌های تهاجمی نشان دهنده ترس رژیم صهیونیستی از انجام تهاجم زمینی و جلوگیری از وقوع انتفاضه سوم و تجزیه تشکیلات خودگردان فلسطین است.

صهیونیست‌ها استفاده از حملات هوایی را وسیله‌ای برای ترور و جلوگیری از روبرو شدن سربازان خود با فلسطینی‌ها می‌دانند. بر اساس ارزیابی‌های امنیتی رژیم اشغالگر قدس، عملیات ترور هوایی با توجه به تشدید، گسترش و توسعه مقاومت مسلحانه و ترس از خسارات سنگین در صفوف صهیونیست‌ها، از به خطر افتادن جان نظامیان اشغالگر جلوگیری می‌کند.

در زیر به مهم‌ترین ترور‌های هوایی انجام شده توسط رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشاره شده است:

جمال‌ها

ارتش اشغالگر قدس، شیخ جمال منصور و جمال سلیم از شهر نابلس - دو رهبر برجسته در شاخه سیاسی حماس در کرانه باختری - را در رأس لیست رهبران فلسطینی که باید ترور شوند، قرار داد.

در ۳۱ ژوئیه ۲۰۰۱، هنگامی که آن‌ها در دفتر رسانه‌های حماس در مرکز نابلس ملاقات داشتند، یک هواپیمای جنگی آپاچی به پرواز درآمد و موشک‌های خود را به سمت دفتر شلیک کرد که طی آن، جمال‌ها به همراه ۶ فلسطینی دیگر از جمله دو پسر ۱۰ ساله به شهادت رسیدند.

محمود ابوهنود

محمود ابوهنود شولی، اهل شهر عسیره در شمال نابلس، سمت فرماندهی «گردان‌های عزالدین قسام» - شاخه نظامی حماس - را در این منطقه به عهده داشت.

رژیم صهیونیستی او را به اتهام جذب بمب‌گذاران انتحاری و برنامه‌ریزی چندین عملیات نظامی علیه ارتش اشغالگر در فهرست ترور قرار داد.

در سحرگاه ۲۴ نوامبر ۲۰۰۱، یک بالگرد رژیم صهیونیستی، ۵ موشک به سمت خودروی وی در نزدیکی نابلس شلیک کرد که منجر به شهادت وی به همراه دو تن از همراهانش، «ایمن حشایکه» و برادرش «مامون حشایکه» گردید.

رائد الکرمی

در واکنش به ترور رهبر جنبش فتح در منطقه طولکروم «ثابت ثابت»؛ رائد الکرمی که به عنوان فرمانده کل گردان‌های شهدای الاقصی در کرانه باختری (بازوی نظامی جنبش فتح) خدمت می‌کرد، دو شهرک نشین صهیونیستی را در مرکز طولکرم بودند، به هلاکت رساند.

در آگوست ۲۰۰۱، رژیم صهیونیستی او را در لیست «تحت تعقیب‌ترین ها» قرار داد و ۴ بار تلاش کرد تا او را ترور کند، اما ناکام ماند.

سرانجام، صبح روز ۱۴ ژانویه ۲۰۰۲، الکرمی در حین خروج از خانه خود در طولکروم توسط رژیم صهیونیستی ترور و به مقام شهادت نائل گردید. صهیونیست‌ها با کمک یک هواپیمای جنگی، بمب بزرگی را که توسط نیرو‌های خود کار گذاشته شده بود، منفجر کرد که منجر به شهادت وی شد.

ابوعلی مصطفی

مصطفی علی الزبری که با نام «ابوعلی مصطفی» شناخته می‌شد و دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین بود، در ۲۷ اوت ۲۰۰۱، دفتر وی در شهر البیره (مرکز کرانه باختری) با دو موشک شلیک شده توسط یک بالگرد صهیونیستی هدف قرار گرفت.

ابوعلی مصطفی اولین سیاستمدار درجه یک فلسطینی بود که در جریان انتفاضه دوم ترور شد.

فعالان کمپ بلاطه

در جریان انتفاضه دوم، در ۲۲ می ۲۰۰۲، یک بالگرد جنگی صهیونیستی، «محمود الطیطی»، رهبر و بنیانگذار گردان‌های شهدای الاقصی در منطقه نابلس را به همراه دو تن از دستیارانش ترور کرد.

الطیطی در سال ۱۹۸۷ در انتفاضه اول شرکت کرد و در اردوگاه بلاطه گروهی مسلح تشکیل داد و با وقوع انتفاضه دوم در تأسیس گردان‌های شهدای الاقصی نیز شرکت کرد که به عملیات مسلحانه علیه اشغالگران پرداخت.

الطیطی چندین بار مورد سوءقصد قرار گرفت که مهمترین آن‌ها در روز ششم تهاجم به اردوگاه بلاطه در سال ۲۰۰۱ بود. ارتش اشغالگر با بمباران محلی که وی در آن حضور داشت سعی در ترور او داشت و او و همراهانش جراحات مختلفی را متحمل شدند.

مهند الطاهر

مهند الطاهر در ۳۰ ژوئن ۲۰۰۲ پس از بمباران خانه‌ای که وی که از آن به عنوان سنگر در درگیری چند ساعته با نیرو‌های صهیونیستی استفاده کرده بود، به شهادت رسید. این بمباران منجر به شهادت وی و همرزمش، «عماد الدین دروزه» فرمانده میدانی شد.

الطاهر که او نیز اهل نابلس است، در جریان انتفاضه سنگی در سال ۱۹۸۷ شرکت داشت و سپس در سال ۱۹۹۶ به «گردان‌های القسام» شاخه نظامی جنبش حماس پیوست و عملیات‌های متعددی علیه اشغالگران قدس انجام داد و تیراندازی و از چندین سوءقصد جان سالم به در برد.

الطاهر به عنوان مهندس چهارم در گردان‌های قسام نامیده می‌شد، زیرا او در ساخت مواد منفجره و کمربند‌های انفجاری مهارت داشت و بر برنامه ریزی چندین عملیات بمباران با هدف قرار دادن صهیونیست‌ها نظارت داشت و مقامات اشغالگر او را «ماشین مرگ» نامیده بودند، زیرا عملیات وی منجر به کشته شدن ده‌ها صهیونیستی و زخمی شدن صد‌ها نفر از آن‌ها شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار