به گزارش خبرنگار دفاعپرس از تبریز، سردار «عباس مطهری» رئیس سازمان امور موزهها و یادمانهای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امروز (یکشنبه) در نشست مشترک با امیر دریادار دوم «رضا عباسی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان شرقی و جمعی از معاونین و مدیران این ادارهکل اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان فرمودند که باید جایگاه و نقش خود را در خیمه فرماندهی جنگ نرم مشخص کنید؛ لذا هماکنون که در چهارمین سال گام دوم انقلاب قرار داریم، ما نیز موظفیم که نقش و جایگاه موزهها، مراکز فرهنگی و یادمانهای شهدا را در گام دوم انقلاب تعریف و پیادهسازی کنیم و آن را استمرار ببخشیم.
وی افزود: باید ببینیم که مراکز فرهنگی، موزهها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس در گام دوم انقلاب قرار است چه کارکردی داشته باشند؛ پاسخ این سوال را رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از بیانات خود چنین فرمودهاند که ما برای پیمودن موفق گام دوم انقلاب به دو عنصر «انسان» و «فکر» احتیاج داریم.
مطهری ادامه داد: در وهله اول برای انسانسازی به سه چیز یعنی الگوی عملی و رفتاری، محتوا و همچنین فضا و ابزار نیازمندیم.
وی درباره الگوهای عملی و رفتاری گفت: سردار شهید «قاسم سلیمانی» در آخرین حضورشان در مجمع عالی فرماندهان فرمودند ما دین خود را نه از کتابها، بلکه از الگوهای عملی و رفتاری گرفتهایم، از چهرههایی مثل شهیدان «بقایی»، «زینالدین» و «باکری» و آنها نیز از معصومین و ائمه اطهار (ع). لذا در دوره فعلی هم الگوی عملی و رفتاری ما رهبر معظم انقلاب اسلامی و مجاهدانی همچون «سیدحسن نصرالله» و... هستند.
رئیس سازمان امور موزهها و یادمانهای دفاع مقدس در مورد عنصر «فکر» برای پیمودن گام دوم انقلاب ابراز داشت: مهمترین شاهکار رزمندگان دفاع مقدس این بود که بر پایه مفاهیمی نظیر استکبارستیزی، انقلابیگری و... فکر و اندیشه تولید کردند. همانگونه که سردار شهید «سلیمانی» فرمودهاند دفاع از حرم مقدمه است و بالای این قله، دفاع مقدس قرار دارد. به این معنا که اگر جوانانی مانند شهید «حججی» و دیگر شهدای مدافع حرم راهی این نبرد شدند، علتش این بود که از دفاع مقدس الگو گرفتند. لذا دفاع مقدس سرشار از اندیشههای ارزشمند است که ما باید از آنها استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: عملکرد ما در گام دوم باید انسانساز و فکرساز بر پایه دفاع مقدس باشد. ما در این راه به نهادهای تربیت نسل و تولید فکر احتیاج داریم چرا که خودمان رأسا متولی تربیت دانش آموز و دانشجو نیستیم درنتیجه باید به نهادهای متولی این امر توجه ویژه داشته باشیم و تا میتوانیم ارتباط خود را با آنان تقویت کنیم.
مطهری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی چند ماه پس از ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب، به دانشجویان فرمودند باید شما حلقه میانی بین عموم مردم و دستگاههای حاکمیتی باشیم. در نتیجه ما نیز باید بهعنوان یک نهاد حاکمیتی حتما از حلقههای میانی نظیر بسیج دانشجویی و تشکلهای مختلف استفاده کنیم تا بتوانیم با عامه مردم ارتباط موثر برقرار کنیم.
این مسئول خواستار توجه به کودکان و نوجوانان دهه هفتادی، دهه هشتادی و دهه نودی شد و افزود: حتما باید نسل جدید را در این امر مشارکت دهیم تا آنها در این خصوص احساس ایفای نقش مستقیم کنند.
سردار مطهری خاطرنشان کرد: مهمترین مأموریت ما در راهاندازی مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس آذربایجان شرقی این است که این مجموعه باید به آیینه تمام نمای عملکرد این استان در دفاع مقدس مبدل شود. یعنی هر کسی که از این مجموعه بازدید میکند، متوجه شود که آذربایجان شرقی در دفاع مقدس چه کرده است.
وی افزود: در تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس ضمن آن که باید از هوشمندسازی و روشهای نو بهره گرفت، باید تلاش کرد تا فضای دفاع مقدس در آن حفظ شود بهنحوی که این مجموعه عطر و بوی آن دوران را بدهد.
رئیس سازمان امور موزهها و یادمانهای دفاع مقدس تاکید کرد: دفاع مقدس دارای سوژهها و جاذبههای بسیار ناب و بیبدیل است که باید در طراحی و راهاندازی موزهها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس مورد توجه قرار بگیرند.
سردار مطهری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با پیشکسوتان دفاع مقدس، فرمودند که کارها باید دارای خروجی باشد و همچنین تلاش شود تا طرز فکر رزمندگان و جوانان آن دوران، عینا به جوانان نسل حاضر منتقل شود. این نکته بسیار مهمی است چرا که اگر نسل جدید دفاع مقدس را عمیقاً درک کرده و میفهمیدند، امروز برخی از مشکلات وجود نداشت.
وی با بیان اینکه کالبد و بنای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس باید متناسب با هدف و شأن آن باشد، درباره شیوه تکمیل محتوای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس آن نیز گفت: خداوند در تشریح شیوه آفرینش انسان فرموده است: «نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي»؛ یعنی یک کالبد و جسمی خلق کرده و سپس از روح خود در آن دمیده و چنین موجود شگفتی را بهوجود آورده است. درباره مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس نیز، امروز ساختمان و کالبد و بنای آن ایجاد شده و الان نیاز است که روح دفاع مقدس در آن دمیده شود.
سردار مطهری درباره نحوه تعامل با مراجعان و مخاطبان موزه دفاع مقدس استان بیان داشت: ما به سه شیوه میتوانیم به مراجعان خدمات بدهیم؛ انتقال دانش، انتقال احساس و انتقال تجربه؛ اگر میخواهیم مراجعان کاملا با موضوع دفاع مقدس انس بگیرند، باید شیوه سوم را انتخاب کنیم.
وی درباره شیوه تکمیل و نگهداری از موزههای دفاع مقدس خاطرنشان کرد: درباره موزههای دفاع مقدس باید به این سبک عمل کرد که هدف اصلی ما زنده و پایدار نگه داشتن موضوع دفاع مقدس در جامعه است.
این مسئول درباره اهمیت یادمانهای شهدای گمنام متذکر شد: این یادمانها ظرفیتهای بزرگی در راستای زنده نگه داشتن فرهنگ دفاع مقدس هستند که میتوان از این طریق اذهان و دلها را با دفاع مقدس پیوند داد و قدرت نرم ایجاد کرد.
انتهای پیام/