به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، دومین کارگاه از کارگاههای آموزشی سومین سوگواره «ده» که توسط کانون ادبی بانوی فرهنگ برگزاری میشود، با عنوان عاشورا در آیینه آفرینش هنری و حضور محمدرضا سنگری نویسنده و پژوهشگر در حوزه هنری برگزار شد.
محمدرضا سنگری در حاشیه این کارگاه اظهار داشت: امیدوار است مجموعه این نشستها و گفتوگوها افقهای تازه ای را فرا چشم ما برای تماشای بهترِ زیباترین اتفاقی که در عالم افتاده است و نگاه زیبابین حضرت زینب (س) آن را جمال نامید. این نشستها مجالی فراهم بیاورد تا زیباییها و چشماندازهای باشکوه، سازنده، زنده و زاینده کربلا را فرا روی خودمان بهتر بتوانیم ترسیم و توصیف کنیم.
سنگری ادامه داد: در این کارگاههای آموزشی بنا هست با کاروان اباعبدالله (ع) همسفر بشویم، منزل به منزل مسیر را طی بکنیم و از منظر هنر به مسئله و زیبایی عاشورا و کربلا بپردازیم. از نگاهِ به حوادث تاریخی باید به عبرت برسیم؛ یعنی از سطح عبور کنیم و به لایههای پنهان و کمتر دیده شده و کاویده شده کربلا بپردازیم. در کنارِ حوادث ایستگاه ایجاد میکنیم تا فرصت تماشای عمیقتر و بهتر نسبت به حادثهها پیدا کنیم.
وی افزود: چرا کربلا زیباست؟ این زیبایی در کجاست؟ قرار است ما این زیبایی را در کل این حرکت که مثل خون در آوندهای کربلا و عاشورا جاری است مطالعه و بررسی کنیم. زیبایی در بیان قرآن آنگاه اتفاق میافتد که ما بتوانیم منفی ترین و نامناسبترین موقعیتها را به موقعیت زیبا تبدیل کنیم. اگر بتوانیم از دِلِ منفیها مثبت بیابیم و کشف کنیم به زیبایی رسیده ایم. اگر در مواجهه با آنچه نازیباست، فرصت زیبا خلق کنیم، کربلا میشود بدترین موقعیت به زیباترین موقعیت.
ایننویسنده و پژوهشگر کربلا را زیباترین تابلو هنری عالم دانست که خداوند رویِ پوستِ خاکی به نامِ کربلا ترسیم کرده است و گفت: اگر تمام نظامیان جهان را روز عاشورا ساعت ۵:۳۸ که نزدیک غروب عاشوراست میآوردند و روی تَل زینبیه (س) مستقر میکردند و میگفتند در مورد این صحنه نظر بدهید، میگفتند بدتر از این چیزی نمیشود. زشتتر از این چیزی نیست! اما زینب (س) این را زیبا میبینند «ما رایت الّا جمیل».
سنگری در پایان گفت: اگر بتوانیم از مسائلی که همه دور میریزند به خَلقِ یک اثر بزرگ برسیم، این هنر و زیبایی است. اگر چیزی ببینیم که دیگران نمیبینند، چَشم های عادت کرده به طبق معمول را تغییر بدهیم به جمال و جمیل و زیبایی می رسیم.
انتهای پیام/ 121