به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، زلنسکی برای نخستین بار پس از جنگ اوکراین و با امید تقویت توان دفاعی اوکراین با ادامه حمایت آمریکاییها با همان لباسهایی که در طول ۱۰ ماه جنگ در برابر تلویزیونها ظاهر شده است، به واشنگتن سفر کرد تا از آمریکاییها پول و سلاح بگیرد.
رئیس جمهور اوکراین در بدو ورود به کاخ سفید مورد استقبال جو بایدن همتای آمریکایی خود قرار گرفت و پس از آن دیدار طرفین پشت درهای بسته آغاز شد.
زلنسکی چگونه به آمریکا سفر کرد؟
شبکهای بی سی نیوز آمریکا در گزارشی درباره این سفر نوشت: بر اساس اظهارات چندین منبع مطلع آمریکایی از برنامهها پیرامون سفر ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین به آمریکا، سفر وی به واشنگتن به عنوان یک بازدید شبه رسمی که بار امنیتی «فوقالعاده سنگین و غیرعادی» داشت، در نظر گرفته شد.ای بی سی نیوز افزود: سفر ۱۰ ساعته ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین که روز چهارشنبه عازم واشنگتن شد، حاشیههایی داشت. برای هماهنگی تدابیر امنیتی این سفر که شامل دیدار زلنسکی با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و حضور در جلسه مشترک کنگره آمریکا میشد، صدها تن از مقامات انتظامی و اطلاعاتی آمریکا به کار گرفته شدند و سرویس مخفی آمریکا به عنوان نهاد اصلی هماهنگ کننده امور امنیتی وارد عمل شد.
یک مقام آگاه به ایبیسی نیوز گفت: از لحظهای که هواپیمای زلنسکی در خاک آمریکا فرود آمد و او پایش را روی پلههای خروج هواپیما گذاشت، ماموران سرویس مخفی کنارش قرار گرفتند. این تدابیر امنیتی، تا زمانی که زلنسکی دوباره سوار هواپیمای خود شده و به کشورش بازگردد، برقرار بود.
سرویس مخفی آمریکا همچنین مسوول هماهنگی جابجایی همراهان زلنسکی بود و به پلیس کلانشهر واشنگتن دیسی و پلیس بخش پرنس جورج کمک کرد. با این حال، زلنسکی تیم حفاظتی خودش را هم به همراه داشت.
دون میهالک از ماموران سابق سرویس مخفی آمریکا به ایبیسی نیوز گفت که سرویس مخفی از همه سران کشورهای خارجی که وارد خاک آمریکا میشوند، محافظت میکند.
او گفت: سرویس مخفی مسئول حمایت از تمام سران خارجی در سفر به آمریکا است. آنها یک چتر امنیتی چند نهادی را برای اطمینان از ایمن بودن بازدید شخصیتها بسیج میکنند.
یک منبع آگاه به ای بی سی نیوز گفت که مقامات امنیتی در ارشدترین سطوح دولت آمریکا، بسیار نگران اتفاقات احتمالی در طول این سفر به آمریکا و هنگام بازگشت زلنسکی به کشورش بودند.
به گفته این مقام، سخنرانی زلنسکی در کنگره آمریکا، تدابیر امنیتی مشابه به سخنرانیهای سالانه ریاست جمهوری آمریکا موسوم به وضعیت کشور در کنگره داشت.
دون میهالک در این رابطه گفت: با توجه به اینکه اوکراینیها با روسها در حال جنگ هستند، نه تنها تهدیدهایی از سوی ماموران و عوامل روس وجود دارد، بلکه از سوی مخالفان استقلال اوکراین و همچنین سایر کشورهای علاقهمند به شکست اوکراین نیز این سفر تهدید میشود.
در این گزارش آمده است: طبق ایمیلی که برای کارمندان کنگره آمریکا ارسال شده و به دست ایبیسی نیوز هم رسیده است، اقدامات امنیتی قابل توجه و چشمگیری برای سفر زلنسکی در نظر گرفته شد. در این ایمیل آمده است که در مدت حضور زلنسکی در کنگره، فقط به کارکنان و اعضای کنگره اجازه حضور در کنگره داده شده است.
سرویس مخفی آمریکا برای سنجش محیط امنیتی با پلیس کنگره، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) و دیگر نهادهای اطلاعاتی این کشور در ارتباط بود.
به گفته یک مقام امنیتی، تمام افسران پلیس کنگره آمریکا در زمان سفر زلنسکی به حالت آمادهباش درآمدند.
صلح از دیدگاه زلنسکی
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پس از دیدار با جو بایدن، سفر خود به آمریکا را یک «لحظه تاریخی» خواند و مدعی شد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ممکن است که بخواهد به کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق حمله کند، زیرا «او نیاز به جلب توجه دنیا دارد.»
زلنسکی درباره محورهای رایزنی خود با جو بایدن بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفت: ما درباره مسائل مختلفی از جمله مواضعمان در برابر ترور روسیه، نابودی زیرساختهای انرژی ما و لزوم بقای ما در زمستان امسال گفتگو کردیم. این یک مساله انساندوستانه است. ما درباره تحریمها و فشارهای قانونی بر کشور تروریستی روسیه هم صحبت کردیم.
رئیس جمهور اوکراین درباره احتمال مذاکره با روسیه نیز اظهار داشت: صلح عادلانه متفاوت است. از نظر من، بعنوان رئیس جمهور، صلح عادلانه یعنی مصالحه نکردن در مورد حاکمیت، آزادی و تمامیت ارضی کشورم و پاسخ دادن به همه خسارتی که تجاوز روسیه به بار آورده است.
