نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران:

مقدمات پژوهش باید مبتنی بر دانایی باشد

حجت‌الاسلام و شکری گفت: مقدمات پژوهش باید مبتنی بر دانایی باشد. آنچه در وجود انسان و دست‌مایه تفکر است قوه واهمه فرد است که اگر این قوه به دانایی دست یابد و آن را دست‌مایه فکر قرار دهد، شکوفایی دانایی روی خواهد داد.
کد خبر: ۵۶۲۲۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹ - 19December 2022

مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر ایثارگر برگزار شدبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مراسم تقدیر از پژوهشگران حوزه جامعه ایثارگری و پژوهشگران ایثارگر، روز گذشته (یکشنبه) به مناسبت هفته پژوهش در سالن شهید شهریاری پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین «یوسفعلی شکری» نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و مقام پژوهشگر اظهار داشت: مقدمات پژوهش باید مبتنی بر دانایی باشد. آنچه در وجود انسان و دست‌مایه تفکر است قوه واهمه فرد است که اگر این قوه به دانایی دست یابد و آن را دست‌مایه فکر قرار دهد، شکوفایی دانایی روی خواهد داد و وجود انسان در آن زمان از ارزش بالایی برخوردار است، چرا که منجر به دانایی شده است.

وی افزود: حکمت و دانایی‌های حکیمانه گاهی به صورت کلی است، گاهی در زمان خودش به درد می‌خورد و گاهی هم در گذر زمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما حکمتی کارایی لازم را دارد که حاصل پژوهشی باشد که به درد مسائل روز بخورد و بتواند آینده پژوهش را هم مورد بررسی قرار دهد؛ لذا هم باید نیاز‌های جامعه را ببیند و هم به دنبال علاج و راهکار باشد به خصوص در سازمانی همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران که با جامعه بزرگ ایثارگری در ارتباط است.

حجت‌الاسلام و المسلمین شکری خطاب به پژوهشگران ایثارگر، گفت: پژوهش‌های شما در تمام زمینه‌ها تأثیرگذار و کمک کننده خواهد بود، اگر در اینجا به نفع حل مسائل سازمان تلاش کرده و در این مسیر تحقیق علمی انجام دهید موفق خواهید بود، اهداف پژوهشگر باید به گونه‌ای باشد که منافع ماندگاری که علاج مسائل امروز یا فردا کند را در نظر بگیرد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: موضوع پژوهش به قدری از نظر قرآن کریم مبرهن است که در این رابطه می‌فرماید «سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا» و در این راستا هم مسائل اجتماعی و تطورات تاریخی را مطرح کرده و تأکید می‌کند واجب است در زمین بگردید و به دیدگاه برسید، در انتهای سوره یوسف (ع) هم می‌فرماید: به قدری مسائل در این آسمان وجود دارد و هر روز بر شما می‌گذرد، اما شما به آن دقت نمی‌کنید که اگر دقت کنید به نتایج جالبی دست می‌یابید.

وی با ذکر این موضوع که انسان به طور طبیعی و فطری جستجوگر است و باید بپرسد و اگر طبق دستور خدا به دنبال آن نرود مورد عتاب قرار خواهد گرفت، تأکید کرد: این ضرورت اجتناب‌ ناپذیر برای جامعه است و این مسائل را فقط عالمان می‌توانند به کار بگیرند و برای زندگی و آینده راهکار ارائه کنند و همچنین به استفاده از دانایی که یک ضرورت اجتناب ناپذیر حیات طیبه یک جامعه است، بپردازند. امیدوارم خداوند کریم بر توفیقات پژوهشگرانی که به دنبال پژوهش نافع و علاج‌گر مشکلات ایثارگران عزیز هستند به صورت روزافزون بیفزاید.

در ابتدای این مراسم، «مجید مؤدی» رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: اولین اقدامی که پژوهش می‌کند این است که به فرد بینش داده و سپس پذیرش می‌دهد و پس از آن هم می‌تواند مسئله را حل کند و سپس به پژوهشگر آرامش می‌دهد که آن هم به صلح درون منجر می‌شود.

وی ادامه داد: این بینش مبتنی بر تولید اطلاعات صحیح است و گسترش آن هم مبتنی بر توضیح سهل و راحت و داده‌های درست است. امیدوارم ما توانسته باشیم در حوزه پژوهش تولید علم و دانایی کرده و همچنین بینش علمی و تفکر بهتر ایجاد کرده و در تسهیل و دسترسی اطلاعات نیز کمک شایانی کرده باشیم.

در انتهای این مراسم از پژوهشگران حوزه جامعه ایثارگری و پژوهشگران ایثارگر با اهدای لوح، تقدیر شد.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار