یادداشت/ سعید نوروزی‌پور

زن، زندگی، شهادت

بانوان در دوران دفاع مقدس شعار زن، زندگی و شهادت سر دادند و امروز با حضور در میدان‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی کشور پرچم جمهوری اسلامی ایران را در عرصه‌های مختلف به اهتزاز درآوردند.
کد خبر: ۵۵۴۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۳ - 06November 2022

زن، زندگی، شهادتگروه اجتماعی دفاع‌پرس - سعید نوروزی‌پور؛ طی روز‌های گذشته و به بهانه فوت خانم امینی در کشور رسانه‌های معاند تبلیغاتی سنگین علیه کشور آغاز کردند و با شعار «زن، زندگی، آزادی» سعی بر این داشتند جوانان و مخصوصا بانوان ایرانی ما را تحریک کنند و آن‌ها را به خیابان بکشانند تا به بهانه پوشش اجباری احساساتشان را تحریک و فتنه شان را راه بیندازند.

در این بین متاسفانه برخی‌ ساده‌لوحان فریب این هجمه‌ها را خوردند و به خیابان‌ها آمدند و امنیت را مختل کرده و آتش فتنه دشمنان را روشن کردند؛ اما برخی به دنبال تبیین دستاوردهای زنان در میدان‌های مختلف بودند و شعار «زن، زندگی، شهادت» را عنوان کردند؛ این شعار، ریشه در دفاع مقدس دارد؛ دفاعی که ملت ایران با وحدت و انسجام توانست در برابر رژیم بعث عراق که کشور‌های زیادی از آن حمایت می‌کردند پیروز شد و به گواه اسنادی که وجود دارد حتی وجبی از خاک ما به دست دشمن نیفتاد.

همیشه برای تعریف دفاع مقدس از رشادت مردانی گفتیم که برای دفاع از این آب و خاک جان خود را فدا کردند و از مادرانی نوشتیم که وظیفه تربیت این شیرمردان را برعهده گرفتند یا از همسرانی که همسرشان در هشت سال جنگ تحمیلی شهید یا جانباز شده اند، اما اینبار می‌خواهیم از شیرزنانی که در جبهه‌ها به شکل‌های مختلف از پزشک و پرستار گرفته تا ستاد‌های پشتیبانی که وظیفه شست و شوی لباس و پخت غذا برای رزمندگان را برعهده داشتند، بنویسیم.

براساس آمار تهیه شده از فهرست شهدای جنگ تحمیلی؛ در طول جنگ تحمیلی شش هزار و ۴۲۸ نفر از زنان این سرزمین به شهادت رسیدند که بیشتر آن‌ها در بمباران و موشک باران شهر‌ها بوده است و طبق آماری به نقل از نشریه داخلی بنیاد شهید و امور ایثارگران ۵۰۰ نفر از آن ها، رزمنده بوده اند. از این شش هزار و ۴۲۸ نفر، دو هزار و ۵۰۰ نفر تنها بین ۱۰ تا ۳۰ سال داشته‌اند. براساس آمار بنیاد شهید و امور ایثارگران هم که در شهریور۱۳۸۱ به تفکیک جنسیت و گروه‌های جانبازی منتشر شد، تعداد کل جانبازان زن پنج هزار و ۷۳۵ نفر آمده است که از این تعداد سه هزار و ۷۵ نفر آن‌ها بالای ۲۵ درصد جانبازی دارند؛ همچنین در طول هشت سال دفاع مقدس۲۲ هزار و ۸۰۸ امدادگر و۲ هزار و ۲۷۶ پزشک زن به جبهه‌ها اعزام شده‌اند.

بانوان پس از دفاع مقدس هم نشان دادند در حوزه‌های مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی، علمی و ورزشی موفق و و سربلند هستند؛ در سال جاری زنان در حوزه آموزش۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی کشور را تشکیل داده‌اند؛ افزایش نسبت زنان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به ۳۴ درصد و نیز رسیدن این نسبت به عدد بیش از ۳.۳۳ درصد برای زنان عضو هیات علمی در سایر دانشگاه‌های کشور از دیگر مواردی است که باید بدان اشاره کنم.