در سفر ولودیمیر زلنسکی به آمریکا، واشنگتن با کمکهای گسترده به ارزش حدود ۴۵ میلیارد دلار و همچنین تحویل سامانههای موشکی پیشرفته پاتریوت به اوکراین موافقت کرد.
کرملین پیش از سفر زلنسکی به واشنگتن با هشدار نسبت به ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین، اعلام کرده بود که این موضوع به تشدید درگیریها منجر میشود.
ارسال موشکهای پاتریوت آمریکا به اوکراین
بایدن پس از دیدار با زلنسکی با اینکه بیش از ۵۰ کشور به ارائه ۲ هزار دستگاه تانک و خودروی زرهی و ۵۰ سامانه موشکی برای حمایت از اوکراین و تقویت موقعیت این کشور متعهد شدهاند، گفت: ۲ میلیارد دلار به صورت مستقیم به اوکراین کمک خواهیم کرد. قانونی را امضا خواهم کرد که ۴۵ میلیارد دلار در اختیار اوکراین قرار میدهد.
وی افزود: ما میلیاردها دلار کمک به کییف ارائه کردهایم تا اطمینان حاصل کنیم که دولت اوکراین قادر به ارائه خدمات اولیه است.
بایدن همچنین اعلام کرد: سامانههای سیستم دفاع هوایی پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار میدهیم و اوکراینیها را برای استفاده از آنها آموزش میدهیم.
وی همچنین گفت: روسیه زیرساختهای اوکراین را هدف قرار داده و از زمستان به عنوان سلاح استفاده میکند. ما با شرکا و متحدان خود برای کمک به اوکراین در بازسازی زیرساختهایش کار میکنیم.
رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه اوکراین در نبردهای خرسون و خارکیف پیروز شد، ادعا کرد: پوتین (رئیس جمهور روسیه)، اما هیچ تمایلی برای توقف این جنگ بیرحمانه در اوکراین ندارد. پوتین اشتباه کرد و نمیتواند در این جنگ پیروز شود. وقتی پوتین متوجه این موضوع شود، زلنسکی میتواند با او مذاکره کند. پوتین شکست خورد و اکنون میداند که نمیتواند بر تمام اوکراین غلبه کند.
بایدن افزود: نشانههایی نمیبینم که پوتین رویکرد خود را در اوکراین تغییر داده باشد. ما میخواهیم جنگ در اوکراین پایان یابد و اگر پوتین تصمیم به عقب نشینی بگیرد، امروز این اتفاق میافتد.
التماس زلنسکی از کنگره آمریکا برای دریافت پول و سلاح
رئیس جمهور اوکراین در سخنانی در کنگره آمریکا با قدردانی از حمایتهای واشنگتن، برای راضی کردن اعضای کنگره به منظور تداوم این جنگ گفت: بله ما مهمات داریم، از شما به خاطر آن ممنونیم؛ اما آیا این مهمات کافی است. صادقانه بگویم خیر. شما با این پول به یک نیازمند کمک نمیکنید. این یک سرمایهگذاری برای تامین امنیت جهانی و دموکراسی است که ما آن را مسئولانه به کار میگیریم.
زلنسکی با تکرار ادعای همکاری ایران و روسیه و استفاده مسکو از پهپادهای ایرانی در حمله به تاسیسات انرژی این کشور، خواستار حمایت کنگره از اوکراین برای مقاومت در برابر این حملات و نیز تشدید تحریمها علیه روسیه شد.
واکنش مسکو به سفر زلنسکی
در پی این سفر، کاخ کرملین اعلام کرد که آمریکا از اوکراین به عنوان یک دست نشانده برای جنگ غیر مستقیم علیه روسیه استفاده میکند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین، درباره سفر زلنسکی به خبرنگاران گفت: این نشان میدهد که ایالات متحده به مبارزه عملی و غیرمستقیم خود علیه روسیه تا آخرین (شهروند) اوکراینی ادامه میدهد.
پسکوف ابراز تاسف کرد که پشت سفر زلنسکی هیچ خواست صادقانهای برای صلح نیست و به درد و رنج غیرنظامیان در دونباس هیچ اشارهای ندارد.
این مقام روسیه تصریح کرد که نه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و نه زلنسکی هیچ کدام کلماتی ادا نکردند که نشان دهنده تمایل احتمالی آنها برای گوش دادن به نگرانیهای روسیه باشد.
آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز گفته است: سفر زلنسکی به آمریکا نشان داد، نه او نه رئیس جمهور آمریکا تمایلی به صلح ندارند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در پی اعلام آمریکا مبنی بر ارسال سامانههای موشکی پاتریوت به اوکراین گفته است که پاتریوت یک سامانه قدیمی است که مانند اس- ۳۰۰ کار نمیکند، اما همیشه یک پادزهر برای آن یافت میشود.
رئیس جمهور روسیه اطمینان داد که تحویل پاتریوت "بیهوده" بوده و "تنها درگیری را طولانی میکند، همین. "
پوتین همچنین هشدار داده است که روسیه این تسلیحات و سامانه پاتریوت را بین خواهد برد.
با نزدیک شدن به یکسالگی جنگ اوکراین و همزمان ارسال سامانههای موشکی پاتریوت آمریکا به این کشور، به نظر میرسد ابعاد این جنگ و رسیدن به صلح پیچیدهتر خواهد شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۹۱۱