به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در سالهای اخیر کشورهای غربی و بهخصوص آمریکا ادعای پاسخگو کردن عربستان به دلیل نقض حقوق بشر را مطرح کردهاند، اما در سال ۲۰۲۲ پوچ بودن این ادعاها بیش از پیش آشکار شد.
به گزارش «glimpsefromtheglobe»، علیرغم توافق گسترده در مورد مقصر بودن «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، در موضوعاتی مانند قتل «جمال خاشقجی» و جنگ یمن، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا معتقد بود که عربستان برای اقتصاد آمریکا بسیار ضروریتر از آن است تا روابط دو کشور را با انتقاد از ولیعهد سعودی به خطر بیندازد.
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، که در ژانویه سال ۲۰۲۱ جانشین ترامپ شد، در ابتدا چنین تردیدی در مورد به خطر انداختن روابط نداشت، آمریکا کمتر از هر زمان دیگری به نفت عربستان وابسته بود و بایدن کمپینی را با وعدههایی به راه انداخت که دیگر نقض حقوق بشر عربستان سعودی را نادیده نگیرد.
بایدن تحریمهایی را علیه مقامات اطلاعاتی عربستان سعودی که گمان میرود در قتل خاشقجی دست داشته باشند، اعمال کرد و به دهها مقام سعودی ویزا نداد.
با این حال، عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و تحریمهای ناشی از آن بر نفت روسیه بار دیگر وابستگی واشنگتن به تولید نفت عربستان را افزایش داده و به سرعت مشخص شد که ترمیم روابط با عربستان برای اهداف سیاسی بایدن ضروریتر از حقوق بشر در این کشور است.
سفر ماه جولای بایدن به عربستان با ادعای قبلی او در مورد این کشور به عنوان یک «دولت منحوس» همخوانی نداشت و در این سفر هیچگونه صحبتی از موضوع حقوق بشر در عربستان به میان نیامد.
همانطور که همیشه پایه و اساس روابط آمریکا و عربستان بوده است، هدف از این نشست تامین نفت عربستان و جلب حمایت بن سلمان برای افزایش تولید نفت به عنوان ناظر نفت دولتی عربستان و یکی از اعضای برجسته اوپک پلاس بود.
ولیعهد عربستان سعودی رسما به وضعیت خوبی در میان مقامات غربی بازگشته و تابستان خود را صرف انجام کارهای پایانی برای بازسازی وجهه خود در این کشورها کرده است.
در سال ۲۰۲۲ مقامات کشورهای غربی که همواره موضوع نقض حقوق بشر در عربستان را مطرح کرده و ظاهرا از آن انتقاد دارند استقبالهای گرمی از بن سلمان کردند.
مقامات یونان و فرانسه از جمله مقامات غربی هستند که در سال جاری میلادی با آغوش باز از ولیعهد سعودی در خاک خود استقبال کردند.
آنها به نقض حقوق بشر در عربستان مانند سرکوب مخالفان و زندانی کردن فعالان و جنگ یمن اذعان دارند، اما اینگونه ادعا میکنند که «در عوض ولیعهد عربستان تغییرات اجتماعی و اقتصای در این کشور ایجاد کرده است.»
اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در یک روز توسط عربستان، که از سوی گروههای حقوق بشری به عنوان یک «قتل عام» محکوم شد، نگرانیهای جدیدی را ایجاد کرده، اما مقامات غربی در میانه بحران انرژی توجهی به این موضوع ندارند و نقض حقوق بشر را در این کشورذ کاملا نادیده میگیرند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