طبق آمار‌ها شاخص امید به زندگی در میان زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده است و با انجام ۹۵ درصد زایمان‌ها در کشور توسط متخصصین زنان و زایمان، میزان مرگ و میر مادران بر اثر عوارض بارداری و زایمان کاهش چشمگیری داشته و به کمتر از ۲۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

در حوزه پزشکی باید به این اشاره کرد امروز زنان ۴۰ درصد پزشکان متخصص و ۳۰ درصد پزشکان فوق تخصص در ایران را تشکیل می‌دهند؛ همچنین در امور مدیریت شهر و روستا، سه هزار و ۵۴۷ زن عضو شورا‌های اسلامی روستا‌ها هستند که با رشد ۴۳ درصدی در دور اخیر انتخابات دو هزار و ۳۹۳ نفر نیز دهیار زن هستند، در کرسی‌های مدیریت شهری نیز ۴۸۲ زن عضو شورا‌های اسلامی شهر و هشت زن هم به عنوان شهردار مشغول به فعالیت هستند و افزایش نرخ مشارکت ۵/۳۱ درصدی زنان فعال در عرصه‌ی فناوری اطلاعات در حالی که بانوان ۲۳ درصد توسعه‌دهندگان برنامه‌های نرم افزاری تلفن همراه را تشکیل می‌دهند و سهم ۵۰ درصدی موتور محرکه تحول دیجیتال یعنی خلاقیت متعلق به ایشان است، از دیگر دستاورد‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران بدان مفتخر است.

امروزه نقش زنان در مدیریت استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، گروه‌های تسهیلگر و نیز مالکیت ایشان بر ۱۲ هزار شرکت در زمینه‌های مختلف کشاورزی، صنایع، معماری، دارویی و نظایر آن همچنین عضویت فعال بانوان در اتاق بازرگانی و کارآفرینی را بیش از پیش شاهد هستیم؛ همچنین در حال حاضر زنان بیش از ۳۲ درصد از اعضای شرکت‌های فعال در اقتصاد و بازار کشور را تشکیل می‌دهند؛ تاسیس ۲۵۰ شرکت دانش بنیان توسط زنان، فعالیت ۷۳۵ زن به عنوان مدیر عامل شرکت‌های دانش بنیان و دو هزار و ۳۹۰ زن به عنوان عضو هیات مدیره در این گروه شرکت‌ها هستند، مستند مناسبی در این خصوص است. علاوه بر آن حضور چهار هزار زن کارآفرین در کشور که ۲۰ درصد از مراکز کارآفرینی را مدیریت می‌کنند، حایز توجه است.

زنان ورزشکار ایرانی با حجابی که دنیا آن را محدودیت می‌نامد در میدان‌های مختلف حضور پیدا کردند و شاهد درخشش آن‌ها بوده‌ایم؛ هم‌اکنون ۱۶ هزار و ۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان در کشور فعالیت می‌کنند؛ کسب سه هزار و ۳۰۲ مدال در رویداد‌های اخیر جهانی توسط ورزشکاران زن، فعالیت۸۸ هزار و ۳۶۶ نفر داور زن در مسابقات ملی و بین‌المللی، حضور زنان در ۹۷ کرسی بین‌المللی در فدراسیون‌های ورزشی جهان، حضور ۵۱ زن رئیس و نائب رئیس فدراسیون‌های ورزشی و نیز ۷۰ زن رئیس هیات ورزشی در سطح استان‌ها مایه افتخار جمهوری اسلامی ایران است.

علاوه بر این افزایش نرخ مشارکت زنان فعال در عرصه‌ی فناوری اطلاعات به عدد ۵.۳۱ درصد و نیز فعالیت حدود سه هزار زن متخصص در عرصه سینما از دیگر شاخصه هائی است که باید به آن اشاره کرد.

حال باید به رسانه‌هایی که این روز‌ها با شعار زن، زندگی، آزادی به دنبال تحریک جوانان ما هستند گفت: این شعار را سال‌هاست بانوان ایران اسلامی در عرصه‌ها و میدان‌های مختلف به منصه ظهور رساندند اما چشمان شما نمی‌خواهد واقعیت را ببیند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها