به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، پورمحمدی در مصاحبه با صدا و سیما اظهار کرد: دیدگاه های صریح و مواضع ایران و روسیه زمینه ساز گسترش همکاری های دوجانبه و همچنین همگرایی های بیشتر دو کشور شده است.
وی افزود: ازسوی دیگر در زمان حاضر روابط خوبی بین مسلمانان و مسیحیان روسیه به وجود آمده است که این مساله نیز تاثیرات بسیار مثبتی در تعامل مذهبی دارد.
وزیر دادگستری ادامه داد: تلاش می کنیم از توانمندی جامعه مسلمانان روسیه برای تحکیم روابط دوجانبه بهره خواهیم گرفت تا به افزایش وحدت منجر شود.
پورمحمدی با تاکید بر اینکه ایران و روسیه در ابعاد مختلف روابط خود را توسعه می دهند، بیان کرد: همکاری مسکو در مذاکرات هسته ای ایران ارزشمند و تاثیرگذار بود. با توجه به تجربیات مختلف، دو کشور به این نتیجه رسیده اند که می توانند بسیاری از نیازهای خود را در حوزه های مختلف با اتکا به هم بر طرف کنند.
وی همچنین در باره مذاکرات خود با شیخ «راویل عین الدین» رئیس شورای مفتی های روسیه عالی ترین مرجع نهاد مسلمانان روسیه، اظهار کرد: مفتی عالی روسیه مواضع بسیار خوبی در باره ضرورت مبارزه با تروریسم داشتند که با توجه به روابط خوب تهران و مسکو، به افزایش همکاری های دوجانبه در این عرصه کمک کننده است.
پورمحمدی ادامه داد: ضرورت امروز جهان اسلام که مسلمانان ایران و روسیه نیز در عملی شدن آن نقش دارند، اتحاد امت اسلامی است و تهران هم برای عملی کردن این اتحاد تلاش می کند و امروز هیچ کشوری مانند جمهوری اسلامی از فلسطین حمایت نمی کند و این درحالی است که بسیاری از کشورهای عربی با اسراییل روابط پنهانی دارند.
در نشست یک هفته ای کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد که دوشنبه آغاز شده است، 170 هیات از کشورهای مختلف از جمله ایران در باره عملکرد اعضای این کنوانسیون در قبال تعهدات، نیاز به قوانین جدید، تقویت همکاری های ضد فساد دوجانبه، چند جانبه و منطقه ای، نقشه راه مبارزه با فساد اداری و مالی و همچنین برنامه ریزی برای جلوگیری از گسترش تخلفات فسادآور را بررسی می کنند.
براساس برنامه اعلام شده، هیات جمهوری اسلامی ایران متشکل مقام های دولتی، پارلمانی، قضایی و شخصیت های علمی به سرپرستی وزیر دادگستری در حاشیه این نشست جهانی با همتایان خود دیدار و مذاکره خواهد کرد.
وزیر دادگستری دوشنبه به عنوان سخنران اصلی هشتمین نشست کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد، دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد و گفت: با توجه به رنج جوامع از فساد اقتصادی، سیاسی، تروریسم، قاچاق اسلحه و مواد مخدر، جامعه جهانی باید برای ریشه کردن این پدیده ها متحد و تلاش های خود را دو چندان کند.